dansgolvet till utslängning.

FREDAG. En avslappnande suck när det första jag ser är Amanda, båda två var väldigt lättade över att se varandra. Som sanna 91:or som aldrig umgåts med många yngre hittade vi en hörna där vi kunde prata och försöka komma på vilka alla andra var. Lilian och Jennie var mest bara bortflugna hela tiden tills det var dags att beträda dansgolvet, för det var där jag spenderade resten av kvällen. Det lustiga med killarna var att de hurrade när det stod en naken kille på bordet och dansade, när de gick upp två tjejer fullt påklädda skrek dom hora.. Var vi på bögfest? Redan vid elva stod folk och spydde eller hade åkt hem så vi förstod att det inte skulle bli en långlivad kväll, därför tog vi golvet och där stod vi medan alla åkte hem, städade och började stänga igen stället.




det lilla helsvarta

FREDAG. Skulle precis lägga mig i solariumet när Lilian ringde och påminde mig om hur några jag skulle komma att känna på kvällens fest. Partymodet gick ner på vänteläge medan jag somnade i cancerljuset. Men min ovilja att sitta ensam hemma en fredagskväll vann över rädslan att sitta själv och kolla på folk. Så tre avsnitt av glamourama och äckligt vin med päronbitar i senare var detta resultatet.


så som russin.

TORSDAG. Ett samtal och en timme senare så var det jag som satt i bilen på väg in till spa tillsammans med matilda. Och så passande denna spaupplevelse kom! Det var ett yogainspirerat avslappningspass med fina visord och god smörgås i den perfekta atmosfären. Om vi bara hade fått slå den harklande/gäspande/snorande tjejen så hade kvällen varit fulländad. Satt i jacuzzi, bastu och ångbastu tills vi såg ut som små russin och åkte hem. Vi får tacka Marcus syster för hennes generositet för nu är jag lugnet själv, körde inte för fort en enda gång på vägen hem.



Det var inte fancy, men det var party.

TORSDAG. Jag är fruktansvärt sjuk och sitter och läser blaskor som hänt extra för att slippa göra läxor. Men jag är ändå lycklig, för jag har min underbara pojkvän, fina vänner och en bra situation i livet. Jag trivs med mig själv och jag spelar inga roller efter vem jag för stunden är med. Det är sorgligt när man ser hur en gamal förebild går från dum till dummare. Hennes mode intresse och hennes försök till att vara Stureplanare har nu förstört mer för henne än vad jag tror hon själv förstår. Men vi låter de oförstående leva i sin bittra men välklädda bubbla medan vi klär oss efter humör och skrattar åt livet. Jag åker hellre kommunalt i ett par klackar från Nellys rea och tar helt slumpmässiga foton på endel av kvällens festligheter än att jag tar limon med fina fröken utan humor och arrangerer foton på tjugo minuter vardera. Bara för det så bjuder jag på endel av de minst igenomtänkta kläderna/minerna på endel av de roligaste festerna - enjoy.



Dessa bilder är inte bra för någons självförtroende, men för minnet. Ett gott skratt förlänger livet och jag är inte rädd för att dela med mig. Den som kan gissa rätt på när dessa tillfällen inträffat är härmed befriad ifrån fula kort ifrån min kamera i framtiden, lycka till ;)



Chicks night in.

TISDAG. Klockan slog fem och jag klev in hos Lilian med systemkasse, spelkasse, portfölj och humöret i högsta hugg. Det var som om vi hade planerat det in i minsta detalj (som Sickan skulle sagt) för potatisgratängen och kycklingen var redo som på beställning till halv åtta, då vi nu mer äter här i sverige. Då kanske ni tänker att potatisgratäng och kyckling inte är någon big deal, men ni har inte smakat något som Lilian skapat, det är så mycket mer än potatisgratäng och kyckling! Spel och trevligheter senare var de två blondinerna på hemväg medan vi mörka tog mörkret med sann chick anda - SATC och tjugonio grader mys. Mitt i Samanthas sushiplanering hörs något läskigt i köket och de två burkar som stått mitt på bänken ligger då på golvet.. Denna rädsla tills jag förstod sammanhanget. Dagen efter kom redan då och ett glas nyponsoppa räddade mig ifrån den verkliga dagen efter.



Godkännandet

TISDAG. Skulle som sagt in på easy line men jag hade helt glömt bort hur lång tid det tar att gräva fram bilen från en decimeter snö. Var lite försenad när jag äntligen fick en parkeringsplats, men fortfarande så pass mycket i tid att jag kunde hoppa in på passet, då kommer de. De feta fyrtioåringarna som samarbetar med snövallarna för att förstöra för oss andra så mycket som möjligt. En promenad på en minut tar då ungefär sex minuter. Det spelar ingen roll hur mycket man släpar fötterna i marken eller harklar sig, de feta tittar endast bak och fortsätter i sitt så kallade tempo. Detta resulterade i egen träning och ett core pass istället, vi får godkänna upplägget men det betyder inte att de feta har mitt godkännande.

Hade lite tid till mitt förfogande och använde den vist, köpte denna underbara portfölj med tillhörande fillofax och nyckelring. I affären såg det ut som en datorväska och när jag hade betalat kom jag på att det nu endast saknades en miniPC. Väl hemma märkte jag hur väskan bara blev större och större varefter jag fyllde på den. Underbar överraskning eftersom jag inte har råd med en miniPC och en väska stod på min lista över saker jag fick inhandla oberoende av pris.


Älskar det stilrena bruna lädret tillsammans med den turkosa interiören.


skor framför skrot

MÅNDAG. Att lyfta skrot är verkligen inte min pryl och body pump är inte något jag kommer återvända till regelbundet. Jag kör hellre luftmotstånds maskinerna inne på easy linen, så där kommer jag hänga imorgon. Så här emellan träningspassen sitter jag och kollar igenom min vackra lista över saker jag vill ha. Ni vet, lite dyrare och endast sånt på listan får inhandlas- löftet jag har till mig själv.


Dessa boots ska följa med mig en dag när jag har pengar eller fyller år.


lilian på skridskor

SÖNDAG. Lilian har velat åka skridskor sedan första isen kom till sverige denna vinter. Lilian har inte haft någon att åka med och de gånger jag har blivit tvingad att åka har hon inte varit med. Men som den vän man är fick Lilian komma ut till ljungbyholm och ta några vändor på isen. Så som jag ställde upp, eller rättare stog upp, med mitt hat för att halka och min näsa som under natten hade bestämt sig för att täppas till.



min afrika klädsel i sverige vädret.

LÖRDAG. Jag hade planerat att ställa mig där på afro golvet och bara släppa loss i alla stegen. Då var det såklart nya steg och jag fick göra så som alla andra och bara försöka slappna av så mycket som möjligt och använda mina icke-existerande afrikanska rötter. Underbar träning på en timme innan tjugo minuter på cykeln för att ta bilen ut till netonnet och köpa jespers nya förstärkare. Jesper var nöjd och maten var strax serverad. Tänka sig att mamma hade skapat en sådan härlighet för smaklökarna, tror syster och andreas får komma hem oftare.

En dusch och två kapitell i tio små negerpojkar senare satt vi åter vid matbordet. Det var våfflor med mammas släkt och det var jespers uttalanden om hur ofta och lite vi äter. Min kära pojkvän försökte senare klunka öl så som lilian och jennies Jayem, jag får erkänna att det var duktigt gjort, men inte fullständigt. Partyspel och vilda gissningar på hembrännarmicke fick avsluta kvällen.


rock and fuck

FREDAG. Sprang på stan för att endast köpa systers presenter. Hon kommer ju hem från malmö ikväll för att kunna fira sin födelsedag så där tio dagar senare. Det knep så hårt i min shopping nerv så jag handlade alldeles för mycket presenter, dubbla par skor till mig själv och lite annat smått och gott. Jag som inte skulle handla småsaker, men streetskor behövde jag ju verkligen, eller hur.. Kom igen. Dock när jag skulle handla det sista efter skolans slut gick jag runt med orden rock och fuck på mina fingrar, lagom pinsamt när jag märkte det. Dessa konstverk var gjorda av min tjära Fannie. Fannie klagar alltid på att hennes pojkvän är sjukt barnslig, men att göra fula tatueringar över en annans hela kropp, det tycker Fannie är moget. Men har man klarat av att få beröm för sin resolution av Charlotte och betala för smycken, med sådana synliga ord på knogarna, så kan inget stoppa en!

Varma mackorna står i ugnen och syster med eas har intagit villan här i hagby. Det är fredagsmys.


2 par jumpisar, hängslen, plastklocka i vitt och mobilfodral i svart ormskinn.

Elton, min Elton.

ONSDAG. Kan man vara beroende av en låt? I såna fall är jag det, för jag sätter på samma låt och ser till så att det ligger minst en upplaga av samma låt efter den med. Det är tiny dancer med Elton John, det är som heroin för mina öron. Den är vacker men ändå så där sjuttiotals sheck. Och vem hade kunnat tänka sig att jag skulle njuta av att se på Elton John? Men som ung och med den feelingen blir man lite smått på att marry a music man och vara en ballerina dancing in the sand. Men än så länge äter jag bara godis med gott samvete (redan varit och tränat och ska dansa ikväll) och skriver klart mina resolutioner och övar inför morgondagens prov. Efter rättegången imrgon tar jag mentalt sportlov.

årets första vårtecken.

MÅNDAG. Vaknade men kände att mina ögon skulle svika mig denna dag, de ville inte titta och det gjorde ont i mina lemmar av utmattning. Party like a rock star live like a teenager, rimmar inte på något sätt och vis. Jag kom trotts allt ut till bussen med en stor kopp varm choklad, då hörde jag det! Fågelkvitter till förbannelse, jag hörde knappt traffiken för allt pipande. Min fobi för fåglar fick ändå lägga sig ner för min lycka över årets första vårtecken. Jag log och somnade snabbt på bussen.

Plane 20 år

LÖRDAG. Det var meningen att jag skulle dansa afrika dans som sagt, men snödrivan som vi fastnade i hade en annan plan. Drivan höll oss fast i fyrtio minuter och jag fick istället köra killer-fett-förbränningen för mina lovehandles och pusha rumpa i en timme på gymmet. En snabb runda på stan och upphämtning av ett megaskrov senare satt vi framför något totalt ointressant program och slukade tugga efter tugga av den gigantiska och magnifika hamburgaren. Detta förde våra fettfyllda kroppar in i duschen och på med kvällens outfit. Mina tre alternativ låg på sängen med olika matchande nagellack och accessoarer medan jesper köpte hela sin outfit på den lilla runda vi hann med på stan.

Då kom mina flickor med några karlar och groggandet, roseandet och cidrandet kunde börja för oss. Innan vi ens hunnit lämna källaren var lilian full som ett halvt kryss. Jag höll i henne för att inte halka med heelsen men jag vet inte om det kanske var hon som behövde stödet mest ändå. Med blomma, öl och godis i trähink stapplade vi in på tjugoårs festen annordnad och tillägnad Plane.

Vissa stunder var det seriöst snack, men som vanligt var kvällen mestadels fylld av skratt, dans och smaksatt sprit för min del. Innan vi ens hunnit lämna Plane var lilian full som ett kryss. Nu höll jag i henne för att vi skulle hålla rätt kurs medan Emelie höll i mig så att jag inte skulle halka. Resan in var stillsam för oss som inte pratade med vakten, eller rättare sagt vi satt som tre åksjuka ufon och kollade ut genom framrutan.




Väl framme på perrongen fick vi våtservetter av vakten och framme på torget fick de hungriga själarna korv av Emelie. Stämningen var åter på topp när vi mötte "han den dära" moderaten med hunden (som bor med en kristdemokrat) innan vi fortsatte ut på kattrumpan. Det var bra musik och fina moves på lilians plastmattebeprydda golv. Jag halade upp lakritsen och fyra shotglas. Innan vi ens hunnit känna smaken av lakrist var lilian på väg mot toaletten och kryss.


Lite moves senare och en halv baguett mättare begav jag mig, som sista gäst hos lilian, till nattbussen och en hungrig pojkvän. Hälften av gänget hade fått gå hem pga spilld öl över hela kroppar eller fyllecell, men vi andra njöt av en varm torr buss hem. Resten av resan satt vi mest bara och skrattade åt ragatan som bråkade med Jens om hur snygg hon var och hur mycket stropp han var som inte ville bli hennes vän. Det bästa var när hon gick fram till danny och sa visst är jag snygg? Danny har aldrig sett så förfärad ut i hela sitt liv och hanna fick komma till räddning. Och det var visst inte första gången hanna hade varit på hugget under kvällen fick jag höra. Ignorering av en och ett punggrepp på en annan. För vi är ljungbyholmare, tack för en bra tjugo årsfest.


en annan femma.

SÖNDAG. Så här bra såg jag ut och mådde igår, idag är en helt annan historia.


sjuka kvällar i friskt tillstånd

FREDAG. Sitter och väntar på jesper så vi kan baka drömmar och sedan laga tacos. Jag vill ha sjuk fredagsmys för jag vet med besked att det blir sjuk festkväll imorgon med påföljande släktkalas. Men först nya beck filmen och godis i drivor så jag ha något att skaka av mig immorgon bitti på african power dancen.


Här vill jag bo nu.

TORSDAG. Igår skrev jag och jesper upp oss på denna lägenhet uatn att ha en aning om hur den ser ut inuti. Men med detta läge och denna bakgård så spelar det ingen större roll. tre rum och kök på 74 kvadrat alldeles intill esplanaden.



Kopiera och kolla in läget: http://kartor.eniro.se/m/My7vQ


penicillini tjejis nuis.

TORSDAG. Jag går nu mer på penicillin emot min värkande tand och svullna kind. Den goda nyheten är att jag fortfarande får dricka alkohol! Jag som tvekade på att hämta pillrena, och därmed ha ont i några dagar till, bara för att få fira in Planes 20 års dag så som man ska. Så nu sitter jag här lite slö i huvudet och kollar på alla satc avsnitt jag redan sett samtidigt som jag bakar chokladmuffins. Dumma anna till att bjuda mig på en sån sockerrush så där på morgonen så att jag sedan gått sugen på muffins hela dagen. Bäst att få de små kletiga värmda och fasta nu. Imorgon vill jag baka drömmar. Först ska jag bara skriva två resolutioner om människohandel och våld emot kvinnor, hur man ska lösa detta problem i så många länder som möjligt och sedan ett position papper om att alla ska få äta sig mätta. Detta ifrån Costa Ricas synvinkel. Har jag sagt åt er att inte välja internationella?

Björk & Berries

TISDAG. Där låg jag vaken från och till hela natten med sådan värk som fick mig att kallsvettas och tårarna att rinna. Det var en visdomstand som hade väldigt bråttom upp ur ett väldigt inflamerat tandkött. Jag är lite dum så och gör aldrig en höna utav en fjäder när det gäller sjukdomar, men mamma tvingade mig att ringa tandläkarn och få det fixat efter att jag väckt henne några sekunder innan hennes väckarklocka skulle ringa. Och inte ger jag efter för krämper heller, utan ställde mig istället i en av maskinerna inne på easy line för att sedan köra ett pass på en trekvart innan jag tog mig till tandläkarn.

Jag älskar min nya tandläkare, han är skit snygg, underbart trevlig och vet hur man sätter i en bedövning. Om inte det var nog så gav han mig nytt hopp om att jag ska få det fina leende jag alltid önskat! Visst det kommer kosta femton papp, men jag vill ha raka, vita tänder och det utan att röra en tandställning eller kniv. Jag ska göra så som Carola har gjort :)

Mitt nya löfte är att jag inte får handla någonting onödigt över huvudtaget. Jag får endast köpa sånt som står på min lista över saker jag behöver eller velat ha väldigt länge. Där inräknat plattor i magen och tandblekningen. På detta sätt hade jag tänkt ha råd med de där sakerna man egentligen vill ha, de dyra, och inte alla de saker man köper för att fylla ut utrymmena.


Det här var ett onödigt köp, men ett köp jag kommer göra fler gånger. Denna flaska, som inte ser
mycket ut för världen, innehåller den mest underbara doft någonsin. Köp den eller lukta illa.
Björk & Berries, blir din för 175 kr eller 140 kr om du har kicks kort.


Det här är ingen överdrivning eller manipulering och jag har inte heller vridit
mitt ansikte åt något håll även om det ser ut som det. Det här visar
endast hur svullen jag var när jag kom hem.

Tiny dancer

MÅNDAG. Äger redan den silvriga men tror jag har ångest över att jag vill äga de andra. Vilken ska jag ha?



inga mjukisar här.

LÖRDAG. Vi tog oss in till matilda där inbjudningen lät som följer klackar är förbjudna och mjukisar är ett måste. Inte något vi är vana vid eller förstår så alla var ändå ganska omedvetet uppsnoffsade för vad vi då trodde skulle bli en lugn och tidig kväll med vin och relativt seriöst prat. Det blev istället skrattfest som vanligt och när de män som skulle gå ut hade lämnat oss valde vi att lägga matilda till sängs för att fortsätta hem till jennie. Där blev det chattroulette med folk från alla världens hörn fram till halv fyra svensk tid.


En dag på rinken

LÖRDAG.


Barntrauman på solsidan

FREDAG. Barnen är äntligen i säng och det medför att ostbågepåsen har fått öpnnas. Jag vet inte vad jag ska säga om dagens Solsida tillsammans med barnen..

6 årig kusin: Är det så där man gör när man kn*llar?
Jag med högröda kinder: Ne, du ser ju hur lustigt han tycker det är.
Jesper som tror att han är pedagogisk: Det är ju bara en inbrottstjuv.
Jag gapflabbandes: Haha! Va? Vad snackar du om?

Sedan försökte vi diskutera fram hur vi skulle förklara detta utan att nämna något för flickan mitt emellan oss. Jag tyckte det var lite dumt att förklara att alla inbrottstjuvar kn*llade folk och så, medan jesper tyckte det var bättre om hon levde i total ovisshet. Vi får se vad hennes mamma säger om några år när de men som blivit tydligt syns.

Följ min blogg med bloglovin


Turkost och nitar.

FREDAG. Man behöver inte ha lågskor bara för att man är barnvakt.




Ung. mot. in. my. ass.

FREDAG. Då var det dags att besöka mottagningen för ungdomar, det skulle ju bara vara en kort stund. Jag sa direkt upp mig ifrån morgonens lektion i hur man blir behandlingsassistent, för jag vet mycket väl hur lång tid en kort stund är. Så jag tog mig av bussen och gick raka vägen – från cafe corner till oändligheten. Jag hann knappt sätta ner min nya fräsching till muggtermos innan Helene ropade in mig och öste komplimanger över den nya blommiga kärleken. Innan mitt stolta leende ens hade hunnit försvinna ifrån mina läppar hade hon hunnit börja: Har du sex? Med en partner? Hur många sedan debuten? Röker du? Dricker du? Använder du droger? Vet du riskerna? Vill du att jag ska dra dom igen? Har du blödningar? Men du känner dig fortfarande kvinnlig och så ändå? Hur lång är du? Hur mycket väger du? Är du nöjd med din kropp? Har du ont under samlag? Har ni testat er på länge? Vill du göra en undersökning nu? Kan du ta av dig tröjan där lite? Är det ditt normala blodtrck?

 

Hälften av frågorna kunde jag inte svara på, en fjärdedel ville jag inte svara på och den sista delen förstår jag inte varför hon måste veta..


det bästa av alla situationer

TORSDAG. Så lyssnade jag på något helt onödigt bara för att störa mig själv och mina planeringar. Jag ville endast spendera all min såkallade lediga tid med att svettas, det fick bli delar av min vilja och vad skolan kallade efter. Två timmar träning med understrykning av fn papper där imellan, innan Lilian ringde överraskande tidigt. Jag fick föja med Sagerforsan och köpa min klocka en gång till fastän denna gång åt henne och springa fram och tillbaka mellan caffeerna innan vi bestämde oss för Mc. Vi försökte i största mån att ignorera det faktum att en person saknades i planerna för dagen och gjorde det bästa av alla situationer och köpte med varsin bulle för att få cafekänslan. Som om inte dagen var halvtrasig som den var så gjorde jag något helt nytt som jag ångrar lite smått - jag åt kyckling på Mc, jag som inte tycker om friterat.


De två mörkhåriga som tog sig igenom dagens gråhet för att prata strunt och äta skit.

Ignorera den blonda snyggingen! Det är så vi gör för att hon ska vilja bli frisk så fort som möjligt.

Så det bara blir ibland..

ONSDAG. Fastän det kan kännas som en fredag som kommer bli som en torsdag. Imorgon är gymnasierna i Kalmar lediga, detta innebär att internationella endast behöver vara i skolan en timme mitt på dagen och förstöra all ledighet. Men jag ska inte vara dumpish för detta utan istället embracea hela dagen med träning och plugg uppe på Nordic tills Lilian och Jennie är klara för att fika och ta staden med mig.


Slitna toppar.

MÅNDAG. Här kommer man hem med stora förhoppningar på att mamma ska ta de här risiga topparna. Såna förhoppningar får man faktiskt ha när ens mamma är frisör. Vad möter mig inte vid dörren då? En pirat, eller rättare sagt mamma med lapp för ögat, som snart skulle ta sig till vårdcentralen. Nu får jag snällt vänta på besked över hurvida hon kommer kunna föra saxen senare eller om jag får gå med spretande ändar någon dag till. Men jag är inte bitter, för jag såg på termometern att vi har gått över till plus grader denna dag. 0,4 är inga grader att slänga av sig jackan för, men tillräckligt för att jag ska få hopp om en vår detta år.


RSS 2.0