Förslappad?

MÅNDAG. Magnus fyllde fyrtiosex igår och det blev middag nere i Krankelösaskogarna. Jag var mest bara trött både i huvudet och på julmaten. Enough must sometimes be enough. Det blev inte bättre utav att oroa sig över hur man skulle klara första dagen på jobbet sedan sommarlovet. Det är ändå uppstigning kvart i sex, något jag absolut inte är van vid och när man sedan inte kommer i sängs förren ett tiden så hinner man knappt lägga ner huvudet förrän det ska upp igen. Idag vaknade jag med ett fruktansvärt illamående som fick hålla i sig tills jag kom hem igen halv elva och frukost kunde slinka ner. Jag måste fortsätta att beklaga mig om att jag egentligen inte alls tål mitt jobb, men det säger vi inte till chefen, för jag behöver varenda öre. Vad gör man då en dag som denna när man slutar jobba så tidigt och har varit på två bio inom tre dagar? Man sätter sig framför satc och där sitter man tills raggmunkarna är klara för att sedan sitta och kryssa i nya H&M katalogen. Livet är bra hårt, kanske inte som i 2012 eller Avatar, men ändå rätt hårt. Tänk om man vore blå och allt man rörde vid lös vackert, vad vore väl en natt på slottet. Jag ger mig, jag ger upp, jag tar mamma i handen och färgar ögonfransarna nu innan jag måste ta kvällen för att klara morgondagen med lite mer akvtiviteter än dagens.

mellandagsrea till hälften

LÖRDAG. Det var inte alls jobbigt att vakna fadtän att vi vaknade lite försent, kan det bero på att vi aldrig gick ut på juldagen? Lite dåligt, eller inte bara så lite, utan ganska mycket dåligt. Men humöret var helt enkelt inte på det. Vi får ta det någon annan gång. Istället tog vi mellandagsrean med storm tillsammans med Mikaela, Bella och presentkorten som nyss hunnit landa i väskan. En heldag som slutade med lite bullar frömför disneyfilm innan flickorna begav sig hemåt och jag fick Jesper för mig själv.


Hälften från rean, resten fick bara glida med. 1200 kr för allt detta, hallelulja!


Julafton över webcam

TORSDAG. Släkten strömmade lite senare in med säckar fulla av paketer och fat med mat för att spendera den sista julen i Hagby. Vem vet, nästa år kanske det blir i Hagbyhamn istället? Det blev iallafall en vanlig julafton på alla sätt och vis förrutom att hela släktet samlades framför datorn och pratade med Sara istället för att se alla fina julfilmer på tv.



Grattis Jesper och Jesus!

TORSDAG. Idag är dagen då vi firar att även barn på julafton föds i skjul, inte Jesper men den andra killen på J. Bordet är dukat och allt godis är dekorerat och klart för att ätas upp. Själv sitter jag bara och trycker i mig en kinderägg som blev över när ena kussen bestämde sig för att inte komma. Vaknade av Jespers vibrerande telefon men låg blickstilla för att inte väcka honom så att jag kunde gå upp och fixa hans överraskning. Tyvärr har killen blivit lättväckt under våran tid tillsammans och jag fick ljuga ihop något om ett toalettbesök för att få gå upp utan misstänksamhet. Så blev det en muffins med ett ljus (för tjugoett år) och ett paket på sängen och ytterligare ett ifrån mammut och papput. Jespers familj får faktiskt ha dumstruten på sig lite idag eftersom dom jämt glömmer hans födelsedag och skickar grattis först en halvtimme efter att dom skickat god jul. Strukna skjortor och kjolbyten i hela huset tills nu och jag sitter endast här med mitt ovant långa hår (jag glömmer alltid att det faktiskt växer ibland) och väntar på Kalle. Puss o kyss o grattis på killarna med J.



dagen före dagen man ska doppa sig.

ONSDAG. Satt hela morgonen med att skriva ut trettiofem sidor med källor för mitt avvikande arbete som ska göras nu under lovet, kändes väldigt juligt så där inte. Jag la ifrån mig det där för att skapa kladdmuffins med söta florsockerhjärtan på så att Jesper skulle kunna få någon liten tårtliknelse på sin födelsedag. Men tröttnade även på detta ganska snabbt och valde att göra lite nya foton till mina ramar istället, mycket roligare och rummet känns även lite nyare av något så enkelt, blir så när man har snygga vänner. Och sen ska vi inte tala om min snälla mormor och gudmor som kommer och ger mig väldigt nödvändiga pengar som grattis till körkortet, plus de söta pepparkaksbilarna :).



När alla hade hunnit hem och gjort mat blev det uppesittarkväll, fast vi gör det utan Lotta och alla Olof 37. Det var gott och givande men avslutades som vanligt med att de flesta somnade innan Loveactually ens slutat och arbetets tidiga timmar tog ut sin rätt på de äldre.


Nu mer en medtrafikant

MÅNDAG. Halv tio bussen in till stanoch möta upp mamma för att sedan köra runt i nästan en timme och bara känna på väglaget och kolla lite gator och trafik. Helt plötsligt var det dags att åka till vägverket och jag ville helst av allt bara åka till köpcentrumet med mamma och aldrig någonsin behöva sätta mig med dom där kontrollanterna igen. Jag satte mig ändå där och sär satt jag i en halvtimme med koppling, växling och uppsyn till max. Allt kändes underbart när vi körde upp till vägverket igen, då kommer det. Jag backar in i en snödriva! Inte så gutt när hon säger "Sofie du får körkortet men det där kunde ha varit ett barn och du rullade nästan förbi en bil i högerregeln" när mina öron glömmer bort första delen av meningen. När jag sen fick pappret i handen var jag tvungen att kolla minst åtta gånger om det verkligen stod godkänt. Hoppade in i bilen hos mamma som hade lite presenter och efter det strömmade grattis smsen in enda fram till kvällen. Jag är super lycklig och avslappnad, bara det att jag ännu inte fattat att jag inte kommer behöva åka in på körlektioner något mer, fastän att jag har varit ute och kört själv hela tiden sedan dess.

Min fina skylt jag fick av mamma och pappa tillsammans med lotter. Men med fem nitlotter skrapade inom två dagar förstår jag nu att det inte är min grej.


Gigant klocka som present till mig själv för avklarat körkort.


Glöggkväll/övernattningsparty

LÖRDAG. Mår sådär va? Mmm... Kan inte hjälpas jag måste upp till jobbet vilket bestod av att städa upp en annan fest efter 40 åriga bebisar. Varför luktar allt så hemkst dagen efter? Det tog dubbelt så lång tid emot vad det brukar och därför dubbelt så lång tid tills jag fick hänga på stan med Jesper, Anton och Charlotte. Som alla andra och även jag själv i efterhand kan intyga så var jag fortfarande full när vi gick där inne på Jula och de andra ställena tills jag fick i mig halva barnpizzan. Under Hansa resan hann jag nyktra till men hade inte glömt mitt löfte till tjejerna. Uppdrag: Kolla upp om jag kan ha lite fest där hemma under kvällen. Men självklart! Lite glögg på värmning och massvis med vatten på kylning eftersom alla som kom också skulle sova över. Nio pers i fyra sängar, myspys! Men innan läggdags hann vi med att prata och dansa in på fyra slaget. Julskivorna byttes ut emot spotify godingar och där stod vi och skrek om Dagny, Disneydags, Memphis och alla dom andra som under kvällen nöttes bland dom knäckta nötterna. We loved it och efter att varit full och bakis i två dygn fick jag äntligen sova ut till elva hugget.




Veni Vidi vici

FREDAG. Sprang på stan och hittade alla de sista paketen förrutom det paketet jag behöver körkort för att fixa. Plus ett halsband och en present till mig själv ;). Det blev inslagningar och panik till att välja kläder, för det var dags att ta sig in till stan igen, denna gång med tre klingande påsar. Det blev shot efter shot efter drink efter drink och plötsligt låg vi på golvet och gjorde rocksolon - fast tillsammans. Julklappsöppning för de andra två som gillade sina öronhänge och cider jag hade fått knåpa ihop tidigare under dagen. Taxin kom som på beställning och Jennie pratade snusk så att den muslimska föraren hörde och Lilian blev arg, kul! Palace var fyllt och vi fick stå i en hyffsad kö med de axelklappande killarna bakom oss. Väl framme i garderoben säger en av de killarna att jag har tappat min tio och jag plockar galtt upp den eftersom jag då blev en liten tia rikare. Det är då Lilian ballar ut totalt. Lilian skriker ut tackord och klappar killen på axeln för att han har varit så jävla snäll och att fler borde vara som honom. Killen går stolt som tuppen därifrån medan Lilian skäms ögonen ur sig när han äntligen förstått att det bara var en tia och inte en hundra lapp han hade hittat åt mig..

Dansa dansa runt med hela kroppen, daaaaansa daaaansa. Kommer ni ihåg den från barnbensåldern? Inte vi heller då, men vi levde den. Dans, bortsprigningar, lite mer dricka, serious talk och allsång till Nothing else matters. Helkväll med höga betyg. Vi kom vi såg vi segrade - as always.




två timmar av Stufvenäs

TORSDAG. Efter att debatterat om det är rätt eller fel att legalisera prostitution och skrivit en blankett om Herrloffan tog jag bussen hem för att ta lov. Kollade på Anna Ankas video-julkallender, denna kvinna. Makt och pengar som Joppe alltid säger, kvinnan personifierar uttrycket. Hann fräscha upp mig lite efter att betalat lite räkningar och ringt viktiga samtal. Helt plötsligt satt vi där i bilen på väg ner till Stufvenäs och julbordet där vi skulle fastna i två timmar och äta.


om jag ändå hade fått besked om att jag var döende istället...

ONSDAG. Idag var dagen jag har väntat på i nio månader. Idag var också dagen jag inte ville skulle komma efter att snön fallit ner till marken och jesper slirat in i en lastbil. Idag var dagen för min uppkörning, dagen då jag skulle få kortet eller inte. Vi satt där utanför vägverket och väntade, tog i hand och fnissade nervöst. Det skulle kollas leg och jag var sjukt nervös över vad jag skulle få för kontroll att utföra och tänkte inte på någonting annat än hur jag ska kunna köra felfritt. Då kommer det. Orden jag nu och föralltid kommer att förakta. Orden som gjorde mig galen av besvikelse men inte tillät mig att gråta. "Den här legitimationen är för gammal". Jag bara log och kunde inte förstå att det kort som alltid legat i min plånbok och som ingen annan någonsin kommenterat, förrutom bilden, var för gammalt. Han sprang in och kollade med chefen om jag ändå skulle få köra, men det var kört men vi fick inte köra en meter.

Jag fick istället med gråten i halsen beställa en ny tid och ha en vanlig körlektion. Det går inte förklara det hat jag har emot mig själv just nu och tanten på vägverket som inte sa något till mig förra veckan när hon kollade på mitt leg i cirka tio minuter. Måste betala för en ny tid, för ett ynka litet plastkort skull. Blir innan jul iafl, jag måste verkligen tänka positivt för att inte ta livet av mig. Gråter och sover lite i solariumet istället tills någon har läst det här och vill tycka lite synd om mig. Mamma? Matilda? Jesper? Någon annan?

Det måste ha varit Lucia.

SÖNDAG. Jag ändrar mig och ändrar mig igen, en låt som passar in på mig och jesper när det gäller i vilket hem eller släkt vi ska vara i varje dag. Till slut kommer vi ändå fram till någonting, men innan beslutet är taget har vi hunnit ge folk förhoppningar och nedslag  några gånger innan vi helt plötsligt bara är där eller borta. That's life in a four year old relationship living at home. Till slut blev det pepparkaks bakning med massvis av glasyr och kolla på kusinernas luciatåg inne hos farmor och farfar.




I'm fourteen and so are my shoes.

FREDAG. Sa jag att jag älskade min pojkvän? Ja, jo det gör jag väl, men kolla in de här kärlekarna som flyttade in i min garderob idag. Mitt hjärta slår dubbelt och komforten är total. Man måste vara en riktig god vän för att få reda på vilken sida jag har fått tag på dom här. Tänker inte dela med mig i första taget, vill inte att halva Kalmar går runt i sötnosar jag kunde ha varit ensam om.


277 kr med frakt, pangpris!


Den där Kerstin Herrloff...

TORSDAG. satt kvar en timme för länge i skolan, nästan själv, för att sedan få reda på att det inte gav mig ett skit, förrutom att jag missade två bussar hem. grr. Mycket grr just nu känns det som. Men nu är engelska c rapporten på det yttersta klar och det som ligger kvar här framför mig är huvudvärken. Pengar rullar in och ut ur min plånbok just nu så till den grad att jag borde be Sollan sy igen den. Fast hon är väl inte rätt kvinna att fråga när det gäller att snåla. Sissi kanske? Körkortet och balklänningen ruinerar min precis inkomna lön till min shoppinggrän, därför ska jag på lördag söka ett till extrajobb, wish me luck :)



Jag har världens bästa pojkvän/fästman, så är det bara. Behöver inte ens förklaras. punkt.

dansuppvisning med hemsk bildkvalle.

LÖRDAG. Det var ju tur att det inte gick så vilt till under utgången för då hade det varit värre på dansuppvisningen än vad det var. Med gårdagens kläder, tom mage och dunkande huvud tog jag min torra strupe upp på provdanserna. Vi får väl tacka några högre makter över att jag inte behövde jobba men ändå fick betalt, det behövdes både för hälsan och plånboken. De tre ombytena till de fyra danserna åkta på och av lika fort som korten togs på golvet. Min placering var alltid bakom lampan ifrån min familjs position så man ser bara lite armar och något steg då och då, tyvärr kommer dom klippen aldrig upp här eftersom youtube tycker att dom är för stora. Det är också min förklaring till den, aldrig tidigare, så dåliga uppdateringen. Jag ville helst inte ge efter till youtubes dåliga service. Farmor och farfar bjöd på ungeför tjugo varmamackor med ananas på kvällen, mycket uppskattat för bakismagen.


Överraskningsmuckfest.

FREDAG. I fem dagar var jag tvungen att vara tyst om något så kuligt som Antons muckfest. Challe skickar den dumma frågan om vad jag ska göra i helgen på måndagen och på den banan gled det sen. Folk bjöds in, kycklingsallad gjordes och servetter veks innan vi fick vänta i en timme på den icke ont anande. Ungefär samtidigt som gratulationerna har lagt sig till en mer human nivå så kommer Lilian nersmygandes i källaren där jag fick vara hennes fångvaktare för den nu väldigt ont anande medan de andra vännerna trippar in. När Anton satt sig tillrätta i soffan så tar Danny de andra i släptåg medan han framför någon psalm. Väldigt vackert. Innan man vet ordet av det så sitter vi på bussen in till stan och kort efter det står vi på vallen och väntar på matilda. Tyvär gjorde vi tjejer ett snesteg och glömde bort tiden inne på Pipes vilket gjorde att vi aldrig gick in någon annanstans, förrutom när gyrostallriken skulle inhandlas. Färden hem ska vi inte ens nämna, den gör mig fortfarande arg. grr.






5 dieter för den bekväme.

TORSDAG. Sitter och skriver på engelska rapporten blandat med tupplurer i den så kallade cancermaskinen, soariumet. Vill ju vara brun och fin inför helgen och de där strålkastarna man får på sig när man står där på dansgolvet och tvåtusen personer tittar ner på en. Rapporten handlar såklart om dieter, men inte om mina påhittade dieter, utan rediga som använda flitigt borta i amerikat. Vad sägs om Beverly Hills dieten när du får äta vad du vill bara du gör det i rätt ordning? Lite Atkins när du får äta protein och fett med lite vitamin drinkar? Choklad freak kanske, då funkar nog choklad dieten som även innehåller popcorn och pasta, fast då måste du faktiskt träna. Kollat på tv4+ för mycket och blivit fet? Då har vi även knepet med Dr Phils dieten där du läser en bok och mår bättre, därefter ska du visst gå ner i vikt utav dig själv? Jag röstar nog ändå för Hollywood dieten då jag inte är så stor i maten, lite shakes du dricker i 48 timmar och poff! Poff gillar vi. Men ju mer jag har läst om dom här har jag fått erkänna för mig själv att det enda rätta är att börja träna, så nästa vecka så gör Sofie en testvecka på Nordic.

... of today

TISDAG.




Morgonens inhandlande: 12 centimeter skönhet.


sms när sovmorgonen är för lång.

TISDAG. ...
1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig? Öppna! Puss
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Vet du hur mycket av koldioxidutsläppen som kommer från trafiken?
3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss? När ska vi äta?
4. Vilket sms blev du mest berörd av? Jovars^^. Men det låter ju bra det här!
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? Lämna nyckeln hos mig.
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? Har du tid att klippa mig imån kväll?
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? Ja men jag tror att den här dagen gjorde vi ett jätte framsteg.
8. Vad vill du höra mest av allt? Hur går det med shoppingen?
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt? Det är så dom säger när alkoholen har nått blodet.
10. Din romantiska replik?Jag hittar ju knappt till dig när det är ljust, det är ju frågan hur jag ska hitta till någon annan ute i skogen isf, haha.
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen? Har du inte åkt än? Är snart hemma.

Ska aldrig kliva upp för tidigt igen..

RSS 2.0