Kilklacken

ONSDAG. Det enda som används just nu är kilklackar och det är även det bästa jag fick i födelsedagspresent. Kilklackar är faktiskt den ända som går ihop med Kalmars gatsten och min dåliga ekonomi för att gå till skomakaren varje dag. Undrar om jag hittar ett par snygga kilar till sommarmånaderna också? Varde kilklacken!



peppar

TISDAG. Yoga, Sumba och Core. Börjar nu, slutar vid ett. Känner peppen!


Känner du dig blåst?

MÅNDAG. Det borde du göra om du tog svininfluensa vaccinet. Det har nu kommit fram att vaccinet och ramaskriet om gris sjukan bara var ett påhitt för att ett stort läkemedelsföretag i tyskland skulle tjäna en kosing eller två. Redan?! säger vi upplysta medan de med en ny injektion av kvicksilver i blodet inte förstår någonting. För de där tre-fyra stcken som dog här i Sverige hade ju aldrig någonsin kunnat dö om de hade tagit sprutan, de hade nästintill varit odödliga. Jag hoppas ni hör ironin i varenda stavelse från förra meningen. Sextio procent ökning av inkomst är en enorm skillnad, men när en spruta bara ger sextio procent säkerhet är det liksom så mycket fifty-fifty över det hela så att det blir naivt. Jag hoppas bara det var värt värken i armen, huvudvärken, illamåendet och tanken på att du ökade riskerna för att ditt barn får någon autistisk sjukdom. Du är blåst, du är blåst, du har blivit lurad, du får gå hem med svansen mellan benen.

Gitarrsolo

MÅNDAG.



Arvid hade rätt, jag är glad idag, fast på ett nytt sätt än vanligt. Nytt skinn i både skor och jacka. Vi fick även med färgen på det nya nagellacket. Det drar vi ett nytt riff på.


gamla godingar

LÖRDAG. In och städa spöhuset, en nap i solariumet för att börja göra iordning för mitt firande. Ointressant och oplanerat med mat och kladdkaka. Mammas vita klänning var dragen över huvudet efter beställning och jag tog bilen ner för att hjälpa maria på hennes femtioårs dag. Efter att hälsat på fröknarna Sagerfors och Walfridsson, fått ett förkläde runt höften och instruktioner var kvällen igång. Nio timmar med disk och trevligheter senare satte verkligen det fria vinet in sin värkan. Gamla godingar dansade till gamla godingar och vi yngre förskte oss på kommando bimbale, hoch och det där sista ordet?



Lilian med bror och syster framförde mamma marias favoritlåt med bravur efter att make Bosse redan fått hälften av gästerna att falla i gråt över sin fina och personliga truddelutt.

presenter är välkommet

FREDAG. För exakt ett år sedean (med tanke på att det var en fredag) fick jag fira myndig. Det var verkligen något av det bästa jag gjort, speciellt på det sätt jag gjorde det. Det var ett enda långt förspel med surt förvärvda pengar på en perfekt artonårsdag. Fyra dagar innan palacedebuten gick jag till FACE och fick ögonbrynen plockade, färgade och lösögonfransar på plats. Två dagar innan jag visade legitimation för vakter förtsa gången gjorde jag en spray tan på La Vogue. En dag innan jag fick alla presenter åkte jag till salong och fick naglarna fixade och målade. På min dag var det skitväder men jag hade solsken i sinnet och underkvällens gång även några shots i magen. Nu har det gått ett år och hunnits med många utekvällar. Imorgon är det dags att fylla nitton men jag mest bara tänkt jobba hela dagen - men presenter är mycket välkommet.

Phu utan Nalle.

FREDAG. Phu, andas ut. Ja jag var i totalt lugn när jag lämnade skolan med en färdig trettioen sidig rapport i väskan. Vad jag då inte visste var att det inte låg någon plånbok i väskan. Väl på bussen var paniken där igen och när jag sedan får reda på att mitt nitton årsfirande och serverande på Marias femtioårsfirande krockar sitter jag här med en klump i halsen. Så veckan sedan onsdag som har varit full med husstädning, rapportskrivning, våffelkalas och jobb blev just mer stressande.

rågmjöl.

TISDAG. Mitt liv känns lite smått kaosartat just nu. Projektrapporten ska vara insänd och klar på fredag, jag sitter med tio biljetter till Malmö nästa helg, jag har slängt ner hälften av mitt gamla liv i en flyttkartong och med råge på allt måste jag nu baka drömmar som ska stå och vara vackra på husvisningen. Senast jag bakade drömmar smakade dom rapsolja blandat med smulor.


upp på tå för våren.

TISDAG. Suttit med bärbara framför brasan sedan jag kom hem och när jag nu skulle kliva upp för att de var klara så dog jag lite grann. Det var helt enkelt den beryktade träningsvärken som tagit mig vårdslöst från alla håll och kanter under de senaste två timmarna i fåtöljen. Idag har bredaxlade jag varit skjortbeklädd men kände mig ändå fruktansvärt bekväm i den ett hundra kilo lättare jackan. Men, så kom det, jag hörde det så väl själv. Det var fjortisklacken! Jag minns plötsligt varför jag bävat för att ha just det par. De är nyklackade men låter helvete på ren svenska. Jag kommer helt enkelt få ta dom med mig till skomakaren imorgon igen och hoppas på att han är bättre denna gång. För ett rent klackljud är som musik i mina öron. Antar att jag får börja använda något av de fem par som är nya för säsongen istället. För sedan igår är det vår och då ska man ha vinklade tår.

Vinterjacka off.

SÖNDAG. Visst det är halv storm ute, men ingenting kommer röra mig i ryggen så som snön. Det var ren tur att jag köpte en vinterjacka i höstas, första sedan jag var tretton tror jag, annars hade jag dött. Sollan tycker att jag ska gå upp i vikt så jag inte fryser men jag tycker att jackan (som får mig att se ut som en sumobrottare) ger mig tillräckligt dåligt självförtroende. De stora fickorna har gjort mig bekväm och den stora luvan har gett mig dålig hållning. Men den har även döljt alla dåliga dagar och klädval, det blir väl lika då. Så jag tackar den store fjäderfyllda jackan för sitt exelenta jobb denna vinter men nu ryker den.

That explains it

FREDAG. Efter en sovstund på bussen och två timmars stressande satt jag i bilen och målade alla naglarna för att hoppa in färdig och klar hos Lilian. Maten var redan klar och luktade mumma medan jag lassade upp kvällens alkoholförtäring på diskbänken. Scarlott och Tina kom och det var dags att testa mästerkock, även denna gång hade Lilian lyckats till den grad och jag friade till henne.





Efter middagen och pojkarna kom gick faktiskt hela kvällen ut på olika ölspel. Det har jag kommit på nu efteråt, men det var verkligen klunkar på beställning resten av kvällen och massage för de som förtjänade det. Det kan förklara den extrema bakfyllan och värken i tummarna när jag skulle upp och jobb på morgonen.


suttit av tiden

TORSDAG. Det är helt sjukt. Jag satt idag av hela provtiden. Det var två timmar avsett för engelsk referatskrivning utan instruktioner. Jag brukar gå samtidigt som arvid, vi är liksom kortfattade av oss, som gick innan jag ens var klar med första kladden på första uppgiften. Jag känner mig på något sätt och vis duktig. Jag satt av min tid och jag kollade faktiskt upp de ord jag inte var säker på. Efteråt var jag tvungen att kolla på reflektionen från skyltfönsterena så det verkligen var jag. Det var jag, jag med väldigt ruffsigt hår.


Inspiration

ONSDAG. Jag har haft en F A B ulous dag! Träningspasset satte igång min blodcirkulation så pass bra att jag har kunnat sitta här hela eftermiddagen utan att börja frysa. Jag har klippt ut vårens inspirationer till satc och topmodel. Klistrat och knåpat ihop allt jag har tänkt äga (eller inspireras till att äga) innan mitten av april, resten hoppas jag få i present. Det ser lovande ut.




tillbaka till gymmet.

ONSDAG. Ett filosofiprov senare ska jag äntligen få gå tillbaka till gymmet, nästan en vecka sedan och jag känner hur hullet kryper sig på. Måste springa och testa mina presenter också så jesper vet vad han ska köpa till mig :)


38 någonting

TISDAG. Att gå tillbaka till livet innebär att mamma fyller trettioåtta-någonting = fyrtiotre i människoår. Det halsband vi ha beställt till henne har inte kommit än och jag tycker inte om att komma hem tomhänt från stan, så köpte henne ett linne att titta på tills det specialdesignade halsbandet kommer. Vad är värre än att komma hem tomhänt? Att ha köpt någonting till någon annan och ingenting till sig själv. Därför fick det bli en foundation och en förstorad stickningskreation som har premiär för allmänheten redan imorgon. Tills morgondagen kommer ska jag sitta med Sartre, Nietzsche och Kirkegaard och spåna på existensialismen.

Back to life

MÅNDAG. Min tid för sörjearbetet är nu avslutat. Jag kan inte hålla på längre för då kommer folk som inte känner mig tro att jag är en kattkvinna. Dessutom är jag klar med scrapbookingminnet av min Kissan och jag har gått igenom alla foton på henne, så jag antar att jag måste släppa henne. På fredag kommer hon hem i en urna och jag vet exakt vart hon ska begravas. Tog dagen ledigt för en sista tår (borde väl nämnas att jag reda gjort allt skoldagen innehöll) och för att samla mina krafter för att gå tillbaka till livet.


Ekenäs tröstar

FREDAG. Jag som trodde att jag skulle somna med huvudet rakt ner i tacosen på förfesten, klarade hela natten på dansgolvet. Inte bara det att jag lyckades hålla mig ifrån tårar, utan jag hade verkligen kul överaskade mig något otroligt positivt.


ingen alkoholistkarriär för mig.

LÖRDAG. Oturen var stark igår och medförde även att jag idag är fotolös. Kissan som alltid funnits där finns inte längre, kameran som jag alltid har med mig hade jag inte med mig. Jag hade ändå en sjukt trevlig kväll igår med mina små orginal och det var underbart att vara upptagen. Det var skönt att vara full också, dock inte ett dugg skönt idag när bakfyllan och sorgen smyger på samtidigt - blir ingen alkoholistkarriär för mig. Just nu hatar jag att jag inte är religös. Tänk vad vackert det hade varit om jag trodde att Kissan hade det så himla mycket bättre nu. Istället så tror jag på ett abrupt slut där man uppslukas av jorden och sen aldrig finns igen. Fast jag tror hon tycker om det, för då slipper hon vara vaken, det var ju ändå inte hennes favoritsyssla. Enough about my beloved cat for now, det är dags att ta tag i livet och läsa ELLE medan de andra renoverar köket. Lilian, den här gången är det jag som ska få alla festens bilder, tackar.

Kissan var Kissan, ingen katt.

FREDAG. Jag har stora krockkuddar hängandes under ögonen efter allt gråtande idag. Min Kissan har idag avlidigt, Kissan var inte en katt, Kissan var Kissan - min absolut bästa stumma vän någonsin. Jag hanterar såna här svåra saker på mitt egna vis: shopping, total upptagenhet och supande. Två utav dessa gör jag även när jag är väldigt glad, vilka får ni gissa själva för jag är för trött för att förklara. Så scrapbooking grejer som ska skapa ett fint minne av Kissan är inköpta och jag åker alldeles strax på fest. Håll mig upptagen annars brister jag!

noll inspiration med nertryckt pennkjol.

TORSDAG. Maximalt många timmar i skolan? Finns nog inga sådana gränser. Elva timmars sittande tycken är idag avklarat. Jag som trodde att jag skulle få någon paus var helt fel ute och mina rumpknotor är överanvända medan mina pengar oanvända. Jag som så gärna ville gå och köpa en svart bok för att klistra in och skriva fina saker i som e scrapbook eftersom min inspiration ligger på noll just nu. Det är nästintill vår ut och jag har lust att ha sneakers, boyfriendjeans, hängseln och en awesome tisha - istället sitter jag med nertryckt underställ i pennkjol pga aulans kyla. Även om jag precis kommit hem och egentligen bara vill läsa elle (som fortfarande är i mittenuppslaget av Keira) så tillåter jag inte mig själv eftersom jag vill vara i balans när jag kollar igenom denna upplaga av själslig vandringsfärd. Istället rättar jag lite på PArapporten och längtar till morgondagen i Ekenäs.



ELLE

ONSDAG. Jag hann inte ens få av mig min namnskylt innan jag satt bänkad med det nya numret av ELLE. Mitt i Keira Knightley intervjun är jag dock tvugnen att springa och byta om. Det är dags för dans och det är tredje träningen idag. huuuurtigt!

Väntetider som bringar muskelvärk.

ONSDAG. Dagen då alla, något år över arton, ska vara överlyckliga och fulla av liv för att ta sig ut på krogen. Själv sprang jag till skolan efter att bussen kraschade, skrev mitt vackra lilla lands namn på två resolutioner och gick med, min medarbetare och kumpan, Fannie till gymmet. Tillbaka till aulan för ett möte på tio minuter innan vi fick äta biff ála Lindström i två tappningar och ett samtal med många uppfattningar. Hur mycket strunt vi än pratade och hur mycket vi än hängde i korridoren hade jag fortfarande två timmar till mitt nästa möte. Det fick helt enkelt bli ännu en runda till gymmet och träningvärken från det tidigare passet kändes redan av kraftigt. Tillbaka till skolan för ännu ett tio minuters möte och nu sitter jag här för att driva tiden framåt innan ännu en måltid ska ta min tid tills vi avslutar denna dag med att få ett häfte med resolutioner. Dessa resolutioner ska läsas ut tills imorgon och jag måste bestämma mig för vilka jag tycker om. Just det, sa jag att jag ska dansa ikväll och därefter inte kommer orka gå ut på krogen?

Snoffsigt ska det vara

MÅNDAG. Tre produktiva timmar senare känner jag mig lugn med projektarbetet. Vi har allt material och vi har upplägget, nu är det bara att skriva ner allt och få ihop alla förkortningar till meningar som en utomstående faktiskt kan förstå. Vi valde verkligen inte det lättaste PA:t man kan tänka sig, hotad integritet i olika åldrar, what do you say about that? Bara titeln borde ge oss högsta betyg, och med tanke på att vi vet vad det innebär gör det ju bra galet. Sista dagen i varma bekväma kläder idag, imorgon och de kommande dagarna fram till helgen gäller dresscode. Det blir pennkjol, blus, kostymbyxa och kavaj. Snoffsigt ska det vara när alla FN ambasadörer hälsar på och vi löser världens dilemman.

Hairy Harry is a cutiepie.

SÖNDAG. en av tre böcker är utlästa och jag ska alldeles strax fortsätta. Måste bara få visa min kärlek till hairy Harry först. Think of all the things we can do togheter - tinkle the averice, play a bit of ping pong, eat fondue.


extremt solsken.

SÖNDAG. Nu är vi tillbaka på fötter igen efter lite hårklippning och ansiktsmask. Gårdagen bjöd på extremt solsken.. Rakt i ögonen på två bakfulla människor sovandes hos Phille. Det blev uppstigning långt innan väckarklockan, rättare sagt kvart i nio. Med frukost och lite skratt i kroppen följde pojkarna med mig till jobbet när de skulle ut med hunden, om de bara hade stannat kvar. För det spökar på mitt jobb, jag lovar, dörrar stängs och det känns alltid som om man ska backa in i någon. Springandes lämnade jag jobbet för att baka kladdkaka åt pojkarna innan jag och jesper blev bjudna på restaurang av farmor Kajsa. Kyckling, klyftpotatis, bea och rödvinsås är verkligen inte fel på någon bakfylla alls! Sådetså. Idag gör jag allt för att slippa läsa mina böcker..


In i dimman, literally.

FREDAG. Jag åkte på teatern med mamma, pappa och mormor. Det var vårda mig ömt och något av det bästa jag sett framföras, bara det att dom glömde lite ibland. Det var ju bara ett gehör där vi snyltgäster som känner folk fick komma utan att betala. Det där med att glömma repliker tar ändå sitt tag och jag blev försenad till Phille och därmed blev alla hos Phille försenade till relaxen. Men relaxen tog det hela med en klackspark och snart var vi bara om kroppen och inte så klara i knoppen.

Bubbel och tre bastu blandat med chips och diverse drycker i allt förrutom glasform, därefter var det perfekt två timmar framåt. Vid tolv var vi tvugna att lämna bygnaden och tjugotvå personer går ofta åt många olika håll. Men vi var sju starka själar som tog oss till O'learys, sedan gick det bara bättre..

Tinas smekning som fick mig att kolla på sheercover. Lilians upprepningar som blev kvällens sång. Den lustiga Danny vid kineserna, som vi märkte inte vara vår Danny efter några frågor, som ville följa med Lilian hem men inte ville ha med Jesper. Resten ska nog inte ens nämnas, what happend at relax night, stays at relax night.



som ett barn på julafton.

FREDAG. Min födelsedag är på intåg och detta är en del av min önskelista. Så köp det här åt mig nu så jag blir lycklig på min lilla dag som nittonåring. Dags för dusch och uppfräschning, ska ju faktiskt vara praktiskt tagit naken inför femton killar ikväll. Hemska tanke.


Stor guldspegel, tandblekning, låtsas eldstad, pengar, stor unik bordslampa, motown ankle boots, presentkort, miniPC.

skogrus

FREDAG. Det här vädret funkar inte för någon! Det går inte att ha underbar vårsol på förmiddagarna och panik snö på eftermiddagarna. Någon som har en lösning? Varför jag egentligen klagar är för de där jäkla gruskornen som ligger överallt. Dom är stora som mindre elefanter och hoppar in i mina skor, det gör super ont och jag slutar att gå normalt bara för att jag måste sparka gruset fram och tillbaka i skon.


committee ass kicking.

TORSDAG. I kicked my committee's ass today, hoppas Joppe tog notering av detta för det kommer nog inte hända fler gånger. Nu vill jag bara ta en varm dusch och ta mig hem till peppe, det är dags för oss att testa sims 3.


spabarn

TISDAG. I alla reklampauser måste mamma och pappa göra något för att inte gå crazy. Så nu står mamma och gör the och pappa bär in ved, själv sitter jag här som det bortskämda barn jag är. Jag vet att jag är bortskämd med att få saker och ting gjorda runt mig och det är något jag aldrig kommer sluta med. Mamma är lik sin mamma.. Den här gången var det inte mitt verk, men jag är mer än på ideen att få det här gjort. Det vankas spa på fredag igen :). Det blir lite mer än tjugo personer mellan klockan tio och tolv som ska dricka och skratta gott. Min enda fråga är hur tar vi oss hem eller ska vi ens hem? Första arbetsdagen dagen efter bara, men det fixar soffan!

Det kommer se ut som något sådant här, lånade bilder av Evelin.

udda matdom.

TISDAG. Jag hade en udda barndom i ett avseende - mat. Det var som om barnmat aldrig funnits i vårat hem, tror jag åt köttstycken redan vid någon månads ålder. Detta var raka motsatsen emot grannarna här brevid. De sprang över till oss och lånade något av detta varje dag: ägg, mjöl eller mjölk. Och inte försen idag kan jag förstå, utav endast dessa ingredienser, gjorde de pannkakor varje dag. Något som har serverats ungefär tio gånger sammanlagt i vårat hem. Som laktos-barn har jag fått gummikakor i skolan medan de andra njutit av varma mjuka plättor. Så idag fick jag nog, jag gjorde plättor till förbannelser. Kanske just plättor för att mitt undermedvetna ville hålla mig borta ifrån läxorna så länge som möjligt. Men jag har ätit tio små perfekta plättor framför the Hills och är nu redo att gå tillbaka till loggboken innan det är dags att läsa ut två psykologiböcker. Efter det tar jag ledigt, för imorgon börjar skolan för mig.


hur mycket det än kan döda mig.

TISDAG. Ännu en dag framför datorn, men denna dag hoppas vi på att få någonting gjort. Feberyrseln har lagt sig och jag var tvungen att kolla mobilen mer än en gång så att jag inte hade skickat något konstigt till någon. Som tur var så har jag varit i mina sinnes fulla bruk när jag haft mobilen i min hand, även om jag höll mobilen upp och ner när jag pratade med jesper igår. Jag är trött på att vara sjuk och jag längtar något otroligt till gymmet. Så imorgon tar jag och tränar två gånger, hur mycket det än kan döda mig.

Från nässpray och penicillin till antibiotika

MÅNDAG. Igår kväll kände jag mig lycklig över att slippa ta penicillin eller nässpray och kände mig för första gången (på vad som känns som en) evighet frisk. Jag hinner knappt stänga av tvn och slumra till försen jag vaknar av den otroliga smärtan av blåskatarr. Jag kände igen den på en halv sekund och efter det var min natt olidlig. På morgonen, när Jesper hade sovit sina sex timmar, fick jag en treo och låg och skakade av sköld tills jag kastade av mig täcket av svettninga. Anna Ankas jul och det senaste DH avsnittet senare var mitt recept på apoteket och jag var ett paket antibiotika rikare. Nu sitter jag här framför alla SATC jag redan sett och önskar att Gossip kommer snart. Imorgon måste jag nog sova ut eftersom smärtan fortfarande är olidlig, så ta sovmorgon du matilda.



RSS 2.0