Det är mycket jag inte förstår

FREDAG. Tillexempel förstår jag mig inte på trolleritrick eller blandningen mellan orange och rosa. Inte heller folk som dricker "rödtjut" bara för att låta mer sofistikerade på bloggen. Men det finns ändå en förklaring på dessa, oftast en trasig barndom eller bara för mycket tid i deras ägo. Men någonting jag har märkt att jag absolut inte förstår är stora förändringar. Dom verkar liksom inte riktigt tränga in till mitt medvetande. Sånt som att Elin har fått barn och att Caroline ska gifta sig imorgon är för mig helt overkligt. Elin är ju tjejen jag spelade fotboll med och som grät om hon var tvungen att stå i mål även om det var det hon var bäst på. Caroline är tjejen som alltid var mer vuxen än oss andra men ändå alltid satt hos mamma och pappa pga hennes sjukliga blyghet. Vilket fall som helst är de alldeles för unga för barn och giftemål - ungefär hundra år för unga. Det är nog så lång tid det kommer ta innan jag förstår det iallafall. När blev alla så gamla? Har jag också blivit det? Jag fortsätter iallafall att dricka vitt och färgstarka drinkar, det är sånt jag förstår.


Sista dansen någonsin.

ONSDAG. Min hals och näsa käftar med mig och det känns förjävligt att inte kunna käfta tillbaka. Om jag gör det slår det bara tillbaka på mig själv har jag försått. Hatar verkligen att bara sitta och ta skit. Det värsta är ändå att det här sinkar mig något otroligt med träningen. Eller är det kanske jag själv som sinkar mig? Det kanske är så enkelt att min kropp försöker säga åt mig att inte träna så mycket? Vad vet jag, vad jag vet är att jag låtit min kropp vila idag och imorgon men att jag på fredag tränar för hela helgen.

Fast snart måste jag iväg till dansen, den kan jag verkligen inte hoppa över. Ikväll är min sista dansträning någonsin. Jag har dansat i över tio år, ungefär så långt tillbaka jag har minne, och kan inte stå stilla en sekund om musik spelas. Men det är dags att ge plats i den avanserade gruppen för nya talanger och efter att Sofia har lämnat oss för gbg kommer träningarna aldrig att bli detsamma igen. Kan också kännas lite hårt för studentplånboken att betala mer än tvåtusen om året för tjugofyra lektioner när jag redan betalar tretusen sexhundra där jag får träna obehindrat. Fastän jamen, afrika dansen, sumba, aerobic dance och fri rörelse dans är mina nya alternativ kommer det nog aldrig slå de steg jag fått lära mig genom åren - allt ifrån sockerbiten till chasé.


Danslärare ber om geeky clothes med locking touch, man gör vad man kan.


Papparazi ätande.

ONSDAG. Här är bildbevis för ateisterna som inte tror på mitt nya liv och att jag faktiskt äter frukost, endast på mina 3-5 sovmorgnar i veckan dock. Idag slog jag på stort och kokade ägg och blandade juice, det borde ge extra poäng? Något som inte ger poäng utan barn är mina icke existerande Ppiller. Så mina ack så effektiva timmar i skolan i onödan för att plugga kommer förkortas för något så kul som att stå i kö på apoteket. Cant wait.


Som en av rugbytjejerna

TISDAG. Min tandblekning gör för jävla ont och det är tur för den att den gör resultat annars hade jag slängt den åt fanders. Men här sitter jag iallafall som en av tjejerna som på vinterkanten spela rugby för sin skola. Jag tänker självklart på skenan jag sitter med som får mig att likna en orangutang, inget jag gärna har i när jesper är här. Något jag däremot gärna, och nästan alltid, gör är att ligga i solariumet. Där har jag spenderat de senaste femtio minutrarna efter jag att jag sett att mina händer var lika vita som min pläd som jag la mina inhandlade prylar på. Inte okej någonstans, så nu väntar jag nog en halvtimme till innan jag sköljer och borstar bort allt för the grande finale - insmörjning och nermysning.

Lärar-rebell med munnen full av konstig blandning

TISDAG. Jag sitter här och dricker äppel, banan, müsli blandning i ett glas med gaffel för att hålla mig mätt till middagen och inte hugga in i de där jäkla rollona som står framme. Jag är glatt ovetande om vad alla lärare sagt om mig eftersom jag hellre tog en runda på stan med matulda än att ha one on one talk med fradgatuggande Joppe. Matilda hittade sin studentklänning på andra försöket, första butiken, och den satt som en smäck. Tog fram det bästa ur alla hennes former och smalheter. Så för att inte bli ledsen i min träningsutstyrsel och yviga hår gick jag och köpte upp en minimal del av mina presentkort på förnödenheter. Jag tänker fortsätta att vara lärar-rebell idag genom att inte plugga till det så kallade religions provet. Jag tror stackars välklädde Thorbjörn är helt oförmögen på att lära ut någonting och därför förblir jag ovetande om Amerikas civilreligion och går istället och målar naglarna med vintage mint. För jag har redan gjort de vackra talkort som ska göra Fonseca stolt över vårt svindlande projektarbete, han har ju trots allt redan lovat oss minst VG, och lagt i smoothening i håret. Halsbandet däremot får vänta till studenten, men jag är helt klart troende i det. Vem behöver civilreligion när det finns stora, vackra, blaffiga smycken? 


hard work work

TISDAG. Dagarna rusar förbi mig med träningspass och tandblekning. Jag märker stor skillnad på båda men som alltid så är man aldrig riktigt nöjd. Och jag tänker verkligen på det som Fannie sa igår "love doesnt need handels" och det är ju sant. Så minsta lilla likhet till en bilring, eller lovehandels som tjocka människor kallar det, ska bort och det fort. Min matdagbok går bättre för varje dag som mitt sockerbehov släpper och min hud börjar liksom spännas över mina muskler, det känns helt enkelt hälsosamt. Mindre än tolv timmar sedan mitt förra konditionspass men det är dags att hoppa in i bilen för att få med lite muskler också. Gymmet väntar, ja och matilda med för den delen, time to go and get some workout and work done.


Skinny bitch with muscles now, thank you.


Montazami for president, Kissie for surgery.

MÅNDAG. Råkade få in Kissie på teven tidigare och jag hatar att jag inte vet hur mycket hon spelar med sin roll och hur mycket som verkligen är hon. Hennes bilder på bloggen måste vara extremt retucherade eftersom jag inte hade känt igen henne om det inte vore för läpparna. För huden var totalt förstörd och håret glanslöst men det värsta var ändå näsan som verkligen var överallt. Hon himlade med ögonen åt allt vad de äldre sa och ville inte förstå att hon inte kommer vara kändis för evigt om hon inte blir "världens mest opererade under tjugofem år" som Amelia Adamo uttryckte sig. Kissie är läskig och jag ska aldrig mer läsa hennes blogg om det inte är det yttersta av alla förnödenheter. Någon jag däremot inte kan få nog av är våran Maria Montazami. Det finns inget så genuint och ärligt som den kvinnan. Det är tur att hon hittade en snäll man för annars hade hennes "några för få" hjärnceller och snällhet kunna få henne in till dumheter. Love her och önskar att hon var oftare på tv och uppdaterade sin blogg lika ofta som Kissie.

Close ups from Påryds skogar.

FREDAG. Ta en snabb bildserie på den som oftast inte är med, fyll den som skulle varit nykter, lägg kameran synlig för alla, häng inte med stela människor.









blablabla

FREDAG. Svenskan var inte så där jätte svår och efter lite mer än två timmar lämnade jag aulan för att ta gymet med storm. My god, tränat varje dag denna vecka och det känns i varenda lem. Vad jag däremot inte gjort varje dag är att fika med Lilian, men denna dag fick det bli både första fikan med lilian och det första sockret i min mun på evigheter. blablabla, känner att jag babblar. Jesper glor på mig, tror han vill smaka min frukt smoothie. Han ska få göra det nu :)

väg hit och dit.

TORSDAG. Jag och matilda är nyklippta och har testat våra balklänningar tillsammans. Det behövs en symaskin och en Sollan innan vi är nöjda, men vi är på god väg. Något som inte är på väg någonstanns är morgondagens nationella i svenska, inspirationen finns inte. Eller jag kan inte hitta den iallafall, kanske ska kolla under sängen. Jesper fixar i alla fall så jag inte hungrar ihjäl under de fem timmar långa provet.  

Nanne, min Nanne

TORSDAG. Åter igen har Kerstins Indien-mage satt käppar i hjulet för mig, men dessa käppar förde mig till Nanne. Ja, Nanne tränaren, den enda kända människan i kalmar, ville vara min kompis idag. Mitt under mitt femhundrafem kaloriers pass kom han där och började prata med mig och sedan kunde han visst inte sluta. Jag tror att han tror att vi fick någon connection där medan han lyssnade på sin svenska halvsnuskiga musik och vägrade svara när alla ringde. När jag la mig i en stretchningsposition såg han ut att undra hur jag kom ner dit innan han gick därifrån. Jag trodde jag hade sett legenden för sista gången denna dag, men vid skorna var han åter där för att börja prata om pillrena som personalen stod och plockade med. Det är lustigt hur vissa har mer respekt för folk som är med på tv, dom tryckte genast upp pillerburkarna i ansiktet på honom så att han skulle se att det var omega tre, inget knark till fettona på nordic inte. När jag kom hem berättar mamma att vi har köpt hans bil, vafan, vi är typ släkt nu.


Jasså, du ska till Mörbylånga i sommar?

ONSDAG. Vill du veta någonting om Mörbylånga så kom till mig. Jag vet allt om Mörbylånga, till och med vart det ligger. Men skynda er för jag glömmer ointressanta saker väldigt snabbt.

nerpackad

ONSDAG. Barnarmband och nerpackat religionsarbete tog mig till skolan. Nu sitter jag och väntar på att mäklaren ska komma och kasta ut mig. Då blir det dansskor och åter igen religionsarbete nerpackat för att sitta själv hemma hos jesper tills lockingen vill börja. Än så länge är jag felfri på matfronten idag, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte vattnas i munnen på mig.


liv och död egentligen

MÅNDAG. Mitt nya och förbättrade liv började verkligen knackligt med en minnesförlust. Vaknar och tvingar mig till att gå och kolla i kylskåpet eftersom frukost ska vara något nyttigt och viktigt enligt många. Då kommer blackouten och jag tar en kaka ifrån kakskålen brevid, när jag sedan kommer tillbaka till medvetande har jag bara några smulor kvar i handen. Jag börjar hysteriskt skratta åt mig själv och skriver ner mitt första misslyckande på första dagen av mitt liv. Liv och liv egentligen, det är fram till studenten och det ska ingå en jävla massa pluggande också, så nej, inte så mycket till liv ändå. Har lyckats bli tre godisbitar också, men dom tror jag att jag kompenserat med morgonens träning. Det nya "livet" innehåller matdagbok (med lysande orange penna för att jag ska skämmas så mycket som möjligt) och träning alla sovmorgnar och ledig tid jag får innan läxorna sätter in. Det är trettio dagars plugg kvar, sedan ska jag vara död fram tills första september. Död och död egentligen, faktiskt mer levande än någonsin även om det är tidiga jobbmorgnar.

trädgårdsmästare nästa?

SÖNDAG. Som sagt blommor inhandlades och jag gjorde något som inte hänt så många gånger - jag tog på mig trädgårdshandskarna och besteg garagegolvet. Och något som jag definitivt kommer göra fler gånger nu när jag väl testat är helt klart att plantera blommor, jag verkar liksom ha en viss fallenhet för det hela ;).




Fannie vet hur man bakar andras kakor.

SÖNDAG. Även om jag inte visste vilka hälften av dom de pratade om var för några, så var det underbart att få höra tjejröster prata nonsens. Efter att jag och mamma hade köpt blommor till vansinne kom jag hem till Fannie, hennes försenade födelsedagsfika och de bakelser Oskar fått stå och baka. Fannie tog självklart åt sig äran för det goda med bravur och fikan var så som en fika är när sju tjejer kommer samman. Fyra timmars prat om alla och absolut ingen senare var mitt humör mer stabilt än vad de varit de senaste dagarna samtidigt som Jesper var skinande glad över att ha sin bil tillbaka, stämplar detta som en bra söndag.

När det inre inte räcker till

LÖRDAG. Jag är deprimerad, eller kanske inte deprimerad men något alldeles därinpå. Jesper kan inte få mig skratta och jag orkar inte ens le för att få mamma att sluta ställa frågor jag inte orkar svara på. Så min första tanke efter jobbet var att jag skulle plantera blommor och tröstäta popcorn. Det fanns inga blommor att plantera och gårdagens popcorn var uppätna på mindre än en näve. Tänkte om, och löste min deprission på riktigt chickflick sätt - upp putsning av mitt yttre. Jag vet hur mycket ens inre lyser igenom och för att inte se ut som titanic (=ett vrak) så var jag tvungen att ta i med hårdhandskarna. Peeling och ansiktsmask, raka och plocka, föna och platta, har dessutom borstat tänderna fyra gånger, nu är det bara fila och måla kvar. Jag kan inte ens vara det minsta emo.

utan ändamål

FREDAG. Jag har duschat av mig hela veckan och frustrationen över att jag igår städade i onödan. Gubben som skulle kolla på huset i dag var fast i Barcelona eller något och sånt och därför är nu huset skinande utan att ha något ändamål med det hela. Och så som prognosen ser ut just nu stannar jag inomhus denna afton.


Länder peeps want to resa to.

FREDAG. två och en halv timme hål och jag sprang till gymet. Underbart så här emellan kycklingklubbor och kroppkakor. Vad händer i helgen peeps? Den är än så länge helt oplanerad, känns fritt.. Lite skrämmande också måste väl medges.

Sugen på:
Asien till att äta. Kroatien och Makedonien för att fira 5 års dag. Riga med tjejerna för att gå på billigt spa och discotek. Kom igen nu då länder, rasa över mig!

blir perfektion.

TORSDAG. Leighton och Ed är fierce.


Vill va. Vill ha.

Our house in the middle of the street.

TORSDAG. Jag får inte bo kvar i mitt hus. Mitt barndomshem är snart någon annans. Men jag får överleva, för det verkar alla andra göra. Vi ska ha husvisning nästa onsdag, men vi har redan haft en familj här och någon som kommer imorgon. Det är helt enkelt en jävla massa städande och undanplockande hela tiden. Husköpare verkar inte vilja se alla mina klädval liggandes på sängen eller p-piller kartor på bänken, känsligt.


                                       


Kommer sakna galet.


Pappas skjorta fick göra dagens

ONSDAG. Höll talet om min kärlek till Peppe, som Arvid tror var mycket behövligt. Folk verkar vara intresserade över hur det är att ha ett långt och lyckat förhållande i så här låg ålder. Trodde mest bara folk trodde jag var tråkig för att jag varit upptagen under alla dessa tre år vi spenderat i klassrummen, alltid kul att överraska folk som inte tagit sig tid att lära känna mig. Med lycka i sinne och gammal gympaväska på axeln körde jag kondition i en halvtimme innan jag åkte hem. Måste säga att vattenflaskan smakade väldigt lustigt. Ungefär som äppel vodka ifrån förra onsdagen, bara ungefär.


What a beautiful morning

ONSDAG. Vilken underbar morgon! Klivit upp alldeles för tidigt och gillar läget något otroligt. Kan faktiskt äta frukost och kolla på lite 90210 tack vare att Jesper hade glömt ställa sin klocka. Stressad satte han dörren på glänt och solen lyste starkare med sin reflektion i ugnen än någonsin tidigare. Eller var det för att jag är lite pirrig inför mitt tal om kärleken?

Tre tjejer på vift.

LÖRDAG.

Läskiga hemlisar blandat med tajt dans sätter en förfest på toppen.


Ny förfest som blev efterfest och burkstaplnade till extremt dålig musik.


Tre glada tjejer och paret från i onsdags vet hur man gör miner.



Dancing queens.


Efterfesten slutade långt tidigare men skjutsen tog oss hem till halv fem, tror vi..

natten dit vi vill.

LÖRDAG. Sumba och jobb, gainomax fick bli min räddning. Nu tar vi till starkare varor. Trodde inte jag hade såna människor i mitt liv längre, det var några år sedan men nu verkar de vara tillbaka. Jag åker hem till min föralltid trofasta matilda och spenderar tiden med as go Johanna. Därifrån tar vi natten dit vi vill.



Vitt eller vitt?

FREDAG. Men jag fann som tur var även studentklänningar. Undrar vilken?


Inte sexigt.

FREDAG. Letade studentklänning fann detta. Detta är inte sexigt.


bästa vän

TORSDAG. Jag är några nitton års presenter rikare men en kamera fattigare. Den funkar, men inte som den ska. Vitt och bailyes blev det drucket och samtalsämnen flödade mellan tandborstar och uppsägningar. Tack för ikväll min bästa vän sedan nio år tillbaka!



Folk med tycke och smak

TORSDAG. Vilka ska jag ha?

 


Ny sportdrink

ONSDAG. Läskig blandning i vattenflaskan och vi tog gymmet med storm, stormade även ett studentrum med spökhistorier innan vi tog oss till KM och drinkarna som fick mitt huvud att snurra galet.

 
När man blandar en och en halv liter absolut peach så blir allt bra. En dans på sängen eller ett gympass gör det samma. Bara man har vattenflaskan med sig.

  
  
Fannie har hittat min förmögenhet - mina presentkort. Tror hon är lite avundsjuk, men nu har hon tagit sina sista körlektioner och kommer ha mer pengar kvar i månaden. Tror jag får ta med henne på en shopping runda.

 
När Fannie kommer tillbaka ifrån toaletten (som jag förresten ska göra en dokusåpa utav) har hon en giftpinne bakom örat helt utan sin vetskap. Fannie pekar ut knarket på ciggen.

 
The cute couple I spent my wednesday with. Tack för en trevlig afton Cutiepies!

Allt hänger ihop.

ONSDAG. Resia sa roliga saker om Riga men super tråkiga prylar om Egypten. Därför sprang jag till H&M och använde lite av mitt presentkort. Shortsen var faktiskt med i mitt kollage, de andra två kan jag inte ta ansvar för. Jag önskar att jag inte heller behövde ta ansvar för mitt svenska tal, det är fortfarande bara på en och en halv minut. Det är också ungefär så mycket tid jag har på mig att duscha nu. Dags att fira två födelsedagar och ett körkort. It's celebration time it's not history, funkar den Fannie?


Leggings, torgvantar och boyfriend shorts.


Våga inte!

TISDAG. Jag kan inte uttala mig om detta, men jag måste. Det handlar om boende och det ser ljust ut. Men jag är tyst som musen så våga inte fråga mig något!

Har ännu ingen bal eller student klänning.

TISDAG. Har blåsor i alla mina händer, är inte född med arbetarhänder tyvärr. Vad jag dock är född till är att sitta och kolla på bal och studentklänningar. Nu måste jag göra ett val för efter vad jag har förstått börjar det närma sig.


De två övre är helt klart dyrare men super läckra. Den svarta är inspiration på den billiga enkla klänning jag funnit på intranätet. Den röda är jag sugen på att ha som studentklänning, fast i champagne såklart.

rött litet bär kallat jordgubb

MÅNDAG. Sicken eftermiddag jag har fått vara med om i matväg. Först var det självklart matsensationen hemma hos Solla och Kjelle, men det är efter detta de riktig miraklen sker. Kommer hem, trycker upp ELLE framför näsan och börjar genast att sutta på några snuttegubbar. Kan det bli bättre? Läsa om den nya träningsformen som snart lanseras för oss utanför Hollywood, boxning, pilates och dans i ett - piloxing helt enkelt, samtidigt som man får bita i ett rött litet bär kallat jordbubb. Men det kan bli bättre. Det fick jag befara när pappa vid nio serverade mig kräftstjärtar. Jag skulle kunna ha kräftskiva några gånger till om året, men så länge får vi äta saftiga, köttiga stjärtar.


diamanter och pärlor.

MÅNDAG. Nu när mina händer blivit vackra och jag har kunnat ta på mig ringen igen har jag tänkt efter. Ringen har suttit där och påmint mig om min peppe i mer än fyra år nu och jag är redo för en förändring. Men eftersom jag inte vill byta ut peppe så byter jag istället ut ringen. Det är lite mer än ett halvt år kvar tills vi firar fem år tillsammans och därför har jag redan nu börjat kolla på uppdateringar. Jag är inne på diamanter och sötvatten pärlor, utsökt och alldeles supergulligt!


Ringen högst upp till höger är en klar favorit. Arton diamanter och en
odlad sötvatten pärla. Annars längst ner till höger. Arton karat med
fyra större diamanter.


Blont huvud och liten gump

SÖNDAG. Emelie är en lustig filur. Hon sover otroligt hårt och det fick jag och jesper nu se för oss själva. Tre nätter i rad har vi gått in och hämtat skruttan ifrån det rum där vi låtit henne somna till det rum där hon skulle vakna. Alla dessa tre kvällar har vi hittat henne utan täcke och nattlinnet nästan uppdraget till näsan. Jesper har burit ut henne till soffan och precis när hennes lilla gump nuddar soffan "vaknar" hon för att sätta sig upp nere vid fötterna. Hon är vaken men ändå så himla väck. Jag får trycka ner henne emot kudden men så fort det lilla blonda huvudet nuddar kudden sover hon stenhårt igen. Tre kvällar i rad utan något minne av händelsen dagen efter, det är ingen tillfällighet.
 


Liten sömnsittare i action.


Vad jag tar med mig hem från Malmö

SÖNDAG. På tåget hem lånade jag Emelies mp3 (min gamla) och fann då alla mina favossar sedan 4 år tillbaka. Nostalgin var på topp och minnen dansade hulahula under mitt skinn. Malmö var skönt. Miljöombytet var underbart, tyvärr är det inte ihållande. Det är däremot dessa.


Nitdetaljerad kavaj, vila. Tshirts, H&M. Smycken, Büou Brigitte. Trosor och nagellack, Cubus.

Uppdrag: Barnvakt slutfört

MALMÖ. Jag har sett till så att två barn har fått på sig kläder och haft mat i magen nu i fyra dagar. Im done! Simhallen tog på mina krafter och efter lite jordgubbar till fika la jag mig i solariumet. Sara och Jesper fick klara av de små liven själva när de ville vara i strömmen eller vinterbada, jag spenderade helt enkelt den mesta tiden i bubblet. Ut på middag innan barnen slängdes i säng och vi fick smutta på Andreas nya drink som vi kallar justmadeit, delicious och fresh. Lördagen gick i stadens tecken. Vi for ut till entre och gick ut till staden, vi fick det mesta gjort och köpt. Förrutom mina nya kärlekar på Zara. Emellan dessa händelser var det mycket tvspel, pyssel och godis. Vi gjorde helt enkelt vad vi kunde av situationen, det bästa så att säga.


med tillräckligt mörka kläder och lite sol blir det varmt.

LÖRDAG. två stora rundor på stan med fem små kassar med mig hem.



sol och glass i malmöstad

FREDAG. Med stora elefantbyxor och en liten jacka i skinn.


Joppe says..

TORSDAG. Joppe says lets go to Mörbylånga. Sofies outfit screams no.



Sofie signs out for Malmoe.


storstrumpan borde fixa biffen.

TORSDAG. Det ända jag kan tänka på just nu är hur jag sitter på tåget och läser någon blaska medan barnen och jesper kollar på kalle anka på den bärbara. Ge mig ett tunnbröd fyllt med godsaker, en kopp the och en fönsterplats nu. Jag vill ge mig iväg till syster och bli bjuden på mojito. Frågan är bara om vi måste ta med oss virket själva och ifall hon har något ätbart klart till oss när vi kommer fram. Har du det storstrumpa? Klockan nio ikväll hoppas jag på att stå på malmö central station med en väntande taxi.

RSS 2.0