Streaplers och jag, not so much.

LÖRDAG. Mamma kom in till oss imorse och frågade hur kvällen varit. Lite svårt att svar för oss båda eftersom den var så otroligt olika. Jesper var ute på krogen med guldfisk medan jag stod ute och frös till klockan två bland fulla gubbar. Streaplers sög verkligen stenhårt och efter att ha varit vaken i tjugo timmar, jobbat två pass och tränat som en maniac var hjärnen på sparlåga medan ilskan snabbt kunde blossa upp. Hämtade en full Jesper vid stationen och skulle gärna ha bytt till passagerar sidan eftersom jag var minst lika opassande för att köra bil.


Arbetsmoralen är på topp

FREDAG. Äntligen är arbetsveckan till ända, det värsta är att den här veckan haft tandläkarväder och jag ville ändå inte jobba en sekund, hur ska det bli om toppenvädret kommer tillbaka? Hemska tanke. Men jag märker direkt hur glad jag blir av att träna, två dagar i rad och jag känner mig mycket hälsosamare, men ska inte ljuga om att jag är något sjukligt sugen på ostbågar. Därför blir det en påse gula krokar och en skvaller tidning när jag ikväll beger mig in på nattjour. Nu trycker jag i mig fruktsmoothie och mig själv måste jag trycka ner i sängen för att klara av natten på Skälby.


Är i total jävla chock.

TORSDAG. Söndergråten och utmattad av chock. Ett nytt kapitel börjar. Punkt slut.

Plattfoting

ONSDAG. Jag hade gjort vad som helt för att få gå runt i klackar just nu. Jag får ont i hela fötterna av lågskor, i klackar blir det endast en smärre smärta i fronten. Jag skulle vilja kunna jobba med klackarna på, så om någon har ett klackskojobb till mig tackar jag ödmjukast. Just nu ligger klackarna i dvala tillsammans med min glädje och livsnjutning. Hade hellre varit ute i det baltiska stormen i natt än att sitta här varm, torr och plattfotad.




Jag känner igen doften.

ONSDAG. Mitt arbete innebär att jag måste gå förbi och inuti tågstationen ungefär fyra gånger på en dag. Och idag var det då ingen vanlig dag. Idag var dagen då alla tjejer ännu hade blött hår för att det skulle vara så nytvättat som möjligt medan killarna såg ut som om det redan gått några dagar utan dusch. Det liksom doftade festival över perrongen. Blev något djälvulskt sugen men vi håller igen, igen. Damn vad jag inte tycker om att jobba och spara pengar.

Eftersom vädret ser ut till att bli blött så kan det behövas ett kort litet tips. Det går att välja mellan två alternativ vid ett sånt tillfälle, jag föredrar tvåan.


Tar ni kort?

TISDAG. Här skulle det ha varit en bild på mig i en fin maxiklänning, istället får jag svida om till målarkläder för att åka ner och hjälpa mamma och pappa med det sista i deras nya hus. Jag tänkte ta med mig den lille kissen så hon kan få en hint av vart hon är på väg i livet. För själv vet jag inte alls, vart jag är på väg i livet alltså, rent utbildningsmässigt. Linné och hans universitet är bra knepiga och då ska vi inte börja prata om hans hemsida och hur alla skickar vidare dina frågor till en ny person. Jag får bli lokalvårdare för all framtid, hujeda mig så illa ska det nog inte bli. Några som verkligen inte behöver tänka på sånt här är de tre söta ungarna som var här tidigare och frågade om jag ville köpa saft av dom. Ett glas kostade bara fem kronor, som pojken påpekade mycket noggrant. Det var växel på en hundring eller kort som gällde, det sket sig.

I just heard some gossip.

MÅNDAG. Vill ha nu! Jag dör.


vill, men orkar inte.

MÅNDAG. Jobbet är avklarat och jag sitter här helt utan kraft eller ork till någonting. Fyllt en flyttlåda med vinterkläder och borde gå igenom de fyra kartongerna från vinden. Egentligen vill jag bara in och träna för att få Perrellis nyfunna kropp åtklistrad på min. Men det är alldeles för långt in till stan och då springer tiden iväg för mig. Kanske imorgon efter jobbet? Eller om tjugo dagar när jag bor fem minuter ifrån Nordic? Så länge får jag spendera tiden på läsning, och vilken läsning sen.

 
Carlotte Perrellis nya awesome body.                                           Plåtskylt till Jesper, tvål med lakritsdoft, Gucci krigen
                                                                                                               om hur Jenny Gucci överlevde mord och intriger i världens 
                                                                                                               största mordehus.

Lasse och plastponchon

LÖRDAG. Bara för att det regnar så det skapar svallvågor betyder det inte att man behöver hålla sig inne. Speciellt inte när det finns söta inredningsbutiker att besöka och godishörnor att besudla. När det hade regnat från den stund jag öppnat ögonen på morgonen förstod vi att det inte var någon idé att vänta ut dropparna från himlen för en torr kväll. Istället slängde vi på oss allt i gummi och begav oss till Laleh och Lasse. Tjufem (helt sjukt fantastiska, varav tre jag inte kunde) sommarfyllda låtar senare slutade det äntligen regna för tre minuter. I gummistövlar och trosor var jag redo för att sova men portarna tvingade i mig blöta byxor för att sedan springa i full kareta in i värmen. Lite te skulle hålla oss friska, bara det att jag hann bli "tröttsjuk" innan tet var tillräckligt svalt för att drickas. Illamående och huttrande somnade jag ifrån smattret. Ni vet väl att plast poncho är den nya lilla svarta och att Lars nu har längre hår än Anna?






en två tre fanta och rosé

ONSDAG. Dagen gick nöjsamt och långsamt förbi oss med någon skur tills klockan slog fyra och grillen gick på heltändning. Smaken på maten var något i hästväg blandat med rosén. Och rosén fortsatte att flöda ur boxen men när klockan slog elva hade alla droppar gått åt och vi fick istället gå in på de krämiga likörerna.


 
 

När det provisoriska gör dagen.

TISDAG. Några timmar med att få ett grått golv till att glittra och jag var snart nere i det alltid så gnistrande Ragnabo. Lite mojitos och en provisorisk lösning för att se morden i midsommer gjorde dagen.


Här börjar flytten lite smått.

MÅNDAG. Det som började som ett oskyldigt förslag för att avbryta vår helt oplanerade lediga dag blev så mycket mer. Kanske inte storslaget, men ändå ett stort steg. Vi åkte in och kollade inne i alla interiör affärer och butiker Kalmar erbjuder för inspiration. Vi kom hem till Jesper några timmar senare med två barstolar för köket och många fler planer. Flowet var uppe och vi började packa flyttlådor och rensa jespers garderob, det blev tre lådor och en halv sopsäck - jag är nöjd.


Dumpa chokladen och dra fram citronen.

LÖRDAG. Vi är åter i Kalmar om dock med tusen gånger sämre väder än när vi lämnade det. Vad har ni pysslat med egentligen?! Med en mycket lugnare taxifärd och ännu en mysig film på tåget kom vi hem till regn och rusk och nu är jag ensam i villan medan de andra är på bortbjudningar. När man är ensam, det är semester och man inte har några ostkrokar hemma får man skapa det bästa av vad som finns i hemmet - kladdkaka. Chokladen dumpade jag och slängde istället i lite pressad citron, så en kladdig citronkaka ska jag snart sätta tänderna i.


Jag med långklänning och katt

FREDAG. Så här lever jag just i detta nu; i långklänningen som kom i lådan i onsdags och med Sessas bror William.



Den dagen.

FREDAG. Här kom den dag jag fruktat. Den dag då mitt beteende smittat av sig på min pojkvän. Den dag då Jesper handlar så gott som lika mycket som mig ;).


Mysbyxor Cubus. Vita mockaklackar NY. Jespers tishor NY. Handgjorda smycken från Bijoü Brigitte. Jespers Beer pong set Prylmagasinet.

Bøfhus

FREDAG. Idag har vi kört en mer bekväm shoppingrunda utan åttahundra olika klädaffärer på öppen gata. En galleria, Jensens bøfhus och några små inredningsbutiker i sex timmar och vi var hemma ännu några hundra lappar senare.




När vi blev brats.

TORSDAG. Ibland får folk så lustig uppfattning om annat folk på grund av små händelser och incidenter. Just nu ser nog folket i Möllevång området oss som brats utan någon bestämd dialekt. Godistarmen skrek och med en butik tre meter ifrån porten kändes det inte som om det var någon idée att streta emot. Väl där var det ena missförståndet efter det andra mellan oss och de tre killarna i affären, de trodde att vi ville ha lösgodis så mycket som vi plockade av det förpackade godiset och när vi slängde fram en Marabou tänkte de att vi ruinerat oss på en liten livs. När jag såg den blicken visste jag att vad som sen skulle komma och hända skulle få ben att skaka, jag kunde inte sluta skratta när jesper slängde fram femhundralappen och killarna tittade på varandra som "vad fan är det här för några?!". När vi gick till Pizzerian med raskatten uppburen i famnen med koppel så var måttet ganska rågat. Vi fortsatte på den extrema banan och spelade Monopol i några timmar med den extreme Andreas och hans skador ifrån barndomen.

När myrorna uppfyller drömmar

TORSDAG. Sex timmar senare och jag är en smärta i fötterna och massa vackra saker rikare! Allt är impuls handlat förrutom spegeln som jag har velat ha sedan första gången jag såg vår lägenhet. Jag visste exakt hur den skulle se ut och vart den skulle hänga, problemet var att det inte fanns någon iafl inte under fyrtio femtiolappar si så där två tusen kronor. Så gick vi in på myrorna och längst in i ett hörn bakom soffor och fåtöljer stod denna skapelse. Den är genuint vintage med härlig snickarglädje, samma glädje jag fick när jag såg priset och fick höra att dom bara ställt ut den tio minuter innan jag la upp mindre en tre femtiolappar på disken.


Tisha till Jesper med gamla Kalle Anka H&M. Tunika Zara. Solglas i mint och prickar H&M. scarf H&M. Smycken till Pandora Ur&Penn. Tåring Glitter. Jumpisar i mintgrönt H&M. Nagelvård Matas. Spegel med guldram Myrorna.

Vikariera som muslim

ONSDAG. Kan ni tänka er att Nybros nya skola har ett parkeringshus i källaren. Självklart är det inte till för parkering utan för vanlig källarförvaring, bara det att om du ställt in den längst limo du får tag på i ett av de de stora utrymmena hade den sett ut som en leksaksbil. Detta utrymme har jag och några kollegor alltså städat, dvs vi har putsat på ett betong golv som såg lika dant ut när det torkat igen.. Vi kan också påstå att två långtradare frontalkrockade när det gäller den kultur krock som skedde den första timmen. Men jag och den andra unga tjejen ska absolut inte klaga då vi var med två utländska äldre damer som inte lät oss göra något hårt eller tungt arbete eftersom vi ska föda barn.  I vår kultur ska de yngre göra det jobbigaste medan de äldre får ta det lugnare, så jag erbjöd mig att göra en massa saker men hon tog hela tiden allt ur mina händer och lät mig bara springa fram och tillbaka med den lilla vatten vagnen istället. Min första tanke var att hon måste tycka att jag gör allt fel och jag kommer få sparken efter det här. Vid fikan fick jag äntligen en förklaring; dom har fött barn och ska därför göra allt jobbigt så vi ska kunna få barn. Helt plötsligt kändes det som om jag var i åttonde månaden och hade fått tretton missfall innan. Jag ska nog vikariera som muslim (tror dom är det) tills jag får barn, varför har ingen kommit på den idéen innan - självklart ska svärmodern göra allt! Det införskaffar vi, tills jag får en svärdotter.



På tåget och upp med film på bärbara, rätt vad det var så ser vi nästa station Malmö C rulla förbi på skärmen och vi tar taxin hem till syster. Själv trodde jag aldrig att jag skulle få se henne igen, eller någon anna heller för den delen. Chauffören höll på att krocka två gånger under de sju minuterna vi spenderade på hans påhittade nittio kilometer i timmen gator, själv lästa jag siffror som femtio och trettio på skyltarna.. Två pannkakor och vi var snabbt i säng!

Mittbenan

MÅNDAG. Vaknade med huvudvärk och har haft det sedan dess. Vissa säger att det är brist på vatten, jag säger att det är min hjärna som kokar innanför allt tjockt hår. Någon gång vid ett la sig huvudvärken för en sekund och då skyndade jag mig iväg på cykeln för att hinna tillräckligt långt bort så jag inte skulle vända. Det blev en ordentlig tur på en och en halv timme på Möreleden tills jag äntligen stannade till i Hagbyhamn. Över stockar och sten har jag skumpat fram och det var nästan som sån där fett avskakning, cykeln var hel men jag kände mig ganska mörbultad och huvudvärken är tillbaka med dubbla trupper. Dags att kyla huvudet i duschen, plus att jag är sjukt sugen på mittbena.

 
För ett år sedan såg man ut så här under festivalhelgen, och det var underbart.

När oxköttet gjorde dagen.

LÖRDAG. Vi hittade Mia, Emelie och Alexander på en fika filt nere i Hagbyhamn. Det blev fisk och snäckletande för de mindre medan vi andra åt jordgubbar och njöt. Men livet kan inte vara perfekt under en längre tid och plötsligt som det var så hade vi riktigt kyliga vindar som vi bytte ut mot kväljande värme uppe vid huset. Två människor med två tajta släkten åt båda håll är upptagna människor. Från barnpassning och pannkakor stuvade vi om för vuxen fest med oxkött hos Jesper pappa.

Jag hade haft många roliga bilder från denna fest om det inte var för att denna blogg är barnvänlig när det gäller lättkläddhet och mode, och där ingår inte kalsonger och skjorta. Jag badade för första gången i Sverige på tre år, eller badat har jag nog inte gjort på fem år, det har mer varit dopp. Jag åt även riktigt tillagad oxkött för första gången och nu slåss det om första platsen med kyckling. Många mojitos senare någongång kvart i två tog Magnus och hittade på en egan drink för att vi skulle klara av cykelfärden hem, halv tre var vi hemma och jag var ett halvt Helly Hansen ställ från åttiotalet rikare.

Mjau

FREDAG. Här har saker förändrats och vi har en fredligare inställning. Antingen ligger vi mitt på golvet eller så ligger vi i Sofies fönster och håller tassen.


Höhö

FREDAG. Skulle vaknat för ungefär fyra timmar sen, råkade glömma ställa klockan. Ops. Är det bara jag som är nyvaken eller är det här verkligen kul?



Casual Thursday

TORSDAG.


Nytt på CV - inbrottstjuv.

TORSDAG. Jag är verkligen en sån där människa man antingen hatar eller älskar. Jag är som svart och vitt, måne och sol, ying och yang som Göteborgaren sa igår. Det gör mig ingenting, blir bara så chockad varje gång jag inser att det verkligen är så.

På tal om något helt annat - vaknar upp hos Fannie och hennes man efter en mycket kylen natt (sover vanligtvis i duntäcke och sov nu i ett påslakan, med ett sexigt rosa siden linne lånat av Fannsan). Vill inte längre störa så ringer mamma om hon kan hämta mig eller när det går bussar. Hon ska jobba övertid och bussen går om tjogofem minuter. Jag är fräsch tänker jag och skrattar åt mig själv i spegeln. Tar en jordgubbe och sticker. Väl på bussen minns man så mycket onödiga saker, bland annat vad som hände när Fannie var kissinödig för något år sen och att man glömt sina hemnycklar på Stensö. Ett varv runt huset och två öpnna men haspade fönster. Med smala armar och ett ninja hopp hade jag gjort inbrott hos mig själv! Tackar mina gener och goda fysik idag. Därför ska jag fira detta stordåd med att sola bort dagen. Med en alldeles för varm och vindstilla trädgård ska jag passa på att träna samtidigt som jag är i solen. Jag gillar dagens upptåg hitills.

Göteborg, bögar och förlovningar.

ONSDAG. Ja tack, till de godaste drinkarna jag någonsin gjort och fint sällskap ute på Stensö. Med Fannie, Matilda, Sophia och jordgubbar kom samtals ämnen upp om jobb och hångel innan vi började shota ren sprit och bita i lime skivor. När man inte cyklar mer än en gång om året är det inte lätt att cykla med nyklunkat brännvin och noll geografiskt sinne. Men in till staden och ett tomt Vallen kom vi. Men när man är tre pangbrudar behöver man inte bry sig om vilka som är (och framför allt inte är) på dansgolvet utan man kör på själva tills benen ber om vila. Då sätter man sig vid ett trevligt bord och sedan bara ramlar det in konstiga typer som vill ha konversationer om Göteborg, bögar och förlovningar.



Min bästa vän och min rocksyster.


Det är ingen pose jag har, det är mer resultatet av tre ton hår hängande i ansiktet när man dansar.

Hurtegrutten

TISDAG. De senaste dagarna har jag spenderat på Långviken och i parken tillsammans med matilda. Det har byggts en liten bränna, men framför allt har det varit skönt att ha ett lugnt och fint sommarlov utan att bli uttråkad. Idag har jag hunnit städa Jesper lille röda, nyckelpigan som jag och Fannie kallar den, och träna. Är jag inte världens hurtigaste så säg.

Långviken ställde upp med kalas

LÖRDAG. När vi klev av bussen vid sjukhuset hörde vi dunket av waka waka ifrån Långviken och det var ditåt vi tog våra kliv. Utan filt och glas satte jag och jesper oss på den bara backen och väntade in vårt crew. Någon timme senare dök både folket och filten upp och sedan låg vi där och gottade oss tills Långviken var tömd på alkohol och folk och solen började gå ner. Då kom Fannie som precis klivit av sitt skift med en pizza och skjuts till nästa förfest.




När drickan var slut och tiden var inne för Ekenäs tog vi oss till Stinsen och köpte nytt virke för att klara kvällen. Därifrån gick allt utför för min del. Inte åt det roliga hållet utan mer åt det uttråkade och jag-är-ivägen hållet. Så kvart över elva var jag hemma i min nybäddade säng och lekte med Sessa tills jag fick kramp i armen och somnade. Att ligga vaken och vänta på Jesper var min första idé, men när jag dagen efter fick höra något om klockan halv fem var jag glad över att jag somnade.

Jag springer för mitt liv

FREDAG. Idag har jag blivit svettig på såna ställen jag inte ens visste om att man kunde bli svettig på. Jag blev det inte på grund av de timmarna jag och matilda spenderade på solning utan på färden till bussen. Stod i korsningen till sjukhuset, det var fem minuter tills bussen gick och då kom jag på att bussen kanske inte gick ner till sjukhuset. Ringer mamma som bekräftar min tanke. Av med de stora guldiga blingen ur öronen, ett stadigt grepp om väskan och sedan satte jag av för alla krafter jag hade. tre minuter senare var jag uppe vid Netto och fick istället stå och vänta på bussen. Tackar mig själv för all den tid jag lagt ner på gymmet. Kommer på bussen och kan knappt sitta ner så svettig som jag är. Vad gör då bussen, ja vad gör då buss helvetet?! Den svänger ner till sjukhuset!

Alla känslor brusar upp igen, men får ändå tacka för dagens snabba konditionspass. Dags för duschen, snart kommer Jesper och Matilda för lite grillning här hemma.

När Nelly hjälper till

FREDAG. Jag är miserable över att bo här ute på landet. Jag ska in till Långviken även denna dag och steka med Matilda men det går ju inga jäklans bussar. Och det har inte funnits tid, ork eller pengar för att sticka ut på stan på en evighet heller så då fick nelly ställa upp med sin 50-75% sommarrea. Det fick bli dessa två och jag hoppas ha dom hemma till mitten av nästa vecka. Nu är det dags att göra sig beach redy.

Marsmallow Dress SEK 59, Club L - NELLY.COMBeyond Dreams SEK 125, Nelly  Shoes - NELLY.COM


Som en dag på jobbet, utan betalning.

TORSDAG. Jag hatar att sova på magen. Men det var just så jag vaknar denna dag när Hanna klockan elva ringer på hemma hos matilda för att de två skulle dra ner till Långviken och slurpa sol. Själv behövde jag bara slurpa några liter vatten och låna en sommarkjol av matilda och henka på. Natten innan var en billig historia och därför kunde jag spendera desto mer på en härlig morgondag. Men det blev ingen större bränna innan mamma kom och hämtade upp mig och det var dags för mig att sätta mitt löfte till verket. Storstäda hela huset. Och med en familj fylld av perfektionister blir det puttsning av varenda garderobsdörr och alla väggar. Det tar helt enkelt en stund, så där sju timmar. Sånt man måste ställa upp på att göra när mamma och pappa bygger ett nytt hus under hela dagarna och de två nya katterna fäller mer under en dag än vad Kissan gjorde hunder hela sitt liv.


Tuss joinade mig framför teven fram emot kvällen.


Världens bästa onsdag med oss.

ONSDAG. Det var den perfekta förfesten med heliumballong och shots i massor. Även om våra styren var lösa och cykeln då vinglade mer åt sidorna, än den annars hade gjort, kom vi fram helskinnade och fulla i gasen i den underbara sommarnatten. Utan ett problem i världen förrutom den snurrande planeten klev vi in på Vallen och satte igång dansgolvet. Ifrån att sex killar stod och gungade tog vi det till ett fullt dansgolv inom några minuter.



Killar gillar helt klart tjejer som totalignorerar dom och bara kör på själva. Det var inte många gånger vi fick dansa ostörda. De var de som vill bjuda upp en på vipen på drinkar och de var de andra som ville lära sig att dansa. Men om man är tre upptagna kvinnor har man endast ögon för varandra. Det behövs när killar kan vara ihärdiga, när klackarna kan bli ostadiga och när kjolar kan fastna i trosor.




När det kändes som en kvart hade paserat var kvällen visst över och vi var fortfarande på toppen humör. Vi trodde att Fannies tjugo-minuter-innan-stängning borttapande av Tomas Sabo armband skulle fläcka ner minnet av denna felfria onsdag, men när Fannie klockan tre skickar att armbandet är upphittat och att vi är underbara tillsammans kunde det verkligen inte bli bättre. Jag somnade med ett stort, lite illamående, leende på läpparna!



RSS 2.0