Jag lovar, efter imorgon.

TISDAG. Sitter här hemma fem timmar förtidigt och det känns underbart. Orkade aldrig ta mig bort till klättringen, orkade inte heller sitta och läsa engelska boken i två timmar på en trä bänk och absolut inte gå på spanska lektionen också innan jag fick åka hem då jag skippade matlagningen. Så jag tog mitt pick och pack vid tio och sedan blev det trippen på stan. Satte ihop de presentkort jag hade två av på samma ställe. Bestämde vad jag ska hanlda imorgon när löningen kommer och så fick jag ju självklart med mig lite vackert hem.

Jag kan verkligen inte låta min lilla plånbok vara, det behöver inte vara stora summor, bara det är något vackert - behöver inte ens vara det ibland. Vet inte hur mycket jag har i garderoben med prislappar kvar på, jag tar det till sommaren, typ.. Jag har lovat de flesta som gnatar att jag ska sluta upp med små shoppandet varje dag. OCH det ska jag! Imorgon, efter jag köpt en mobil och lite kläder till. Sedan lovar jag att jag inte ska köpa något sådant på en och en halv vecka. Håller ni koll på mig då?


Visst är jag nyttig och duktig ;).                        Sommar mysbyxor, Gina 100:- Trosor, Gina 30:-
                                                                   Deo, H&M 40:- Ballerinaskor med kilklack, NewY 150:-.

Ett sista kapitel jag har förälskat mig i.

MÅNDAG. Sprungit runt i det som nu har blivit ett utbrett Kalmar. Från innerstan till Hansacity till Netonnet. Mobil blev utvald, klänning byttes och linne inköptes. Jag och Jesper satte oss med en grillad kyckling framför desperate housewives och jag tror tyvär att något hemskt hände i det sista avsnittet, lite så att jag blir ledsen på riktigt när jag tänker på det..

Väl hemma ligger det en massa fina gamla smycken framm på bordet, mormor berättade att det var hennes mammas och då blev jag ännu mer sentimental. Jag fick ta precis vad jag ville, så det kommer bli mycket broscher framöver, och så vackert det vart. Tänk att vara ett smycke och ligga i en ask i ca femtio år och sedan få sitta på en ung liten kvinna igen, jag tror dom kommer bli lyckliga på mig.


Klänning, Daily 300:- Långlinne, Vila 200:-            Broscher, öronhängen, halsband, älskade mormor.

Jag älskar att få saker

SÖNDAG. Fortfarande lite sliten känner jag, men what to do about it liksom? Jag har sorterat alla saker jag fick och jag måste säga ett stort tack till alla, TACK.


Höganäs skålar                               Jeansjacka                    Klänning
Mugg med macktallrik                    Öronhängen                   Hundralappar
Epilator                                               Sjal                              Kicks presentkort
Mobiltelefon                                       Armband                        H&M presentkort
Drink shaker                                     Harembyxor                   IKEA presentkort
Böcker om skor och väskor               Skärp                              Parfym
Cider                                                Presentkort nere i Malmö (dit syster flyttar på tisdag)
Lotter och godis

Jag älskar att få saker!

...

LÖRDAG. Finns inget att säga. Jag var totalt utslagen från det att jag vaknade tills dess jag somnade. Släkten kunde ha åkte hem tio minuter efter att dom kom ifall dom hade velat göra mitt huvud till lags. Ne, lördagen var ingenting att diskutera..

Första utgången.

FREDAG. Fredag kväll blev lite lagom hektisk. Middag här hemma med familje vänner. Kläddeprission. Hem till Jesper och matildas presenter fixade klädångesten. Alla kom. Vi fixade till oss. Åttio kort med jag har aldrig och sen var jag lagom lullig i skallen. Bussen gick. Vi gick. Palace kom och kvällen var galen. Mycket dansande som fixade värken i fötterna. Någon drink, shot och cider sedan var kvällen plötsligt slut. Görs om på onsdag - mindre dans och mer dricka.



För att vi är ljungbyholmare..

Mina första vuxenlivs ord..

FREDAG. Dom blir inte så jävla mogna - Så jävla skönt att få göra det jag vill! Tack för mig. Jag kunde ju inte ha bett om sämre väder på min födelsedag men jag har ändå mest gått och trallat med ett leende på läpparna hela jäklans dagen. Att vakna imorse var underbart, även om lampan i taket var så där galet ljus just idag. Ska berätta om alla presenter imorgon då jag har fått de flesta.

Sara stängde dörren och höll på med en massa oväsen utanför min dörr och jag är inte så smart om morgnarna och trodde att jag skulle få en hundvalp.. Men fick snygga bilder på mig själv istället ;). Kollage av kollaget jag fick av syster <3




Sista omyndiga tankarna..

TORSDAG. Jag är barn (prick nu) i två timmar till. Sedan är allt mitt egna ansvar, visst vi har blivit uppfostrade till att alltid ta hand om allt själva, men nu är det verkligen allt. Jag har hjärtat i halsgropen och är lite halv darrig i hela kroppen, spänningen är total. Jag har väntat på imorgon i över två år. Jesper fyllde arton, alla i umgänget fyllde arton. Det var jag och matilda som satt hemma om fredagskvällarna och kollade på DH för att hålla våra lågor uppe och inte gå ner i djup deprission. Killarna spenderade mer pengar på puben en helg än jag sammanlagt har lagt på kläder i hela mitt liv - jag var djupt förundrad. Dansgolven låg framför deras fötter, även om dom aldrig besteg dom. En tråkig onsdagskväll säger umgänget "vi drar in till krogen då" och jag satt kvar när jag så gärna ville sätta på mig pumpsen och följa med ut.

Nu är det slut med det. Nu sitter jag hemma om jag är pank, alldeles för upptagen eller utslagen. Annars ska jag ut något annat är inte acceptabelt. Även om umgänget nu har varit ute så mycket så att dom tröttnat så ska jag och matilda blåsa liv i den lågan igen, vi får bli det nya DH på krogen. Jag kommer gå ner i vikt när jag dansar sönder mina fötter men lika fort gå upp i vikt med hjälp av en svalkande drink. Imorgon får jag tillgång till fruktansvärt stora summor pengar, men jag ska vara smart och låta dom ligga tills den svenska ekonomin stiger igen. Imorgon, på lördag, vid påsk och på min fancy dinner får jag paketer och jag är som ett barn på julaftonsmorgon!

I skrivande stund sitter jag med ett nyöppnat paket Ballerina som jag fick av mamma (storken), jag har egentligen redan borstat tänderna, men inatt är jag myndig och då får jag gå och lägga mig utan att borsta dom igen. Imorgon bjuder folket på drinkar, en sed som finns i Ljungbyholm. Vet inte om jag diggar en del av det som jag hört att dom bjuder på, men gratis brukar vara gott.

Grattis till mig!

Min sista omyndiga manikyr

TORSDAG. Var på Barometern idag, det var givande. Men hur orkar man sitta hela dagarna med det där? Var ju bara den påhittade nyheten som var intressant att göra - Katt donerar hjärta till sin lilla matte Ebba :P.



Från skolan tog jag första bästa buss hem till Toffe där kalaset senare var, vi tog hand om Emma och alla hennes roliga ord och ansiktsuttryck kan hålla en skrattandes i timmar. Hann vara med på själva kalaset i tio minuter innan det var dags att åka till salongen. Fick härlig manikyr, fransk med lite glitter och konstnärliga streck ;).

Precis innan jag kom innanför dörren här hemma så sprang mamma och Sara som yra höns för att hinna gömma undan alla mina presenter, sånt tycker jag om! Bytte gardiner, dammsög och så det lyxigaste man kan göra kvällen innan ens födelsedag - byta alla sängkläder! Finns det något så underbart som att hoppa ner i en nybäddad säng? Det tycker iallafall inte jag, så nu längtar jag lite efter att få gå och lägga mig. Självklart också över att få bli väckt med paketer!

When everything feels like the movies..

ONSDAG. Jag är så galet gyllenbrun, fuktig och luktar så där lagom äckligt. Var på La Vogue och nu är jag fin! Kommer nog få lukta svettigparfymblandning i skolan imorgon också för man skulle helst inte använda tvål på huden på ett dygn. Får verkligen hoppas att det är värt det! Färgen ska vara som absolut finaste efter två dagar - det blir fredag kväll om inte jag har kollat fel ;P. Tror inte jag kommer kunna stå på benen på lördagen så får hoppas att färgen är någorlunda fin tills onsdags kvällen med.

Dans ikväll, ska bli skönt att få dansa av sig och lära sig movesen som sedan kommer få ge inspiration till fredagens rörelser på dansgolvet. Kommer alltid hem mitt i natten på onsdagar - så kan berätta att imorgon kommer jag ha fullt upp. Toffe (för nytillkomna läsare, så är det Jespers moster. Ingen Kristoffers smeknamn, utan en kvinna med två underbara barn) fyller år imorgon och det ska självklart firas med lite kakor mm. Sedan åker jag till en salong och får mina naglar fixade och målade, yey.

skoldagsprat

ONSDAG. Så himla skönt med sovmorgon. Ska snart klä på mig för att åka in till skolan och börja skoldagen med att gå och prata med SYO om min fortsatta utbildning, så att alla poäng och sånt blir rätt, eftersom jag självklart måste söka in på det som behövs högst poäng för att komma in på.. Sovmorgnar innebär att sofie har lovat sig själv att äta frukost så jag antar att det bara är att gå ner och försöka tvinga i sig några puffar. Hoppas på att det blir en relativt kort dag idag, men får ju ändå tacka Stagge för att han valde att ha studiedagen på en tisdag (min längsta skoldag, åtta - halv fem). Soldusch efter skolan!

Updt. Idag hade jag så där roligt som jag alltid hade under skoltid innan sommaren. Så där banalt dåliga skämt som blir så stört bra. Vet att det är borta och att det endast är mitt egna fel. Men det var en trevlig flashback :)

Sista stressiga tisdagen i mitt omyndiga liv

TISDAG. Kom precis hem ifrån en givande dag på stan. Jesper har sökt jobb i alla möjliga affärer då han vill komma ifrån datorn ett tag (han är utbildad nätverksadministratör). Den sista halvtimmen gick jag och pekade på kläder som jag skulle älska att få i födelsedags present. Han köpte en utav dom, den är så sjukt snygg, men jag får hålla det hemligt för mig själv och försöka sätta mig i ett mörkt rum och banka huvudet i betongväggen ifall jag tänker på den för mycket.

Lillsofie är minst lika galen och ska gå upp till mig! Hon ska komma upp hit och låna min jacka och kanske har hon någon snygg tisha med sig till mig :). Tyvär kan hon inte stanna så länge för jag måste hoppa in i duschen. Låter ju lite som vanligt - men det är det inte! Den här gången måste jag skrubba och peela hela min kropp till vansinne för imorgon ska jag gå och få en spray tan, yey!

Vi klippeklippe gräsemattan..

TISDAG. Gissa vem som klarade matte provet! Så skönt att få reda på det, och inte få ett IG på sin födelsedag då nästa mattelektion är. Matilda och jag åkte och köpte slingor till henne och sedan tio tiden har vi stått och gjort slingor och klippt av någon centimeter här och var :).

Matilda åkte precis hem och jag har bytt om för att ta bussen som går om fem minuter. Ska in till stan med Jesper, Sollan och Kjelle. Dags att peka på saker inför födelsedagen, sånt tycker vi om!

sista måndagen i mitt omyndiga liv

MÅNDAG. Så ser vi det snöar igen, det var väl jävligt roligt? Idag slutade skolan halv ett och jag gick direkt till Face Stockholm och plockade mina ögonbyn för att sedan färga både ögonbryn och ögonfransar - yey för mindre sminkning på morgnarna! Eftersom jag har sparat ihop ganska mycket pengar som jag bara ska skämma bort mig själv med, så sprang jag ut på stan och köpte hudkräm, foundation, lösögonfransar och guldig ögonbrynsplockare.

Som om inte det var nog med duktigheter så har jag pluggat matte idag, tillräckligt bra för att fatta grunderna hoppas jag. Ska läsa engelska boken ikväll och hoppas på att jag hinner en massa sidor innan jag somnar med boken över huvudet.

Sitter och har planer. Både över "mitt" rum nere i mamma och pappas nya hus och över min och jespers framtida lägenhet. Bläddrar i alla inredningstidningar vi har här hemma och det är svårt att välja bara lite snyggt när man vill ha så där fruktansvärt mycket snyggt så att det inte får plats i ett rum..

Fick rycket och kände att jag var tvungen att leta upp den påse med drackoheads jag lovat Hampus och Theo att dom skulle få. Jag letade mig igenom hela soptunnan och gick raka vägen in i duschen efter det (och vi sopsorterar ändå!). Fick för mig att leta i min gigantiska tradera-hög och där var ju påsen såklart..
Jag älskade drackoheads när jag var liten. Köpte väl tre-fyra små paket själv, resten spelade jag mig till. A real gambler.


några andra fina gubbar i min fina påse : *

ajaj eller mmm?

MÅNDAG. Igår kväll tänkte jag att jag skulle inviga mina vårskor idag, men kollade in vädret och det verkar som om vintern ska komma och hälsa på en sista vecka innan vi äntligen slipper den i ett halvår. Blev lite deppig, men får hålla mungiporna högt - för jag ska gå och plocka brynen idag. Det blir Face Stockholm för att fixa (de på senaste tiden buskiga) ögonbrynen och sedan kanske det blir att färga både ögonbrynen och ögonfransarna, men det får vi se. Ska bli skönt att få skämma bort sig!

Pump up the jam

SÖNDAG. Spenderat aaaaalldes för många timmar framför MTV. Jag har sett ungefär åtta avsnitt av Run´s House, började kolla på det i fredags hos jesper och sedan blev det lite igår (för till och med Jesper tyckte det var bra) så du kunde jag ju inte bara sluta när det gick ett avsnitt efter vartannat idag. Ändå en väldigt härlig familj och jag gillar hur goofy pappan är.

Jag tänkte sitta kvar ett litet tag till bara för att se när Kenza skulle presentera nästa program (länge sedan jag läste hennes blogg och ska nog inte börja göra det igen..). Och vad presenterar hon då inte? Jo, Americas best dance crew! Jag vill bli en afroamerikan/ska utan skelett i mittenpartiet när jag blir gammal! Det var helt fel lag som tog hem vinsten, men coolt att deras mask-framför-ansiktet och handskar-på-inomhus klädsel faktiskt blivit lite av ett mode i USA.

Segsjukdomen

SÖNDAG. Vi var beställde till att vara barnvakter åt Emma, det blev att vi fick vara det åt Theo och Hampus med. Pojkarna sparkade boll och slogs med svärd. Vi flickor gungade och pratade om sommaren - så pass mycket förstår jag ändå vad skitungen säger ;).


Efter fikat dog vi lite. Jag och Jesper har kommit på att vi inte klarar av att ligga och slappa och trycka i oss godis i två dagar i streck, vi blir bara helt slut i kroppen och huvudet börjar värka. Skönt att vi slipper det hädanefter - nu är det ju bara att ta oss in till staden och sen har vi en annan anledning till att vara helt slut i kropp och huvud.

Ansiktsmask på!

How do you feel mjölk?

LÖRDAG. Vid halv ett kom vi till mormor där räffsning stod på schemat. Armarna var som två döda ormar hängandes vid mina sidor efter fyra timmars kammning av naturen - mer av luskammning ska man nog säga eftersom räffsning är det ända som mormor är petnoga med. Medans mormor gick in och gjorde mat passade vi på att ta en liten sol och puss stund på det kammade gräset.

Ursäkta den dåliga vitsen på rubriken, men den är slående, då Jesper kallar min mormor för filmjölk och vi kollade på ståuppkomik igår. Okej, så jävla internt det blev helt plötsligt.


Sista tråkmånsen

FREDAG. Jag tar färden till Ljungbyholms centrum och spenderar kvällen med älskling. Hoppas på chips och filmer hela kvällen, faktiskt hela helgen, det är ju trots allt sista helgen man kan vara tråkmåns utan att få skit för det ;P. Galet att jag, och Fannie (måste ju nämna henne när man nämner orden arton och utgång), snart är galet fulla på alla möjliga ställen. Sedan kanske Fannie tillomed får vara med om en Ljungbyholmsfest - om hon håller måttet ;D.

Lean on me

FREDAG. Känns som om detta behövs en fredagseftermiddag då man inte har någon planering över helgen.

1. Tänk er denna långhåriga sexigheten (om man tänker ur deras perspektiv) på sjuttiotalet, tycker fortfarande han är okejsnygg för sin ålder. Ett stort plus är hans fru, den farligaste kvinnan på Wisteria Lane med bästa kroppen.

2. Mammas favorit, det säger kanske något om min brådmogna mamma :). Jesper gav henne skivan i födelsedags present och nu har den gått flitigt här hemma, den åker nog på snart igen nu när hon hörde den här uppifrån. Tänk att vara så stor när man är liten och sedan så liten när man är stor..

                   


Because the night belongs to lovers

FREDAG. alarmet går inte försen en timme men jag är uppe, vaknade super pigg och orkade inte somna om. Igår gick vi och la oss klockan tio, sedan låg vi vakna i två timmar och skrattade så att vi kiknade. Jesper är verkligen min älskare och min bästa vän, tänk vad underbart att jag fått hitta honom - efter tre och ett halvt år så är allt fortfarande som en walk in the park varje dag, vad hade jag gjort utan honom?

Nu ska jag springa ner och väcka gullet. Med hans underbara morgonhumör så måste man ha tålamod, något som jag inte har, utan jag bara sätter mig på honom och drar upp rullgardinen :) Och det älskar han mig för!

Thursday child

TORSDAG. Träningsvärken är total, Jesper brydde sig inte utan slängde upp mig mot taket och försökte sträcka ut mig bara för att jag slog honom i magen ;). Sökt jobb oh gjort läxor hela dagen så bloggandet har fått komma i första.. andra.. tredje hand! Jag vet säkert att jag har jobb i sommar, men jag vill ha ett roligt jobb med bättre arbetstider, så därför måste jag nu ha ett toppenjobb innan den första april, annars hägning - eller rättare sagt tre veckors städning utan ork till eftermiddags sysslor.




Glasen: Emporio Armani                                 Tishan: Gina
Halsen: Gina                                                    Västen: WHiiTE
Klockan: Älskling                                             Bagies: Bikbok

Mitt liv som jetsetare

ONSDAG. Jag vaknade brevid älskling på min sovmorgon, bara det känns ju underbart. När jag sedan drar upp rullgardinen - så finns det inte ord! Solen stack mig i ögonen men jag vägrade titta bort, jag tittade solen i vitögat eller vad man säger. Min hjärna blev två kilo lättare och helt plötsligt kändes det inte alls lika jobbigt med fem skoltimmar och en eatid spenderad på matte. På tal om matte, kan ni förstå att jag verkligen känner att jag förstår allt det där nu. Känns overkligt för mig (och arvid) iallafall då internationellare har så himla mycket roligare att göra på matte timmarna än att lyssna på mp3 och skriva siffror :D.

Jag har lika mycket värk i hela min kropp som bilkön till 7eleven imorse var lång. sådetså.

Beställt hem alldels för mycket kläder med alldeles för lång väntetid, men jag antar att livet är hemskt på det viset. (Som om inte det vore nog kanske ni tänker) så har jag beställt tid till:
ögonbrynsplock,
trettio minuters massage,
trettio minuters energi massage,
soldusch
och har nagelmålningen på ingång
allt för att look my best och feel like a queen när jag går ut och svirar nästnästa fredag!

katthår i näsan

TISDAG. Spenderat en och en halvtimme på en skitdålig film - varför?! Den var lite mysig och rolig i början, sen var den bara så jäkla förutsägbar så jag ville spy, men var tvungen att kolla så det inte hände något annats ändå. Tänk vad många mattetal jag hade kunnat få gjort under den tiden, typ tre.

Kissan ligger all over the place och därmed ligger det även svarta små hårstrå i hela tangentbordet inklusive i min näsa. Dumma, übersöta kisse till att vara gosen. Jag är med lite gosen, tur att jesper kommer snart så att det där begäret får stillas.

PS. tio dagar till födelsedag och det har redan börjat ramla in presenter!

käfthumöret är här.

TISDAG. Gissa vem som fick skjuts av precis nytagen körkortare ;P. Japp, imorse kom matilda gumman och hämtade mig, hon var stel och jävligt fokuserad, men det var ändå skoj. Märks att hon är nöjd med kortet för hon gör allt i sin makt för att inte bli av med det. Hon körde tio km för sakta förbi en fatkamera och sa : Tänk om jag kommer på kort nu, det hade ju varit väldigt jobbigt.

Vi har dansat idag, två timmar med street och disco eller, ja, med Sofia och Tina. Märks att det är minst tre år sedan jag dansade disco - fatta att det går så jävla mycket snabbare än vad jag minns! Mina armar skulle lätt kunna ha flugit av vissa stunder. Internationella var duktiga som vanligt, men helt förvånande blev vi idag slagna av ettorna som var de bästa mina små dansfröknar haft än så länge. Får nog leta upp dom där ettorna och batla lite ;).

Smart som man alltid är så har man inte extra kläder eller handduk med sig då man underskattar allas kapacitet. Detta fick lösas på det billiga lite hälsofarliga sättet - sätta sig ute i tshirt och låta vinden torka bort min svett. Har matlagning och prov kvar på schemat, ska svettas extra mycket över maten idag bara för att käfta :P.

Hett : Kopping

MÅNDAG. Vilken eftermiddag, så där stressig med bra saker. Lillsofie kom två timmar förtidigt för att slinga sitt hår. Tji fick hon då jag stod och lagade mat för att vara gullig mot fyrtiotvå årig mamma. Men hon fick sitt huvud intryckt i en slinghetta och allt löste sig bättre än jag trott. Det blev rödbrunt, guldiga slingor och vanliga blonda slingor i en underbar vårkombination - jag ska lätt ha slingor när solen kommit fram på allvar. Mitt löshår åkte på hennes huvud och vi konstaterade att om en sligning så passar det henne som handen i handsken!

Jag stod och kammade löshåret samtidigt som jag klickade i serumet (fruktansvärt krävande postitoner) när min söta mamma sa åt mig att lägga mig på filten som hon lagt ut mitt på golvet. Där la jag mig och där kändes det som om hon la världens största blodigel som sög sig fast i min rygg. Efter en stund blev känslan mer naturlig av de blåa plast bollarna (liknar de där hoppande små plastvårtorna man hade som liten som hoppade om man vände dom utåin). Vi gick igenom alla mina spända knutar och även mina handtag på ryggen. Så om några veckor har jag  förhoppningsvis förlorat någon cm i midjan. Det blev  fika med danskabullar och grejer då jesper joinade, även han fick testa sugpropparna - och ja de kommer ge resultat :)


Mamma och Matilda - vilka stjärnor!

MÅNDAG. Mamma fyller fyrtiotvå år idag, hon börjar bli gamal min lilla mamma, men det stuntar jag i. Önskar bara att jag också skaffar barn tidigt så jag inte går med rullator när de fyller arton. Skulle kunna skriva en hyllning till min lilla mamma då jag är en sån jäkla mammagris, men jag gör inte det - finns viktigare saker att berätta..

MATILDA HAR IDAG TAGIT KÖRKORT! Grattis gånger tusen. Äntligen har hon fått sitt efterlängtade körkort, så som hon längtat. Tyvär blir det inte mycket över till glädjefest då hon måste ta igen allt skolarbete som fått ligga i dvala under tiden.


Älskade mammsen


seg men god

SÖNDAG. Kan ni tänka er, söndag.. Det har gått en hel helg och jag har inte gjort ett jävla skit av roligt innehåll. Det ända denna helg har gett mig är vetskapen om hur underbart det blir när jag är krog-mogen. Då bestämmer jag själv om jag vill sitta hemma och tråka eller om jag vill ha roligt.

Vi började dagen med att shoppa till våra mammor som fyllt och fyller år. Sissi fick en stakpanna och en massa ljus. Mamma ska få finfina kläder, det är så bra att köpa kläder till mamma för då kan man själv ta dom lite senare och så får man en halv garderob till.

Ätit seg men god tårta och haft wilnerson släktet närvarande. Jesper sitter och kollar på extrema knarklangare och jag försöker slappan av i axlarna så att mamma kan massera upp mig när hon kommer hem från stockholmet. Saknat henne massor.

känner ni er också lite tjatiga ibland?

LÖRDAG. Spenderat dagen med att gå runt och undra när jesper skulle dyka upp. Hörde av honom nu, så han kommer väl om en timme. Så pojkar, nu ser ni hur roligt det är efter att han varit med er en kväll..

Tunnat ur håret och målat naglarna, lite förberedelse för snabb sväng på staden imorgon och sedan firande av Sissi, 42, grattis.

den bästa dottern världen skådat.

LÖRDAG. Var säker på att jag hade glömt ställa väckarklockan imorse och skulle missa hela fredagen, som tur var så var det lördag när jag väl orkade ta mig upp och kolla. Söt lapp från pappa utanför dörren dä han bad mig ta hand om tvätten, och jag är ju världens duktigast (och händigaste ;P) dotter så jag gjorde det - senare städar jag hela huset och nu är jag klar.

Till frukost framför datorn blir det medsnodd Smakis apelsin ifrån FNrollspelen och en liten skål ostbågar. Näst på schemat står hårinpackning - behövs!

Updt. Nu klockan ett så vaknade mitt fyllo till fästman i en störtblöt säng. Han var tradig och käftig i telefonen, lika roligt varje dagen-efter han har festat med sina killar. Dom skrattar och dom klagar på att jag är tråkig - men vem är det som måste vara med en dåsig och oinspirerande pojkvän dagen efter?

Hög 70/80 tals musik med Lillsofie

FREDAG. Klockan är halv åtta och jag sitter och väntar på att Lillsofie vilken sekund som helst ska plinga på dörren. Jag och pappa är ensama hemma och då händer det liksom inte så mycket, bara massa musik som spelas överallt. Just därför ska hon komma hit, vi ska kanske fixa luggen på henne så hon ser något och sen ska hon få kolla igenom alla kläderna :).

Alla pojkar är på Pipes och äter för att fira Svernhed som blev tjugo idag, grattis. Jobbigt att sitta hemma på helger när alla nära och kära är äldre än man själv. Tur att man ha lillialilla Sofie då ;).

Garderobstrassel

FREDAG. Igårkväll klockan nio hade jag tänkt lägga mig och göra lite läxor. Tänkte först bara prova alla jeans som jag lyckats hitta vid ett tidigare tillfälle. Jag provade de tjugoen jeansen, tretton par åkte direkt in i garderoben igen, två ska jag fixa till lite grann och sex jeans får gå till tradera.

Ja, det räcker väl? Ne, då ska Sofie baaara kolla igenom långärmaderna.. och linnena.. och skorna.. men oj där låg det kläder.. hade jag en sån väska?.. osv. Så där höll jag på tills tjugo i tolv och bara slängde ut alla kläder ut min garderob och slängde hälften. Ska bli så otroligt skönt att få ton vis med nya kläder!

Feel free to count du som inte tror mig -


De tretton som passade och jag hittade nyvunna kärlekar häribland.


De sex som ska få joina den abnormt stora påsen till tradera försäljningen.


De två som jag ska klippa och klistra lite grann på.


Slängas och Traderas.


Slänga och Tradera.


Så tom och fin blev min garderob och nu suktar den efter nya kläder. -Det är på väg
kära garderob, det kommer det kommer!

Vem hade någonsin trott att mitt rum skulle kunna se ut så här, pedant som man är.

Morgonsol..

FREDAG. Lovely day med underbar morgonsol in i mitt fönster. Lagom kaotiskt rum fick mig knappast att slappna av i morse, så det var faktiskt skönt att åka hemifrån och ta färden till Stagnelius. Har tre lektioner denna dag sedan vill jag åka och köpa galgar så min nya vår garderob kan bli klar till nästa och nästnästa vecka då alla nya kläder och förhoppningsvis även det varma vädret kommer!

drink gainomax instead

TORSDAG. Efter skolan gick jag och matilda på stan och kollade efter saker hon ska köpa till mig. Kändes lite konstigt när det var hon som precis varit super duktig, men min födelsedag närmar sig med stormsteg så det var ändå rättvist. Jag sprang och jobbade i en och en halv timme och övningskörde hem.

Träffade sötsöta lillsofie på stan och det blev bestämt att vi nästa vecka ska byta lite kläder igen och kanske lite ny färg på håret med en liten klippning på det. På tal om hår och sådana grejer - Sophia vill bli klippt och få ny färg, matilda vill bli klippt och få slingor, my vill bli klippt och få nya slingor och jag vill tunna ut håret. Varför måste alla fixa håret samtidigt för? ;)

Grattis Matilda

TORSDAG. Jag sitter och är ett halvt nerv vrak för matildas skull här. Hon är och gör teoriprovet just i denna stund och jag kallsvettas! Hoppas hon klarar det, vet att det betyder världen för henne. Det är lika big deal för matilda att få körkort som det är för mig att fylla myndig, det vill säga BIG.

Arvid är min personliga geografi gud, han kan alla länder och nästintill alla huvudstäder i hela europa på första försöket. Visst, jag kanske inte var den duktigaste på att närvara under geografitimmarna, men det verkar verkligen inte som om något fastnade.

Matilda klarade teorin!!

Trappa upp och trappa ner tills man inte orkar mer.

ONSDAG. Det ända jag har gjort av värde idag var att gå och lära mig matten på EAtiden och kollat på senaste DHavsnittet. Ja, mitt liv suger ibland. Fast fick ett väldigt upplyftande leende och ett trevligt hej idag ifrån en jag tror är läsare här, kändes som höjdpunkten av min dag! Dessutom fått nya Gossip avsnitt på min Baby och jag är såå glad för det som våran kära blondinbella skulle sagt.

Jag känner mig så vit och äcklig att jag spyr på mina gener. Därför får jag ta trappan ner och BUSa ner mig och sedan ta trappan upp igen för att lägga upp mig i solariumet tills det är dags att köra lite bootylicious.

Pannacotta med planering.

TISDAG. Jag och Matilda hade varit lite slarviga och glömt provet på matlagningen idag så medans de andra fyra gjorde prov fick vi göra pannacotta med hallonsås - så jummy! Enkel lite dessert, passar perfekt på min lilla fancy evening efter jag fyllt år, då det blir lite olika fina tilltugg innan ugång.

Jag har varit helt frånvarande hela dagen och har nog sagt att det jag vill ta livet av mig åtta gånger. Men efter rundan på stan kände jag mig mer vaken, fast mer irriterad. Jag har tänkt på det hela jäkla hösten och vintern. Men nu kan jag inte vara tyst längre - använd kläder efter årstid! Folk ser något fint i en affär, köper det och bär det nästa dag. Men vad dessa människor inte verkar fatta är att nästan alla affärer med nästan alla plagg ligger en halv årstid framför. Du hittar vårskor på bianco den tredje januari, du ska köpa dom, men det betyder inte att du ska bära dom den fjärde januari. Det betyder att du har en halv årstid på dig att samla ihop kläder för årstiden som kommer - tänk. Någon som köpt badkläder än? Det har ju affärerna börjat sälja. Som tur är fattar folk i allafall att man ska vänta till rätt årstid med dom. Om dom bara kunde fatta resten. Så konstigt att se folk i det som skulle vart vårmodet redan i januari, februari. Har redan sett folk med jeans shortsen - dom är till för maj, juni! Tack.

Updt. Jag sprang över till biblioteket och lånade två engelska böcker och hoppas att Herrloffan blir nöjd med en utav dom iallafall. Ute luktar det bensin i våran by, vet inte varför, bryr mig inte, bara drar in det, tycker om det. Inne i mitt hus luktar det muffins, vet varför, bryr mig, bara tagit en, tycker om det.

Jag faller så lätt för skoögon..

TISDAG. Nu får jag be mamma och matilda att ta två djupa andetag. Men jag hade verkligen inget val idag, jag var fruktansvärt nere och sen ser jag de silvriga vänliga skoögonen och det charmiga leendet ifrån prislappen. Dom bad om att få komma hem till en älskande garderob och så fick det bli! Men jag lovar att det var det sista paret vårskor jag köper - har fyra par med prislapp ståendes hemma som ännu inte fått se dagsljus. Och om pappa har rätt och våran kommer nästnästa lördag då får jag börja köpa sommarskorna! Jag älskar skor..

Såg även snygga väskan och ljuvliga bältet idag, men fick slå mig riktigt hårt i ansiktet och försöka påminna mig om den lagom svindyra sexhundrafemtio kronors telefonräkningen som måste bli betald. Sen kanske man ska tänka på att man fyller år snart och att folk kanske vill ha en chans att köpa något fint till en som man inte redan har :) Ja, så tänker vi för att inte köpa allt som vi vill ha.

När kommer mitt första efterskickade paket måundras?

mungipor högt upp i taket!

MÅNDAG. Har precis beställt hem alldeles för mycket kläder för alldeles för mycket pengar, men since money is not a problem när jag fyllt arton då jag får alla mina pengar så kör jag på nu!

Har datorn framför teven för tillfället och kollar på Beyonce på Oprah och innan henne var det Jennifer aniston, typ mina favorit kvinnor så jag är i sjunde himlen med världens största leende på läpparna! Blev inte lika lycklig när jag hörde på nyheterna att man blir smartare ifall man äter fisk minst en gång i veckan, ju mer fisk desto smartare blir man. Inte så bra för mig då jag bara äter fisk kanske en gång i månaden och då håller på att spy..

tvätteri

MÅNDAG. Vilken underbar sovmorgon, ensam hemma och helt utvilad och vaknade utav mig själv. Såna morgnar kan man döda för. Resten av morgonen har jag spenderat med att vika tvätt och slänga i en ny - jag är nog världens bästa dotter. Vad ska jag äta till frukost egentligen, kan verkligen inte bestämma mig, vet inte ens vad jag är sugen på. Känns som om jag är mätt fastän att jag inte ens åt middag igår..


Herre på täppan och wipeout

SÖNDAG. sitter framför teven och har blippat fram och tillbaka mellan femman och sexan för att se de två nya "sportprogrammen". Båda två galet roliga med människor som rör sig med den största klumpighet och har de sämsta bortförklaringar på sina förluster. Nu är det de nya Beck filmerna på g och jag är ledig imorgon så det blir att spendera kvällen här med lite ballerina, banan och skurna apelsiner.

updt. Känner mig helt illa till mods av Beck filmen. Den mördade flickans föräldrar får mig att vilja gråta.. Hoppas den inte blir sorgligare nu, hoppas bara att Gunvald kommer och skriker, så där så att man har lust att hjälpa honom slå in pannbenet på människan.

Hanna och Danny

LÖRDAG. Vid halv nio tiden, vilket jag tror klockan stod på, tog vi oss ut till den pårydiska skogarna för att ha lite latjolajban i Danny och Hannas hus. Och natten var lyckad. Bilder får tala sitt egna språk.


färdigmålade naglar

LÖRDAG. Grejen med förlovningen var som så här. Pappa och Jesper bar en väldigt tung tunn-liknande sak. Pappa tryckte lite för mycket och jespers hand fastande mellan tunnan och en husvägg och därmed gick våran förlovningsring helt itu. Den har hållt i två och ett halvt år på en väldigt slarvig hand så man får ändå säga att den har varit tålig.

Nu sitter jag hemma hos jesper med färdigmålade naglar, plattat hår och ska snart börja göra iordning ansiktet. Ikväll åker vi ut till Hanna och Dannys hus för trevligheter. Hoppas ni får lika rolig lördagskväll!

Hagbyhamn

LÖRDAG. Kämpat som en vilde, eller inte men iallafall. Varit nere och gjälpt mamma och pappa med deras nya hus fast mest övningskört med släpvagn. Pappa tycker visst inte om jesper och bröt vår förlovning, känns så där..



Nu ska vi ta oss ett upptinande bad, jag uppdaterar efter det :)

Not worth the drama

FREDAG. Jag har ingen känsel i någon kroppsdel - är totalt död. Känner inte tangenterna under fingrarna och tappade varenda chips som jag försökte stoppa i munnen förrut. Snurrar lite i huvudet, kanske är hungrig men känner det inte just nu, bara lite törstig.. Kan inte gå och lägga mig för mamma och pappa får snart besök av pappas arbetskamrater innan dom ska åka och kolla på nån teater och gå på resturang.

Så händer det något ikväll? Tänkte eftersom jag redan är galet trött och bortdomnad så kan jag vara vaken hela natten på övertrötthet. Önskade igår att det skulle hända något. Men just nu vet jag liksom inte vad jag känner. Hatar såna här dagar när jag blir förlamad och inte kan tycka eller bestämma någonting..


FNdag 173

TORSDAG. Ne bara skojar, men det är mycket väntetid och grejer så det känns som om det är så fruktansvärt mycket längre än vad det är. Varit lediga mellan klockan ett och fyra. Jag passade på att köpa med mig en gyrostallrik hem till jesper och for till Ljungbyholm i en halvtimme. Kändes kanske inte så jätte nödvändigt men eftersom plånboken är lite tunn och fötterna värker så kändes det bättre än att spendera de tre timmarna på stan.

Det är snart dags för generalförsamlingen, om det här hade varit riktiga FN så hade vi snart fattat några av de viktigaste besluten i världen och det skulle ge oerhörda följder. Nu händer ingenting, känns lite tråkigt..

Vi tänker framåt - vi tänker fredag klockan fyra!

Imaginary space people

ONSDAG. Såna här dagar har även det ett slut. Såna här dagar får en att tänka på kroppen och hur den är uppbyggd. Hur mina breda axlar skjuter upp i taket, hur jag fått fjortisfläsk som syns vid låga jeans, hur jag irriterar mig på läkaren som gjorde ett så fult stygn under min navel, hur man absolut inte orkar raka bene under vinterhalvåret och på hur mina vågiga fötter börjar få hårda kanter. Tänk om man bara skulle lägga sig under kniven och fixa till alltihopa - man ska ju ändå bara ner i jorden i slutändan, och maskar äter allt, hur det än ser ut.

Irriterad på mig själv över hur oengagerad jag var på dansen idag, stod och tyckte synd om tjejen som sabbat sitt hår och på tjejen framför som tar så otroligt stor plats. Var inte pepp på att dansa ikväll känner jag. Däremot var det trevligt att våran kära dansfröken var tillbaka, lika så hennes blogg som nu igen blir uppdaterad :)

Ne om jag skulle ta mina axlar, fjortisfläsk, ärr, orakade ben och vågiga fötter och gå och lägga mig efter en grå dag?

So long, Farewell, auf wiedersehen.


ONSDAG. Sovmorgon även denna dag. Blev lite hektiskt tidigare då jesper skulle in till skolan men vi båda hade somnat om,men han kom in i någorlunda tid och jag är också klar för att bege mig.
Önskelistorna är klara och jag hoppas jag
får det mesta av vad som står på dom,
vet bara inte hur min släkt och andra prioriterar :/.





I dont want to be the girls that has to fill the silence!













Nej.. fast Ja!

TISDAG. Lovade mig själv och nästan Anita att inte springa ut på stan och handla något under dötiden idag. Tyvär blev det lite så ändå, eller tyvär och tyvär fick allting för under hundra lappen, great Sofie!


Nessecär, öronhängen och ring på Indiska.

timmar och idoler

TISDAG. FNrollspelen började idag. FNrollspel är när elever ifrån skolor över hela Sverige och världen med en massa förarbete samlas i en aula. Alla är uppklädda och har håret uppsatt enligt regler. Man går in i en roll ifrån det land som man har blivit tilldelad. Man sitter i tre och en halv timme och lyssnar på när varje land går fram och berättar om sin ståndpunkt under rollspelet sedan får man god middag. Andra dagen sitter man i utskott och diskuterar alla världens problem och brister och försöker komma fram till en bra lösning och en gemensam resolution som man kan skriva ihop och rösta igenom. Tar ungefär tio timmar att få alla länder att vilja något någorlunda lika. Tredje dagen är det röstning på resolutioner efter att man fått ihop alla resolutioner som ska röstas på. Blir utsökt bufé på kvällen blandat med tre-ords-teater. Rollspeldagen håller på i tolv-tretton timmar. Sista dagen ska allt bara diskuters klart och alla ska avtackas innan de sista åtta timmarna också har tagit slut. Lite snabb matematik = trettiofyra timmar FN på fyra dagar.

Om man räknar på ett ungefär att vi går sju timmar i skolan i fem dagar i vanliga fall så blir det med matematik = trettiofem. Så nu kan vi ju alla själva räkna ut vilken trötthetsgrad ett FNrollspel kan orsaka.

Idol Anna är visst ganska välutbildad, eftersom hon idag var ambasadör och höll hennes lands tal i våran aula. Go idol kändis.


Mina vackra meddelegater, fångade alla           Sååå känd.
deras bästa vinklar.

Updt. Pratar med Veronica nu! Hon mår jätte bra, klockan är ungefär fyra i Brasilien och trettio grader varmt. Hon kan svenskan damer och herrer!


Bad influence cuz i can

MÅNDAG. Lyckliga gatan gick precis förbi mitt hus för jag och matilda har just inhandlat oss konsert biljetterna till Pink på Hovet i november! Hon som vi båda har lyssnat på längst och dunkat huvuden i bänkar åt i ljungbyholmsskolan när allt kändes töntigt och som livat upp varenda fest till klimax. Vi ska stå och hoppa, skrika oss hesa och visa såna attityder som bara Pinkan kan ;). Kanske har hon haft lite bad influence på oss, men isåna fall är jag bara tacksam. Jag längtar till kvällen som matilda har planerat på Stureplan, vi ska ha det bäst - cuz we can!

Detta fast med tusentals skrikande fans och ingen jävla fin gala! bäst i slutet.

Buhu!

MÅNDAG. Det här händer verkligen inte, det snöar igen! Jag hatar alla människor som gillar snö och som bad om snö i mitten av december - det här är erat fel! Jag har inte bett om en enda snöhög på fem år och så måste man utstå sånt här. Nu är det guds fel igen my..

Kollar på Tyra Banks show, äter apelsiner och dricker hud te. Känner mig helt avdomnad i huvudet efter en hel dag med mig själv och teven.

Updt. Ska sy upp kostymbyxor inför morgondagens fnrollspel nu och har precis skrivit ut de andras resolutioner om mitt område, man måste ju vara ute i sista sekund.

Livet på landet..

MÅNDAG. Försov mig! Vaknade tre minuter innan bussen går. Hade två korta lektioner idag mellan 9.45-12.30. Hur sugigt är det då inte när nästa buss inte går försen klockan tolv? Så det vara bara att ringa in och göra en sjukanmälan och ligga kvar en stund till tills jag klev upp och gjorde ansiktsmask.

Jag börjar bli hungrig, jag undrar om det blir mackaroner och kycklingvinge till frukost eller om jag tar en hederlig toast? Viktiga frågor i livet som måste lösas.

Vad är en groda utan ben?

SÖNDAG. Klickat hem tolv centimeters stiletter från Forever21 precis (eller mamma gjorde åt mig), det känns underbart, känner mig längre och snyggare redan! Dagen har varit latare än latast och den fortsätter liksom så med önskeliste skrivande. I like my way.

Nostalgitripp

SÖNDAG. Det finns inte en lugn stund här nere i stugan. Vi har pusslat hela morgonen samtidigt som Kjelle har försökt hänga med på Vasaloppet. Efter fikat (med utsikten ner till havet) ville jesper kolla igenom alla släktklenoderna, och mormor och morfar är så svaga för pojken så han fick självklart som han ville. Många minnen som berättades samtidigt och så fruktansvärt fina bilder. Jag hade lust att hoppa rakt in i sextiotalet med alla fina klänningar och atmosfären som fanns.

Sollan och Kjelle i unga dar, blir nästan tårögd.



Pusselknusell

LÖRDAG. Vi har spenderat hela kvällen med att lägga ett etttusenbits pussel, inte ett vanligt pussel utan ett jäkla pussel där man ska lista ut vad de på utsidan av kartongen tittar på! As svårt, men vi kom så långt att vi nästan förstod vad pusslet skulle föreställa.

Jag älskar att vara här nere i Ragnabo och sova över hos Jespers mormor och morfar, dom är så himla roliga och avslappnade. Det är så mysigt hur gamla människor pratar med sig själva och med djuren, man hör hur dom glatt mumlar ute i köket om hur maten ska ligga på faten både till sig själva och med kattmaten.



Pusslet fortsätter imorgon bitti!

RSS 2.0