Gratis är gott

LÖRDAG. Ibland är det bra att känna folk på Stinsen. Hade plockat åt mig en chips påse och laktisnappar, när jag ska betala märker jag att mitt kort är tomt (minus sju kronor ser jag nu) men lotta är snällsnäll och jag fick godiset iallafall :)

Kom hem till Jesper för ett litet tag sen, här har det anordnats riktiga grejer för att jesper dyra teknik prylar inte ska kunna bli stulna. Silvertejp runt hela låsvredet och förspikat planka för rutan, jag som har nyckel kom inte in - galet.



Please Mr Postman

LÖRDAG. Vilken lördags underhållning - Sitter och lyssnar på Beatles för att få inspiration till min realia uppgift, en sida klar nu, måste läsa den och se hur lång den blir..

Lätt som en omelett

LÖRDAG. Började morgonen med att kliva upp och sitta och prata med söta mamma i nästan en timme. Efter det gjorde jag omelett till oss, eftersom vi var ensamma hemma kunde vi lika gärna skämma bort oss. Det var super mysigt och skulle vilja göra om varje morgon.

Blev att få skjuts till ljungbyholm för att komma till jobbet - sista jobbdagen, som jag vet. Så nu är det ledigt i några helger hoppas jag. vill ha ett kvällsjobb! Så kanske händer något roligt nästa helg, hoppas.

Just nu borde jag sitta och göra massvis med läxor, och jag ska faktiskt försöka, men jag mår verkligen inte bra.

Utgång

FREDAG. i bilder

                                   

Try to copy this, bitch!

FREDAG. Ser du, stora bokstäver ska det vara om du ska härmas.





I wanna feel the heat with somebody

FREDAG. Skriver fort innan solen hinner gå i moln igen - Vi har saknat dig!

Idag blev jag glatt överraskad över hur super trevliga en del i klassen är som man vanligtvis inte pratar med och djupt besviken på att min dator laggar. Bara för det ska jag tjura, hoppa in i duschen, göra en skink smörgås och sen gå upp här igen, vågat va.

As you like it

FREDAG.Nu är det dags att gå till matten och det känns redan som om hela dagen har gått. Satt på bussen imorse och fick en människa med jobbig parfym på sig, sån där parfym som sätter sig i halsen och gör att man knappt kan andas. På väg ut ifrån ljungbyholm hinner jag argt tänka "Det där var inte en snöflinga!" Men självklart var det de. Konstig summa på kontot nu imorse, men det löser sig nog :)

Updt. As you like it är en teater som våra internationella systrar och bröder sätter upp, så som vi gjorde förra året, är jäkligt nyfiken på den - aldrig hört talas om den innan.

Just nu så är det en massa snorungspojkar som springer runt här i korridoren och säger "ursäkta, kan jag få min penna tack" efter den gången jag bad att få tillbaka min penna utav en liten penntjuv. Fyra pojkar satt precis bakom mig för en halv minut sen och sa dessa ord, jag vände mig och tittade, dom sa "ja, hej, vi pratar om dig". Jag som inte längre orkar bra mig om alla små barn här sa bara "jag märker det" och vände mig igen, då gick dom? Humm, måste vara jobbigt att vara kille och försöka mobba någon..

Handyman

TORSDAG. Kollade på Desperate Housewives nu, det var ett så himla fint avsnitt om deras egna handyman, världens snällaste människa som hade hjälpt dom alla på olika sätt, blev lite rörd.

Men är fortfarande ganska pisst of utav att det är en viss människa som snor mina ämnen och min stil att skriva på här på bloggen. Denna människa förföljer mig också på bdb fastän att jag för länge sen gjort klart för henne att jag aldrig gillat hennes attityd och hur hon behandlar folk. Det är uppenbart att hon gör det för att irritera mig - "hon är en ful människa" som matilda säger.

Aromainpackning

TORSDAG. Hemkommen från stan och hunnit trycka i mig broccoli och citronvatten. Blev jätte rolig fika med Matilda och Sophia på S[kaffe]riet och efter matilda fått sin present så tog vi färden ditåt.

Fick precis ett sms från Matilda som fick en aromainpackning: Tack så jätte mycket! Det var helt underbart, fattade det nog inte innan. Bästa presenten ever! Puss, älskar dig.

Hur det hela gick till får jag reda på imorgon när vi ska skaffa facebook åt matilda ;). Hon vet ungefär hur man använder word och förr kunde hon kolla på bdb, men skillsen har försvunnit. Det roliga är att tillochmed hennes mamma har facebook!

En snabb värmande dusch och sedan satc. Pluggfri dag idag!

Retoriktal till kommunen?

TORSDAG. Så står jag där igen, och väntar på bussen. Har det passerat eller kommer den snart? Hinner jag till skolan eller kan jag skriva önskat citat på min gravsten? Frågor som bubblar runt när man har missat bussen, stod ute i tjugo minuter, men bussen ville inte, och då ville inte jag heller. Så kanske ska skicka in mitt retoriktal från sv C som handlade om just detta till någon kommun fullmäktige?


De två kvarvarande presenterna till
Matilda. Idag blir det kuvertet som
hon kommer kyssa mina fötter för.


Dansen igår.                                           Morgonstund har te i munn.

Alla behöver vi lite bootylicious

ONSDAG. Som våran kära danslärare sa efter vi gått igenom ragga uppvärmningen till vansinne. Tänkte att jag skulle visa lite vad vi gör för styrka och stretching på dansen här någongång, men den gången är inte ikväll. För ikväll blir det att måla naglarna och duscha.

Hjälp jag är jeans blind

ONSDAG. Jag föddes med sen farligaste och mest utstötande sjukdomen i världen - jag är jeans blind. Det är sanningen, Jag KAN inte se skillnad på jeans och jeans.

Det har alltid funnits tjejer som har sten koll på andra människors jeans, dom har koll på hur många dom har och vart dom kommer ifrån. Hör tillochmed killar som har koll på ifall någon har köpt nya jeans eller inte. Det skrämmer mig. Jag kan se skillnad på ifall jeansen är gröna eller röda, stentvättade eller knallblå, trachade eller klassiska - sen är jag lost vad det gäller andras byxor. Folk skulle kunna gå runt med samma jeans i en vacka utan att jag hade sett det. Sen att jag själv byter jeans varje dag värkar alla märka. Jag blir seriöst rädd varje gång någon annan en matilda och mamma prickar rätt och säger att jag har nya fina jeans första gången jag har dom på mig! Jag har åtta jeans hängandes och sex stycken liggandes i garderoben, och jag tycker inte ens om jeans särskilt mycket.. Jag måste skärpa mig, jag måste se skillnaden, jag måste orka bry mig om en sådan bagatel. Jag SKA kunna se jeans igen.


Blåa jeans kanske?

Phu, andas ut

ONSDAG. Precis kommit upp till översta våningen och kan knappt andas av dålig kondition. Jag och matilda sprang runt på stan under eatiden och lyckades hitta hela hennes hej-jag-har-precis-fyllt-arton-och-jag-ska-ut outfit. Min mamma fick bistå med lite pengar då våra konton inte fylls på förren på fredag.

Idag fick matilda den första presenten av tre, en må-bra bok, och jag blåste serpentin på henne och sedan sköt jag av någon flaska så hon inte kunde sluta skratta, matilda är lättroad, precis som när hon såg bilderna.. Nu ska här jobbas på fn resulotion och jag känner mig inte pepp för fem öre även att jag har en hel chockladkaka framför mig.

Matilda - 18 år!

ONSDAG. Idag är verkligen ingen vanlig födelsedag, utan idag är det världens snällaste och trognaste Matildas födelsedag. Äntligen blir hon arton och jag hatara henne för det, men bara två månader kvar tills jag joinar henne där ute i vimlet. Jag och matilda har varit bästa vänner sedan någongång mellan trean och fyran - vi har stått ut med varandra och alla andra i åtta nio år. Vi känner varandra innan och utanpå och har varit med om så fruktansvärt mycket tillsammans. Under dessa år har det alltid varit vi, det har kommit till en vän ibland, men det slutar alltid med att det bara är jag och matilda kvar, som en synkad melodi står vi eniga <3. GRATTIS GUMMAN!
2002-2009 i bilder.

Singel = MVG

TISDAG. Vi har fått upp en liten betygsdebatt här, men jag kommer inte att fortsätta den :P. Bara känner att jag är planerad som ett jäkla olon och ligger före i alla läxor. Tänk då om jag hade varit singel, då hade jag varit van vid att kunna plugga så här på vardagarna, och det hade faktiskt kunnat leda till något. Men hemska tanke - vill bara ha hem Jesper! Han ringde precis och berättade om träningsvärken ifrån skidåkningen och att han kommer hem lördag natt. Let´s see .. Thats four days, har bara gått tre, dagarna är emot oss.

Updt. Alla andra har gått och lagt sig och jag måste få skratta ut någonstanns - hahahahaha! Kollar på alla gamla bilder och ska scanna in dom till datorn. Does days..

48 minuter

TISDAG. Så lång tid tills jag ska slänga mig i duschen, kolla på alla program jag vill och resten av kvällen bara sitta och granska och sortera alla kort som kommer komma upp på matilda imorgon när hon blir stora flickan!

Hade matlagning sista lektionen, vi blev klara en halvtimme före alla andra. Lärde oss göra riktig omelet och crepes, as gott! Tyvär hade våran lilla grupp hunnit bli stor till denna vecka. Och tyvär hade vi fått en massa såna där människor som skriker saker på sitt egna språk och helt nonchalerar alla andra men fortfranade vill få alla småtjejer att avguda deras spratt. Vi stod i köket mitt emot och jag gjorde väldigt klart med den värsta killen att det inte fanns något att hämta (psykiskt, inte smör och sånt) hos oss. Självklart ville han då ha den onårbara frukten och försökte resten av tiden få våran uppmärksamhet. Han kunde ställa sig i vägen, viska "sexiga" saker och stå och titta på mig, lagom äcklad tog jag till den elaka attityden - då tog han fram hundögonen. Blev så trött på honom, så jag och matilda slängde i oss den godaste maten ever och gick därifrån. Varför förstår inte vissa människor när de ska ge upp?

Some fabulous shopping

TISDAG.

brungråa klackisar - H&M                                               Plånbok - Glitter   
Gulgrå herrskjorta - H&M                                       Hippiehårband - Glitter
Skinnväska - H&M                                          Månstrade leggings - Glitter
Ingen större variation på shoppingställe denna dag, men super nöjd, allt detta för 800 kr.
ett av tre av mina konton är nu tömda och får hoppas att jag blir rik nästa månad istället.
Pax för alla pastell färgade tröjor som har kommit in nu, ME LIKE!

hehe, var den din?

TISDAG. Druckit te i fördärv nu och kan knappt sitta. Tidigare la jag ifrån mig min bok och min penna på en bänk nära mitt skåp för att göra någonting i skåpet. Jag sneglar lite på mina saker och märker att en kille tittar sig om och sedan glider ner med handen lite fint och tar min penna. Han går två steg där ifrån och börja högljudt beskriva för kompisarna hur han gjorde och han blev deras hjälte. Jag höll ögonen på honom tills jag var klar i mitt skåp. Gick fram till honom och sa med snäll röst "Kan jag få tillbaka min penna?" Och då får man den dumma kommentaren "Eh, hehe var den din?" Ne självklart var den inte min, jag försöker bara sno vidare den och går alltid runt och letar after folk som snott något! Inte vad jag sa, utan gick därifrån. Rättare sagt fyra steg därifrån, bakom hörnet och satte mig på bänken där mina saker hade laget. Hörde hur han skämdes men försökte göra sig cool inför killarna. Nästan alla killarna lät så där mesigt halv rädda, när plötsligt en utav dom sticker fram huvudet och ser mig. Dom börjar springa iväg, man hhör hur dom knuffar på varandra för att snabbast komma därifrån. Ingen vill vara sist och bli uppäten liksom. Jag rör mig inte en centimeter, när killen senare kommer från andra hållet och går till sitt skåp, två meter i från mig och försöker spela fillugn. Dessa små pojkar..

Nu ska jag bege mig ut på stan och se om jag hittar något för de få slantar jag har kvar.

Nästan ett ...




Nästan ett år sedan två tjejer satt på golvet och grät till denna låt innan vi for in till stan :)

Radionojja

MÅNDAG. Lyssnar visst på radio dygnet runt har jag märkt nu, jätte irriterande verkligen. Ska sluta göra det.

Läst igenom ungefär förtio sidor om Italien och the Beatles nu. Inte särkilt roande. Nu ska bara ungefär fem sidor skrivas om det också - på engelska of course. Känns inte lockande alls just nu. Men tänkte att jag skulle göra en del innan halv åtta då jag kollar på sac och tar kvällen. Sedan ska jag försöka göra en massa-veckor-framåt arbete denna vecka, så jag slipper det när jesper kommer hem igen.

Jag är så uttråkad så jag håller på att dö, jesper är seriöst den roligaste människa jag någonsin träffat, och honom får jag träffa varje dag! Nu sitter jag här efter två dagar och håller på att dö av tristess, bara ren tur att matilda fyller år den här veckan och att mitt firande av henne är fullsmockat :).

Inte för att göra dig avis, men..

MÅNDAG. Två timmar i skolan och sedan hem för att äta super god gyrostallrik här hemma framför super bästa Desperate housewives, nu känner jag mig lite lyckligare igen :)



Satt framför brasan när mamma frågar om det är värme i våran skola. Jag tittade på henne som om hon var dum i huvudet och säger någonting på en utandning som defenitivt måste gett en hint på hur klimatet i skolan är. På hur man går runt lite halvt förfrusen inne i skelletet och hur alla radar upp sig längs elemeneten. Vilket dåligt jävla arbets miljö vi har! Det är under all kritik, att behöva gå runt och frysa så att läpparna nästan blir blå. Detta måste dom ju faktiskt göra något åt..

Nu måste jag göra Engelskan, Landpresentationen, boken, naturen och psykologin. Efter det är jag lite mållös. Fast jag vet inte om jag kommer klara av att komma tills "efter det".

A eso de las doce

MÅNDAG. Va? Så mycket känner jag för att sitta och göra gloslistor en sovmorgon, men nu är jag snart klar. Sitter och dricker tranbärsdryck och citron vatten som en idiot och undrar när min buss egentligen går. Chockade mig själv imorse genom att ta på mig leggings under byxorna, men tror jag det ska bli skönt, fast ändå inte.

Choko milko

SÖNDAG. Sitter och sörplar i mig ett rör med choklad nerstoppat i mjölk just nu, något läskigt jag fick av snuppe, men även skrämmande gott. Tittar igenom skolposten och där ser man hela kommande terminen, så nu är den färdig planerad. Bara inte så roligt att se att vi får spanska läxorna hemskickade också :/. Där skrevs dom ut.

Jag måste få säga att matilda var fjolligare än vanligt idag när hon var här. Vi skulle göra matten men hon bara skrattade så fort jag sa något. Plus att hon har kommit tillbaka i det satiet då hon ligger på vårat golv. Det gjorde hon jämt när hon kom hit när vi var mindre. Slängde sig på golvet och sen kunde hon ligga där nästan hela dagen. Men börjar hon bli gammal, ont i knäna och sånt :P.

M -Åh, vad oskönt jag sitter
S -Jag stackars dig som sitter på en matta med ett litet skrivbord framför dig.
Matilda tänker här i några sekunder och sedan tittar hon på hur jag sitter.
S -Ja, jag sitter här och får läsa ifrån sidan, på golvet och med en list mellan skinkorna.
Matilda lägger sig på marken och skrattar så hon håller på och dö och sedan skämms hon en smula :)

Psst, jesper ringde för ynka minuten sen och sa att dom skulle hoppa ut i snön nu och sedan in i bastun, väldigt avis på den biten med bastun.

Basota

SÖNDAG. Köttbullar ligger och tinar i mickron och basota reklamen verkar inte vilja sluta upprepas. Jag har gjort allt jag har ork och lust att göra, nu är det bara läxor kvar. Matilda kommer senare och jag ska klippa henne lite, vi ska få lite matte gjort och sedan lämnar hon mig igen för sin pojke.

Jesper ringde tidigare och vi körde videosamtal. Dom bor i den finaste stuga jag någonsin sett, hypermodern och as snygg. Lite avundsjuk fastän att jag vet att jag inte hade haft det så skoj uppe i snölandet. Vet inte om det bara är jag i hela sverige som aldrig någonsin tyckt om snö, åkt skidor eller skridskor? Det ligger nog i generna att vi gillar ställen som grekland och turkiet - dit vi åkt hela släkten tillsammans.

Nu är köttbullarna uppätna och all städning gjord (jag städar när jag är ledsen, glad, stressad och alla andra sinnesstämningar ungefär). Ansiktet är tvättat, vilket känns som om det var en evighet sen och BUSen är insmord. Antar att det är dags att ta sig i kragen och ta läxböckerna och sätta sig vid teven för att sedan glömma bäckerna och kolla på alla repriser ifrån den gågna veckan.


September 2005 Bulgarien

Avslappning sökes

LÖRDAG. Och då menar jag inte uttråkighet, utan ren omtanke och avslappning. Igår kväll kom Matilda och Mackan förbi och åt pizza och kollade på film, väldigt mysigt. Imorse blev det att kliva upp oändligt tidigt och må jätte dåligt över uvi. For in till jobb och jesper hjälpte till att damsuga röda mattan som vanligt ;). Panik handla ett par termobrallor till Sälen resa och Floating och massage presentkort till Kajsa. Väldigt dyrt med floating men man kan ligga två stycken i samma sån där utomjordisk kub och det ska jag och jesper göra någon gång när vi känner att vi behöver skämma bort oss själva, vilket jag hoppas är snart.

Vid två for vi hem till Jespers farmor Kajsa och åt smörgåstråta i drivor och på det en tårta som kan vara den absolut godaste tårta jag någonsin ätit. Så den ska jag ta recept på och be mamma göra :). Som vanligt ska vi ju inte sitta stilla för länge, så he och packa jespers helt opacka väska för att åka upp och lämna den en helvtimme senare. Hem till mig och där började våran lilla mys stund- finally. Fotbad och massage framför världens gulligaste Björn Gustafsson. Efter det blev det väldigt jobbigt när vi skulle försöka säga hejdå, vilket slutade med att jag slängde mig i säng och tvingade mig själv att somna.

Barn i en 20 årings kropp

LÖRDAG. Hemma hos Jesper nu, mitt uppe i packandet till Sälen. Jesper kan inte packa en enda väska själv eller han har aldrig någonsin försökt. Han springer runt och glömmer saker som skor och laddare. Han är uppspelt och vet knappt vad han ska ta vägen. Han läser halv ta-med-mig listan hela tiden utan att han någonsin verkar komma till slutet av listan. Vem kan någonsin packa hela sin väska för en vecka uppe i Sälen på en halvtimme? Ne, inte utan mammas hjälp inte. Jesper har packat ner ungefär hundra olika mediciner bara för att han ha fått en allergichock för inte så länge sen, sen att det var nitton år sedan han hade det senast har absolut ingenting med saken att göra.

Det ligger saker över hela golvet och jag hör nu fotsteg på ovanvåningen som springer från köket till vardagsrummet, tillbaka till toaletten och nu är han här bakom mig igen. Han kallar mig kött och kysser mig med väldig andfåddhet, sjunger gamla barnvidor och piper fram ord. Ja, hur ska detta gå?

Nu far vi upp till Toffe för att lämna hans väskor, sedan hem till mig tills kvällen kommer, för att bara ta det lugnt och säga hejdå för att vara ifrån varandra längsta tiden någonsin. Sedan lämnar han mig någongång vid läggdags för att åka hem och spendera tiden hos EG. Där blir han sittandes för att hålla sig vaken till halv tre, då resan bär av. Tror inte jag kommer klara av det här bra alls. Kommer bli godisfrossa eller matvägran, vilket av dom vet jag inte än. Kommer bli bedrövligt mycket pluggande eller teve tittande på sånt som ordjakten mm, tror det kommer gå i perioder.

Morgon med älskling.

FREDAG. En fredags morgon hemma i familjen johanssons hus med partner.

"Igår såg jag att Angelina jolie har lika bra axlar som dig" Det var tur att han hann säga det innan jag tog på mig tröjan annars hade tröjan legat i papperskorgen på två röda. Jesper sitter och äter, fixar varm oboy och en skorpa in till mig som står och sminkar mig och fixar håret. Jag kommer och tar kort på oss när vi fular oss. Jesper läser tråkiga sidor i tidningen. Jag får akut jätte bråttom till bussen och springer in i köket med klackskor på, vänder, jesper springer fetr, jag vänder, vänder igen, pussas, stänger inte dörren och springer. Står sedan och tittar in i köksfönstret ifrån busskuren och undrar om han tittar tillbaks just nu.




Om det blir fest ikväll kör jag samma kläder som jag hade i skolan. Jäkligt bekväma och fick fina komplimanger.

Är det bara jag? Eller..

FREDAG. märker ni också att mer hemska saker händer här? Antagligen är det för att vi blir äldre och märker saker som våra föräldrar annars alltid skyddat oss från. Kanske har det något med att göra att Kalmar växer som stad och vi blir allt mer stressade. Dumma saker händer runt omkring oss, endel frivilligt och en del helt utanför våran kontroll. Folk i min egen ålder tar nu livet av sig och blir hotade på tusentals kronor. Vart är vi på väg? Blir det värre och värre för åren? För isåna fall vill jag inte vara med. Lämnar afrika, du ska nog få se, du är alldeles för galen och för ung - som Zazu säger i lejon kungen. Har han rätt?

Denna vecka har vi hunnit få två nya lärare i skolan och det känns toppen just nu, dom är unga och frächa på sina ämnen. Tänker på ett bra sätt och lägger upp det på ett språk vi förstår. Det som däremot fortfarande gör mig lite arg är att folk fortsätter att klanka ner på våran gamla fröken för att de nya lärarna ska tycka om dom bättre och ge dom bättre betyg. Folk är så himla rädda för att misslyckas i min klass. Ett VG är ett stort misslyckande ifall man går på Internationell. Jag tycker nästan till och med att det är pinsamt att berätta att jag bara har VG i alla ämnen förrutom två där jag har G och ett där jag har MVG. Men tyvär vill jag ha ett liv även efter studierna där jag kan berätta om alla roliga människor jag träffat, alla roliga serier jag har hunnit se och alla fester som har gett mig stor erfarenhet om människor. Jag är stolt över min stökiga ungdomstid och även fjortistid. Jag tycker även att några i klassen skulle behöva skaffa sig en sådan tid som dom kan se tillbaka på. Så dom faktiskt har något att förmedla till sina barn när dom kommer hem aspackade en onsdagskväll.

Nu ska jag gå ner och kolla på någon serie, äta tokiga ture godis och dricka tranbärsdryck. Förlåt alla ni tranbärs älskare, men era smaklökar är störda i huvudet - no offence. Blir det turen hem till jesper och käka pizza någongång. Sedan hoppas vi på fest för matilda sa att hon faktiskt kunde vara på ikväll :P!

Rubriks kub

TORSDAG. Den är krånglig och den höll på att dra mig till vansinne på bussen hem. Hamnade framför några sådana där töntar som inte riktigt vet om att dom är töntar, geeks som tror att dom säger lika coola saker som dom andra i klassen. Där satt han med sin jävla kub och försökte lära en inte allt för intresserad tjej detta. Det  snurrades och snurrades, instruerades och skrikande om att inte byta plats på färgklistermärkena. Jag somnade tillslut av utmattning men när jag skulle kliva av höll dom fortfarande på, hur kan man prata om en kub i förtio minuter?

Förövrigt så är det 65 dagar tills jag fyller år, 6 dagar tills matilda fyller år och en dag tills sophia fyller år. Och ja jag kommer fortsätta tjata tills jag fyller år, försök inte stoppa mig. Det är det ända som snurrar runt där uppe och det försvinner inte, det är som om något underbart men lite stressande kommer emot en, och jag njuter av det, för jag vet att det kommer gå alldeles för fort när det väl närmar sig.

Jesper kommer förhoppningsvis snart så att vi kan gå och lägga oss astidigt, kommer inte bli så, men hade ju varit trevligt :) Annars har jag bara så stört ont i hela mina axelparti att jag knappt kan slappna av efter att väderkvarns armar igår. Musik våran koregrafi går till, har bara hunnit ungefär tjugo sekunder in på låten.

Mooonster (med creepy röst)

TORSDAG. Spenderar tiden så gott det går för att slippa öva på spanska glosorna som ska förhöras om tjugo minuter. Annars känns det som om skolan gå underbart just nu, har inga läxor och absolut inget jag ligger efter i. Däremot måste jag kolla upp poängen för psykiatrin i högskolan, känns så där, men måste kollas innan ind valen blir ikryssade.

Matsalen är ett mycket bättre ställe om man sitter brevid Oline http://eiide.blogg.se/. Hon och jag är monsters och vi är dancers, väldigt vackert. Vi diskuterar defekta rumpor vid salladsbaren och filmer som får en att förvandlas till lipsill. Oline älskar att förstöra andra männiksors mat och äckla sig är en specialitet ifrån hennes håll, puss och kram skumbanan.

Dags att ta ett tuggummi för att skölja ner doften av cowboysoppa (coolt namn ger fler ätare) och sätta sig med glosor. Great nu gick spanska fröken förbi också, någon verkar ha problem att öppna dörrar ;P. Haha, sluta svamla och börja tralla!

reparation slutförd

ONSDAG. Kollat igenom alla bloggar och bilder som har hunnit med efter ett dygn ifrån datorn (bortsett ifrån det tidigare inlägget som bara blev inslängt under rasten). Såg att inte mycket hade förändrats och därför inte heller någon större skada skedd.

Har hunnit sitta och välja ut ungefär 40 bilder på matilda som alla kommer publiceras här på hennes födelesdag om en exakt vecka, jag är så glad för hennes skull men så fruktansvärt ledsen över att jag inte får vara med. Det är inte lätt att vara liten ska jag berätta för er (som antagligen är yngre än mig, men ändå, faktiskt).

Idag fick jag riktiga flashbacks till mitt tretton och fjortonåriga liv. Hade Sex och samlevnadsprat i grupper, så jäkla roligt! Sitta och prata om goa minnen och höra om Joppes gamla skrönor ;P. Pratade pojkar, ideal och diskotek i en härlig röra. På bussen hem kom en flash till då jag hörde (gick inte att undkomma) några tjejer som försökte vinna uppmärksamheten på en stackars osäkert tuff kille. Med jämna mellanrum hörde man ett ord. Ett ord som dom verkade har ersatt alla kodord med just detta ord. Samtalet lät något som så här:
Jag heter cig och jag är cig år. Jag brukar röka och vara med cig.
Jag har två cig och en stor cig. Jag gillar att röka och hatar cig.
Oh my god om det var tradigt att höra detta inifrån stationen ändå ut till Vassmolösa, men oj vad dessa tjejer förste vinna all attention från den här stackars killen, oj vad dom skrek.

Börjar snart bli dags att göra sig redo för dansen, men innan dess får jag sätta igång min kur med citronvatten och tranbärsdryck, not so jummy.



Trixarn

ONSDAG. Bloggen är hel igen, eller den ser i allafall bra ut igen. Nu måste jag ut på stan en runda och betala matildas as dyra present som hon kommer kyssa min fötter för. Matilda kommer få tre presenter, en på hennes födelsedag, en under våran dag på torsdagen och en på firandedagen fredagen. Jag längtar efter att se hennes ansikte på alla tre. Men mest på den dyra. Hon kommer.. ja, haha bara en bild jag som kännt hennes så länge kan se..

Idag tror jag att jag tar två-tre bussar för tidigt hem, för att ladda upp för den första dansen. Vaknade med lite träningsverk efter bålträningen vi hade igår, och det vill vi inte ha, så det blir streching på hög nivå idag. By the way Sophia blev jätte fin i håret efter gårdagens hastiga avslut på klippningen och hemfärd för henne. Nu ska spenderas pengar.

vilka tragedier

TISDAG. Idag går det ryckten om att två tjejer ska ha tagit livet av sig. Den ena ska ha hängt sig på en toalett på akgg och den andra hoppat från ölandsbron, sanningsfaktorn i de båda får vi nog läsa om i tidningen imorgon..

Just nu sitter Sophia och blir klippt och då passade jag på att springa upp här och göra en snabb updt då jag ska sova hos jesper inatt. Sophia skaffar lite Robyn inspirerad frilla och fixar nya slingor, får hoppas att resultatet bli bra inför hennes stora dag som kommer på fredag.

Hade matlagning för första gången idag, kändes jätte konstigt men smakade jätte gott. Lämnade in mitt Obama tal, fått för mig att jag raderat talet från alla datorer så lämnade in papper med en del tillritade retucheringar(?), när jag kommer hem och visat runt Sophia i mitt enorma hus ;P, så märker jag att jag hade kvar texten på datorn här hemma, lagom irriterande.

Imorgon ska vi ha samtalsgrupper om både sex och samlevnad och om obama, twisted, men helt okej. Har även min första danslektion efter lovet, vi vet att första lektionen blir vi pressade till max, men vi längtar efter att få svettas av oss de extra hekto som flygit på under julen!

Nu är det fem minuter tills bussen går, får se om vi hinner med den :P, annars blir det bussen från ljungbyholm om en timme.


Matilda försöker febrilt få bort strecket under näsan
på mattelektionen :)

Sofia memory club.

MÅNDAG. Så länge sen vi sågs fastän att du numer bor här nere igen. Jag antar att jag får köra en liten backtracking på Sofia då hon antagligen inte själv kommer ihåg så mycket av sin vilda tonår.

Sofia har gått i ljungbyholmsskolan hela livet men var en ganska duktig flicka tills hon träffade mig och matilda, men mest av allt mr J. Vi blev vänner i sexan och höll därefter oss ganska nära vänner i två år. Sofia följde med mig hem och solade i mitt solarium, spelade sims, pratade skit och jag klippte av hennes hår och skaffade henne lugg :)

När jag och matilda äntligen tog upp kontakten med flickorna igen så såg man inte till Sofia så mycket. Det var mycket mr J, på ett hemligt stadie. När man väl träffade Sofia kunde hon vara väldigt full och ha en cig i handen på konstanten.

Sofia fick efter ordentligt strulig tid flytta upp till stockholm med sin mamma och hon verkade ha det toppen i nya skolan och allting. Fast med sofia måste alltid någonting hända. Så hon kom tillbaka till oss och nu är hon här, lite lugnare än under förra sommaren kan man hoppas för hennes egna skull och säkerhet.

Idag tog vi kontakten igen efter att jag såg att Sofia hade klippt sig och färgat håret, förstår inte hur hon vågar med sin prefekta blonda färg, men det blev skit snyggt - och rött dessutom :).

Jag har bestämt att jag och Sofia ska träffas på lördag och vi ska festa. För det vet hon lika väl som jag hur man gör :P. Så vi kommer springa runt någonstanns med våra röda huvuden och ha det fint.


I don´t expect the world to move underneath me

MÅNDAG. but for gods sake, could you try? Känns som om det går fruktansvärt sakta frammåt, en sida klar. kommer nog bara bli tre sidor och sedan får joppe säga vad han vill. Jag får väl förklara att Obama är lite förkyld och bad mig att korta ner talet lite.. Men varför sätter han oss att lista ut ett tal åt en americansk president? Obama har ju kommit fram till alla sina åsikter under hela sin livstid och dom har en helt högervriden politik i usa. Men vi internationellare kämpar vidare.

Får ta en pause vid halv åtta för lite sas. Sedan skriva klart obama för att inatt någon gång göra psykologin.

back at 1988. Dessa avsnitt som nu går på 3an.

picture in picture

MÅNDAG. Rensat endel bland bilderna idag med, och nu har jag runt 4 200 bilder. Och jag tror verkligen inte jag kan radera fler. Snart kommer det matildabildsmarathon, vänta en och en halv vecka till.

Nej sofie, nu måste du skriva det tredje ordet på det här femsidiga talet..

Nudlar och äpplen

MÅNDAG. Precis när jag trodde att morgon deprissionen hade lagt sig så missar jag bussen hem. Så blev att sätta sig på stationen och vänta på jesper. Vi tog en snabbis förbi och inhandlade alldeles för många paket nudlar och alldeles för få goldens delicious äpplen.

Jesper åkte precis hem till kajsa för att lämna tillbaka hennes bil och vi hoppas att det gick bra. Måste sätta mig med Obama talet nu. Jag ska idag börja med ett presidenttal, ett tal vi fick i uppgift att göra för ungefär 6 veckor sedan, som ska vara klart imorgon. För imorgon får vi en nya president i världens mäktigaste land.

Måste bara få påpeka att jag är städarnas Isabelle Caro som hon är för anorektiker, extrem. Satte igång dagen med att storstäda rummet, ja oline, ännu en gång hände detta.. Jag har börjat drömma varje sketen natt nu, eller rättare sagt morgon. Jag drömmer om stress och att ingen lyssnar på mig, det är fruktansvärt irriterande, som om jag aldrig någonsin kommer någonstans fast tiden bara går och går.


Bumbi björnarna

MÅNDAG. Finally fick jag ett tecken! Det finns bumbibjörnarna på min näst bästa kanal.

Jag har sovmorgon nu mer på måndagar och onsdagar och det använder jag till max, lite för mycket till och med. Men imorse fick jag äntligen det efterlängtade tecknet på att gud finns, det finns bumbibjörnarna på toon disney, nu blir det bara att nöte disney tills man hittar vilka tider det är - hallelulja.

Dov ut till åtta idag och min buss går nu vid halv tio. Lektionerna börjar vid tio i tio och sedan slutar jag igen vid halv ett. Måndag är tyvär den enda dag som kommer vara så bra nu mer. Nya schemat är helt enkelt kasst med två stycken halv fem dagar, en halv fyra, en halv två och då denna underbara dag.

Denna veckan ser jag inte alls fram emot, så hemskt är det. För jesper åker upp till sälen på lördag och är borta i en hel vecka, det kommer slå vårat rekord ifrån att vara ifrån varandra. Vårat senaste rekord är väl på fem dagar. Nu blir det nästan åtta dagar. Så ja, jag kommer ligga hemma och tyna bort eller shoppa upp pengar jag absolut inte har. Kommer bli obama skrivning hela dagen och kanske lite imorgon med, då sophia följer med ner till hagby efter en sjukt lång skoldag. Onsdagen bjuder på ännu en sjuk skoldag som avslutas med stress för att hinna till den första dans lektionen, som är lite saknad. Torsdag kanske jag ska slinga matildas hår och sen vill jag verkligen inte veta mer. Uschuschusch. Killing me softly.

Inspiration

SÖNDAG. Vill ha vill va.


Händelselöst.

SÖNDAG. Ja så känns mitt liv just nu. När var jag på fest senast liksom? Måste ha varit nyår, känns som en evighet sen. Har fått hålla mig hemma eftersom matilda har sagt att vi inte ha gå på några mediokra fester nu innan arton. Känns lite jobbigt för mig som inte fyller år förrens om tio helger plus ett helt sportlov. Så jag måste helt enkelt bryta det.

Sophia ringde för en stund sen och vi ska få hennes hår att se snyggt ut till hennes artonårsfirande på fredag, så avis. Matilda ska också hinna med det tills nästa onsdag, så avis. Vet inte hur hon ska hinna, men det löser sig förhoppningsvis.

Idag har jag läst femtio sidor om Barack Obama och vad han tycker om allting i hela världen. Allt på engelska och allt om politik, mina ögonbloger svider och jag skulle nog behöva sitta och bara blunda en massa timmar. Det tog fem timmar och då har jag bara strukit under det jag ska ha som underlag för mitt Obama tal som ska skrivas imorgon och framföras på tisdag, samma dag som Obama installera sig som president - best precident ever we hope. Jag vill att vi i Sverige också bara har president nu efter att ha hört Agnes retoriktal, kungen tar stört mycket pengar ifrån oss, tänk att vi skulle kunna tjäna typ 78 miljoner utan honom..

Igår kom jesper som en liten överaskning och jag satt bara i hans armar och kollade på alladdin tills det var dags för mig och familjen att åka och kolla på revy. Blev lite snabbmat innan vi nådde vår destination och sedan började skratten. Jörgen hade precis innan föreställningen börjat berättat ett skämt efter ett tag kom detta skämt på revyn, den var uppdelad i tre, med andra sketcher emellan, så vi började ju självklart gapflabba efter första stycket - som absolut inte var roligt. Ja, folk tittade på oss.

Jesper kommer ikväll och då ska vi ta oss ett bad med tända ljus. Jag längtar, men så länge för jag gå ner och tvätta ansiktet, plocka iordning alla Obama papper och kolla lite på något barnprogram.

Inbillning?

LÖRDAG. På senaste tiden (sedan i måndags) tycker jag att jag har sett Tukk överallt. Fick för mig att han stod uppe på vallen med Muff, hoppade på bussen och stod utanför skolan i jespers bil. Men det har alltid varit andra människor. Dessutom är det hans namnsdag idag tillomed. Det är så konstigt, för i vanliga fall brukar jag inte ens se folk jag känner när dom står en meter ifrån mig. Men jag tror att min hjärna har fått för sig att han inte vill vara i lumpen, så då tror nog mitt undermedvetna att jag ska hitta honom inne i stan någonstanns. Som om han har rymt ifrån Karlskrona och lever som uteliggare inne i Kalmar bara för att han inte vågar åka hem. Lite creepy men mest roligt - as konstig!

Okej, det blev inget frossande alls igår, jesper har blivit världens duktigaste, vilket är lite jobbigt för ett godis monster som mig. Det blev gurk och morötts stavar doppade i lättdip. Gott men min sockerhalt låg på noll, så fick bli lite läsk. Därför blir det uppburkning för mig idag. Det innebär kanske mycket mer än vad andra människor äter i vanliga fall. Men för mig är det nu mer extremt. Soffan och colan väntar :)


sommar, heliga sommar..

Out of count

FREDAG. Sminket är avtvättat, allt är nerpackat och nu åker jag hem till jesper för att bara vara och frossa. Tidigt upp till jobb imorgon, inte lika lyckligt..

My baby love

TORSDAG. Precis hemkommen ifrån bowling och mcdonalds med kusinerna. Väldigt roligt, men man går som i dvala nu. Alexander föddes med en sjukdom som heter asperberg som är en form av autism. Detta innebär att han inte  kan känna av andra människors känslor, han förstår detaljer men inte hela samanhang i händelser, är överaktiv och har svårt att tycka om sig själv. Som ni förstår är det lite jobbigt att försöka hålla honom på en jämn kurva hela tiden utan några för stora toppar eller downfalls. Det gick bra i allafall, Sara vann bowlingen och efter det blev det mcdonald med klättervägg, väldigt uppskattat. Men någat Alex verkligen kan så är det att hitta på saker och prata konstant utan att säga något. Fast han sjöng även idag, det blev lite "My baby love - min bäbis älskling, babalada". Dom blev skjutsade hem till Smedby och här sitter jag nu och ska ändra om lite och förlänga retorik talet som är imorgon bitti. Alltid ute i sista sekund även att matilda säger att jag är vääärldens mest organiserade människa.



Jag ser ljuset Jonathan!

TORSDAG. Som Skorpan skulle sagt i slutet av filmen.

Solen håller på att komma fram, jag ska senare idag skicka in retoriken och då behöver jag bara lära mig den utantill sen. Det blir mysigt med kusinerna. Sedan får jag äntligen träffa älskling.  Det är snart helg!

Vilken dag..

ONSDAG. Jag vet inte ens om jag kan förklara den. Får bli enstaka ord. Ord som kan ge en någorlunda bild på dagen.

MVG på dansen, härliga leenden till stressade människor i stan. äppel och bananer.Kolla soldusch.

Kanske soriassis. Kramper i foten. Jesper på sjukhus för allergi. Färgning av lillsofie. Massor av jeans.

Lars Winnerbäck, Solen i ögonen. Njutning från nio till tio.

Rörande. Nästan till tårar, utmattad. Inte träffat jesper sedan i söndags morse, känns tomt. Bowling med små kusinerna imorgon. Sedan äntligen få träffa honom. Bara vara. Längtar.

varmt med blått




Det börjar bli pirrigt :)

ONSDAG. Om exakt två veckor så är matilda en myndig kvinna och det tycker jag är toppen!


Please dont touch

TISDAG. Fem timmar och tjugo minuter senare och allt kommer kännas mycket lättare imorgon då jag kommer ha fullt upp. Skolan håller på tills halv fem, jippi. Så fort jag kommer hem så kommer Lillsofie och jag ska färga hennes hår. Sedan tar vi en tripp till henne och jag lånar kläder och vi socialiserar. Så tror jag det blir i allafall, och jag tycker det låter bra, så det blir nog så.

Ska faktiskt tippsa om en sak nu när jag ändå håller på här. Mode show på Sandra klockan nitton, den femte februari. Fick precis informationen av en gammal danskompis. Det är för ett gott ända mål och man får se våren och sommarens mode för bara förtio kronor.

JAG DÖR

TISDAG. Fina saker Sophia skriver varje gång hon hälsar tycker jag ;P. Märker att vi är två stycken som är riktigt lessa på pluggandet och att det mörka vädret knappast hjälper en med energi och motivation.

Suttit med veckans alla läxor nu sedan halv tre. Alla är avklarade förrutom den viktigaste såklart, den som jag har minst koll på och den som antagligen tar längst tid. Svenskans retorik PM, kanske hade avrit bra att vara på fredagens lektion :/. Den var frivillig, men om vi får en enda lektion innan en inlämning och ett tal, så kanske man ska gå på den - då vet du det till nästa gång sofie!

Äntligen fick vi röra oss lite på idrotten, synd att man hade glömt skor och så då.. Men nästa vecka blir det jag som håller i uppvärmingen, på order ifrån barven, så bered er på lite jumpstyle igen :). På tal om dans, så fick vi sovmorgon ifrån det imorgon och får komma dit när vi vill och bara få vårat betyg. Jag blir sjukt besviken och tar nog livet av mig om jag inte får MVG.



Tillbaka till pluggandet nu, måste bli klar till halv åtta då det är sex and the city.

Serier upptäckta

MÅNDAG. Ja, inte seriemördare eller så utan jag har igår och idag börjat följa nya serier verkar det som. Det kan ha något att göra med att jag inte får kabeln så att jag kan ladda upp Baby och därmed kolla vidare på Gossip. Utan nu får jag sitta här hemma och kolla på det som finns på teven istället, men vad klagar jag för? Igår gick det fyra avsnitt utav Beverly Hills 90210 (som jag såg gick idag också, så vill du ligga före, utan att ladda hem - kolla på söndagar) Det jobbiga var att det kändes lite patetiskt att ha med de gamla karaktärerna, annars bra.

Och idag blev det absolut första avsnittet på alla dessa Sex and the city säsonger. Aldrig försökt följa det innan, men nu blir det ändringar på det, eftersom det är så bra sändningstid och det verkar som om det är något för mig :) Nä, nu sitter jag här och saknar DH.. Jag tror jag har blivit lite obsessed utav denna sorts av serier. Fast jag hoppade faktiskt att kolla Lipstick Jungel nu vid nio, någon måtta får det vara, plus att andra får se den först och så kollar jag istället runt vad folk säger om den - vill ju inte slösa tid i onödan ;P.

Fick litelite plugg gjort idag. Kändes skönt med en mjukstart. Men imorgon kommer jag få köra på för fulla muggar. Sedan är veckan typ över, för jag är uppbokad.

Sanningen är min bästa vän

MÅNDAG. Fruktansvärd mardröm inatt, förstörde morgonen. Blev nästan våldtagen av en människa jag känner ganska väl, men absolut inte tycker om. Jag kunde inget berätta för då hade jag skadat en människa som är som en lillasyster för mig. Har kännt mig halvkrasslig hela dag på grund av den och lite skadad inuti. Men jag blir lycklig av sanningen. Sanningen är alltid bäst.


Blir pist

SÖNDAG. Varför kan inte folk bara skrika på varandra lite ibland? Få ut det dom vill ha sagt. Det är så skönt att bara skrika på någon och kasta något oömtåligt i sängen. Varför gör inte vissa det? Dom går omkring och låtsas att det regnar och att allt blir bra imorgon. att man bara kan vända ryggen emot problemet så löser det sig av sig självt. Detta bevitnade jag för en stund sen, satt och höll på att börja koka åt deras vägnar. Jag hade lust att skrika åt dom, berätta att det var patetiskt och att snart vuxna människor inte gör så. Ingen utav dom gjorde ett skit rätt!

mohaha

SÖNDAG. Vilken härlig känsla det är att ha kontrollen, att ha en hemlis, att veta något som inte den andre vet.

Idag har jag börjat med alla planerna för matildas stora dag. Den kommer vara himelsk, det har jag bestämt, och då blir det så :) Jag ska skämma bort henne så mycket att hon kommer ligga på sina bara knän och pussa mina fötter, hahaha, ne det hoppas jag verkligen inte hon gör ;D. Den ända som kommer ha ett bättre artonårsfirande än henne - det är jag, tss.

Angelina Jolie love

LÖRDAG. Vid elva hugget kom Hampus för att spendera dagen med en trött kusin och hans älskade. Det blev underbara pannkakor och Bolt. Bolt är hunden i mitt liv, det är ju synd att han är animerad. Fast hamstern är i vilket fall bäst :)

Vi for hem till mig en snabbis för att duscha och fräscha upp oss, även äta lite varma mackor med mamsi och papsi. Det är så roligt när man äter med dom, för dom kör aldrig såna vanliga kombinationer med bara skinka och ost. Utan det är lager på lager med saker som ananas, räkor, vitlökskaviar - och dom lyckas alltid!

Det blev sedan dags att åter igen åka tillbaka till ljungbyholm för att plocka upp Tukk och Charlotte och möta upp Hanna och Danny som skulle hämta upp Dannys låtsas syrra och hennes pojkvän. Det blev alldeles fantastiskt stora popcorn och läsk förbrukningar till en hemskt bra Changeling. Tror inte vi skulle tatt åt oss den, om den inte varit sann - och om inte världens snyggaste Jolie var huvudrollen.


Älskar modet som var på trettiotalet. Alla ser                                    Perfektion.
långa och smala ut i det.  Angelina är helt
komplett förrutom de narriga händerna.

En till!

FREDAG. Skoldagen gick fort då jag inte började försen vid tio och sedan slutade tjugo över ett. En snabb jogging tur ner ifrån Cplan ut till bilen där jesper, tukk och challe väntade med tomma magar. Det blev Burger King med tukks "lyxiga kupponger". Ät aldrig Bcool på bk, den är fruktansvärt dålig och tar ungefär en kvart att få.

Hem till Toffe för att kolla upp några elakingar på deras msn, som visade sig vara folk som råkat klicka in dom i sitt egna samtal. Mycket skärrande ;). Helt plötsligt blev det att vi stannade där hela dagen. Jag kollade igenom La redoute katalogen två gånger och dreglade över vår modet, tyvär säger min plånbok tvärt nej till allt! Och det ända som kom ur Toffes mun efter klockan åtta var en till, en till.


Snuppe och Jesper krigar.                   Jag och emma är omhändertagande.


Singstar, 90 tals låtar ;).              Toffe med Sovande Emma.

Så fruktansvärt glad :)

FREDAG. Det är en underbar fredag. Det finns ingen snö ute och jag har sovmorgon. Älskling har sovit här och jag har hållt min diet. God bless fridays!



Znark framför lloyd i rymden

TORSDAG. Idag var första dagen i skolan och den var ju faktiskt ganska rolig. Men att gå ifrån att gå upp klockan elva till att gå upp halv sju tar på ens krafter. Jag halvsov förrutom hemma hos jesper när han satt och lyssnade på dålig musik och nu ligger han där nere framför teven och sover. La en filt över honom och gick upp hit för en sekund för att kolla upp morgondagen i skolan. Så skönt att det är helg igen :)

respekt


höj tills det skorrar och sen bara kolla in dansen.

Mellandagsrean hann ifatt mig

ONSDAG. Hemkomen från en trevlig tur på stan med my och precis lagt på luren med världens mest kissenödiga matilda. Tryckt i mig de sista chipsen för att imorgon kunna starta om på helt ny kula med min nya diet. Mitt liv är inte lätt ;P.


Mysiga kläder för en runda       As dyr, as nyttig smoothie, som inte
på stan. Systers smutsiga        var så as god. Gammal pasta i
spegel.                                          kycklingsalladen. Men fin utsikt :)


Straight up little love soldier.                  Golvet var lite trasigt där jag satt :/.



Det som jag skulle inhandla.                               Det som flög med i farten för att mellandags
                                                                                    rean är för jävla billig.

Jag trodde jag hade klarat mig detta år. Klarat mig ifrån att slösa pengar på mellandagsrean. Denna hemska rea som är en gång om året och ruinerar en på ens julklappspengar. Men jag var duktig. Jag kom undan med två klänningar och en tröja, och det billigt. Därimot var de saker som var planerade att inhandlas svindyra, usch, och tråkiga.

MY party homie

ONSDAG. Vid två hugget blir det jag och my på stan med lite shopping och fika därtill. Jag ska försöka ta mig tid att handla in lite sånt där onödigt som alltid behövs och dessutom börja kolla upp alla miljoner saker jag har tänkt köpa till matildas artonårsdag.

My är en fin vän, en liten myra som man kan bära med sig och plocka upp vart som helst och bara mysa med, det är därför hon är min alldeles egna my. Hon är som Amy diamond, fast mycket bättre, min mysan.

 

över förtio personer var här inne igår, dessutom klickade dessa in ungeför två och en halv gånger var värkar det som, är så nyfiken på vilka alla är. Jag kan bara komma på vilka ungefär femton personer är ;)


Första CV ute

TISDAG. Japp, och det känns underbart. Suttit med den nu i nästan femtio minuter, men nu kommer dom kommande fyra CVna gå mycket fortare då jag bara behöver skriva om de personliga breven. Efter detta ska jag ta och sätta mig i en fåtölj och läsa veckorevyn och kolla upp om jag ska ha något tills morgondagens shopping.



Vet att min blogg inte är så fin, bilderna och allt det där är bort där uppe. Har också fått information om att det har varit så ett bra tag nu. Men hold on, det är sax och lim på väg så att vi kan laga det igen :)

Updt. trettiotre minuter senare och alla är klara! Precis lagom till att Top Model 11 börjar nu om en kvart.

Ny diet på ingång

TISDAG. Eller ska jag säga söndag? För det räknas ju trotsallt som det idag.

               2008 6 Januari                         2008 4 Juli                     2009 6 Januari
Kilo:               57                                                55                                      51,3
Mage:            77                                                75,5                                   72           cm
Lår:                 -                                                   49,5                                  45           cm

Där var alltså redovisningen för ett år av viktnedgång. Som ni märker la jag inte ner någon större själ i det hela det första halvåret. Och inte heller har jag ansträngt mig något överdrivet sista halvåret heller. Men nu har jag stått och stampat på 51 kg i snart två månader. Så det är väl nu det börjar bli jobbigt att gå ner till min ideal vikt. Min ideal vikt har jag lagt på 49,något - det var så mycket jag vägde när jag träffade jesper och då kände jag mig alltid smal och fin. Så imorgon blir det inhandling av en liten ny diet jag ska göra nu i en vecka för att liksom rensa mitt system. Den går ut på att bara äta frukt och grönsaker. Kommer självklart trycka i mig en tallrik mat om det är god mat, annars tar jag mig gärna ett äpple, en banan och lite te. Jag ser faktiskt fram emot och börja äta grönt :). Jaja, vi märker den 4 juli om jag har lyckats!


28 januari                                                 2 juli                                                      31 december

En berlock säger med än tusen ord

MÅNDAG. Kom hem från Antons firande för ett tag sen. Lika trevligt som alltid förrutom att Snuppe var på lite jobbigt humör, vilket också var roligt en liten stund. Jesper har ett väldigt annorlunda sätt att uppfostra barn på, han säger vad dom inte för göra och sen gör han lika dant själv - jämt. Vad ger inte det för signaler till barn liksom? Han har inte heller förstått hur stor han är ock hur stark han är iskillnad emot små barnskroppar. Detta leder till oanade situationer som dom säger på någon reklam. Vilken reklam matilda, du som är reklam mästarn? ;P

På kalaset blev det jätte god tårta som anton och Charlotte hade stått och bakat imorse, jag var mäkta imponerad eftersom jag själv bara kan koka nudlar och bre smörgåsar. Paketöppningarna hos Wilnerson kan kännas väldigt utdragna, men denna kortades ner något ofantligt när Tukk öppnade challes present. Jag ska inte berätta mer än så här, eftersom tukk själv blev väldigt generad, men jag kan säga så pass att halva släkten satt gråtmilda.



Jag har satt i mig lite rån nu och ska nog gå ner och ta mig något att dricka också. Mamma och pappa är på middag ikväll igen så det är väl mitt ansvar att hålla igång brasan tills dom kommer hem :)

Updt. Tyvär var det lite för mycket mjölprodukter i tårtorna för min stackars laktos mage så nu har jag magknip. Scrubs går för fullt och min ändå fråga är: Har mamma någonsin varit vaken så här länge någonsin innan? Dom har ju inte ens kommit hem ;P

tiden går fort

MÅNDAG. Vilken morgon! En massa telefonsamtal och sms hit och dit ifrån jobbet om arbetstimmar mm. Inget roligt vis att vakna halv åtta på, som tur är blev jag så utmattad att jag somnade igen :)

Idag fyller Tukksmuck - Anton nitton år. Känns inte som om det var länge sen han fyllde arton. Dessutom åker han in i lumpen om bara några dagar, känns faktiskt lite konstigt, även om vi bara träffas någon gång ibland, så kommer det bli lite tomt. Vem ska nu uppehålla duschen så att man inte kan gå förbi? Vem ska lyssna på en massa smurflåtar och akon? Vem ska tygla sissi när hon får ett smärre vredes utbrott? Svåra frågor ;).

Nu ska jag i alla fall gå ner och äta lite vrån innan jag tar bussen hem till Jesper igen.


Peppe & Kickla

SÖNDAG. Det är det vi heter enligt Emma och det är väl bara att digga läget ;). Jag är en sån människa som tycker om all enkel mat där jag känner igen varenda smak och konsistenserna är där dom ska, därför satt inte den fina middagen lika fint i min mage som den verkade göra på alla andra. Därför blev det endel popcorn och chips hetsätning för mig igår :P.


Jag har gått och blivit långhårig utan
att märkt det förrän idag :)

Vi for hem till Toffe med familj och det var där vi fastnade tills barnfamiljen skulle gå och lägga sig. Vi kollade lite halvt på Sagan om ringen och diskuterade en massa om skönhet och filmtrix. Det blev mycket tjejbaciller och rida häst - Emma hade vissa problem med kön och sånt bara, vilket kan vara ganska roligt ibland.


Lilla söta fröken fräken

SÖNDAG. En slitsam shopping runda med mamma och en massa övningskörning är jag nu hemma och längtar efter mat. Mamma gör någon jätte fancy middag och snart kommer farmor och farfar och jesper om han bara lyckades få fart på sig själv någon gång.

Senare ska vi hem till jesper och kanske ta ut Emma och Hampus på skidor eller hittar vi väl alltid på något annat skoj. Och jag handlade ju självklart hem en massa onyttigheter som vi kan sitta och mumsa på halva natten. För imorgon börjar jesper skolan igen och vardagen kryper sakta inpå.

nail polish

SÖNDAG. Oj vad jag fick sova ut skönt idag. Känner mig fortfarande halvt i dvala men inte lika ont i kroppen som jag har haft väldigt länge nu. Jag har fått en liten men hård knöl på sidan av foten också och den är väldigt irriterande och oroande.

Målat mina naglar nu tre gånger. Jag är alldeles för rastlös för att måla naglarna, det tar så jäklans lång tid och så ska man få det att bli snyggt och torka och blablabla. Finns det inte typ bara något slags klistermärke man skulle kunna sätta på som passade perfekt på nageln så att det såg ut som om man var värsta nagellacks profset? Får uppfinna det.

Nu ska jag och mammsi in till stan och handla, blir väål mat och en massa onyttigheter som man stoppar in i korgen. Var ju tänkt att jag skulle fått tag i jesper för länge sen och vi skulle varit uppe hos Toffe och hjälpt till med Emma. Men jahajaja, jesper var fan är du? Nu börjar jag bli irriterad, nu är det dags att höja sockerhalten i blodet känner jag.

Missa inte när jag kollar min vikt sedan ett år tillbaka nu den sjätte.


updt. Skickade ett sms till Verônica igår när snön föll som mest. Tyvär har jag inte fått ett svar på hennes känsla för snön än. Kanske är hon insnöad, avsvimmad eller något annat hemskt. Eller har hon inga pengar på mobilen. Det märker vi om fyra dagar när skolan börjar igen.

hur många gånger?

LÖRDAG. Kan man se ett klipp?







updt. Någon som märkt att det snöar?

Blahablada

FREDAG. Det har gått två dagar av det nya året och det känns bra än så länge ;). Igår var det slappdag till max, pizza och allt! Imorse var det bara att gå upp och jobba igen. Så fruktansvärt trög, men min snälla pappa hade klivit upp och tagit fram oboy och en skinkmacka till mig och sedan skjutsade han in mig :) Hade sån tur att det knappt varit någon på de två ställen som skulle tatt jätte lång tid, nästintill orört! Trodde att jag skulle behöva ta halv tolv bussen hem, men var klar vid tio över nio :D, var så nöjd med mig själv så att jag fick en jordnötsringspåse och en glass med kolatopping av mig själv.

Jag kom hem och tänkte lägga mig och titta på teve med jordnötsringar tills det var natt. Men sedan började jag hänga in lite kläder och sedan var det i fullgång. Så jag fick mitt (5-6 ggr om året) årliga städryck och tog bort varenda kvalster och halvfulla foundations mm. Och alla som känner mig kan då förstå hur f*cking rent det nu är i mitt rum. Valde också att inte lägga mig och äta ringarna eftersom jesper är dödligt allergisk mot nötter (tror han) och då hade jag inte fått pusssa honom.

Älskling skulle ha kommit vid fyra, då kunde jag äta ringarna vid sex ungefär. Men nu bröt jag hela jäkla planen, damn. Halva jordnötsringspåsen är nästan nere. Jesper "lanar" hemma hos Granberg - om det betyder att man skjuter luftpistol, dricker galliano och pillar lite på datorn, så är det de han gör..

Jag är uttråkad. Hur skoj är dethär att läsa liksom? Ne, juste. Och antagligen kommer jag skriva ett till ikväll, det behöverna inte ens läsa.. Kommer nog vara ganska obetydelse löst om något program jag såg, mamma sa eller maten smakade.

Blickar framåt

FREDAG. nu kommer vårat år. Vi små ska ut och röja om nätterna. Så vi har väntat. Vi är minst sagt redo och vi kommer med stormsteg. åttifyra dagar kvar.

Återblick på underbart NYÅR

ONSDAG. Det blev middag här hos jesper. Kött (fråga mig inte vad) pommes och bearnesé. Inte överglammigt men super gott och absolut bästa fyllematen. Som alltid med vårat coola gäng så gör alla vad dom vill när dom vill - men i år gjorde vi flickor skillnad på det! Så vid åtta hugget  fick vi snilleblixtar och sedan var lekarna igång. Även att killarna aldrig kommer erkänna det så tyckte dom att det var roligt. Trådar hit och tröjor dit, spring den ena, viska den andre ;)



Vid halv tio Kommer Hanna på att hon har en massa småraketer som ska skjutas upp. Vi går ut och dom slänger små grodor och tjutraketer. Jag och Challe stog mest bara och frös medans Hanna och Matilda är som barn. Matilda betedde sig som om hon aldrig sett en raket innan, hon var as rädd, hon tyckte dom var jätte fina och hon skulle tända alla ;) När vi äntligen fick gå in igen var det dags för det första lasset att bege sig. Detta ledde till att vi i andra lasset hade fruktansvärt skoj med cornelis rajrajrajrajajaraj - lite röda i ansiktet?



Vi kom vi såg vi segrade. Klockan är elva och vi har kommit till Philips villa. Mycket hälsande och strunt snack. Jag sprang två tre varv i huset och tog fina bilde i farten ;). Men som ni förstår av klockan så hann vi inte göra så mycket innan grande finalle.



Ring in klocka ring in, ut, in, mest ut! Jag har hört att det var en jäkla massa raketer, men det missade jag helt och hållet! Jag sprang runt och kramades, tog kort och hade almänt skoj, tror jag skippar raketer nästa år :P. Det var kramkalas och alla var vackra och glada.



Jag och Matilda blev insanly hungriga och lite trötta. Så vi tog skjutsen hem vid två tiden - vi måste smittat av oss för alla andra kom inte så långt efter. Men under denna korta tid går det rykten om att Hanna Nilsson ska ha gått vilt fram över dansgolvet. Jag väntar med spänning på att få höra det från den våldsamma kvinnan själv ;D

Bästa nyårs afton med vännerna någonsin! Alla var glada, inga sura miner någonstans. Musiken funkade oftast och alla betedde sig som folk. Sex av fem toasters.


Ä   L   S    K    A    R        O   S   S  !

RSS 2.0