fickparkering

MÅNDAG. Imorse kände jag mig så där härligt förberedd för en skoldag och en körlektion med mitt nya blommiga block och mitt blåsrör. Jag springer till hallen med listerin i hela munnen och känner starkt att jag behöver klackar idag. Med min halvtaftiga fläta joggar jag ifatt bussen till skolan, det är då jag kommer på att klackar verkligen inte går ihop med mina körskolelärare och kopplingen.. Vad resulterar detta i? Att jag fick låna några gamla jympaskor och ett par riktigt sliskiga sockar. Men vi tackar för att jag nu är awesome på att fickparkera och slapp en del utav geografin.


Polo H&M, kavaj H&M, jeans Blend.


17 freaking grader

SÖNDAG. jag ska inte tjata, som alla andra redan gjort i nästan ett år, men män som hatar kvinnor är mästerlig, punkt. Eftersom jag ligger så långt efter ska jag nu börja kolla på SATC också och inte missa ett ända avsnitt. Idag har vi dock bara kollat på bilar och försökt få ihop ett schema för att få åka till Växjö, men icke. Istället fick Jesper måla alla mina naglar efter att jag tagit mig en lång, svalkande och behövande dusch. Och det är faktiskt nästan behövligt att nämna att jag har duschat hos jesper för det händer några enstaka gånger om året, men idag gick det bra pga av det varma klimat som hade skapats där nere, i annat fall får man istappar i det blöta håret. Men denna vinter ska det vara otroliga tjugo-tjugotvå grader där nere, det är vi lovade, för vi kan inte fungera i sjutton freaking grader längre.


när ska jag hinna måla naglarna?

LÖRDAG. Jag hade tänkt mig en lugn morgon (eller förmiddag som alla andra kallar det) med lite målande och filande av naglar och ansiktsmask. Får jag som jag vill när jesper "planerar" något? Det var bara att slänga på sig ett par shorts och packa ner nagellacken och åka till kvigerum. Inte gjorde det mig så ledsen när jag äntligen fick träffa Emmapemma igen! Vilken sprudlande unge, hennes bror var däremot lite nere med ett brutet finger och vackert bandage. Bar saker ifrån vinden och fick se sollans konstnärliga sida genom alla tavlor där uppifrån. Och när jag börjar röja så kan jag verkligen inte sluta, så vi fortsatte här nere i källarn och nu skiner det. Skinande rent gör mig avslappnad och när jag är avslappnad blir det lätt en popcornpåse och en film så här på en lördag. Tänka sig, jag ska se män som hatar kvinnor, kanske är jag sist i Sverige, även det är en merit.


60 talets förlorade själar.

FREDAG. I och med att Jesper gått tjugo tusen steg idag på jobbet så blev det att vi stannade hemma med mama o papa och deras homies. Damn dom snackar skit, massa om gamla människor och festställen som en annan aldrig har hört talas om och om Lottas stora bröst. Nu låter vi dom över fyrtio prata klart och så går vi underåriga och lägger oss. Sleep tight.



tjockt barfotabarn

FREDAG. En lektion idag, väldans hårt arbete med religioner. Tror att det kan komma att bli mitt favoritämne för det är så där mystiskt och jag kan nästan ingenting om det fastän att det har så stort inflytande på världen. Måste fixa alla ind valen, för jag förstår inte riktigt när och hur allting ligger för det verkar ha blivit något fel och kolla projektarbets tiden så att jag och matilda får ihop det här - skolan är tillbaka helt enkelt!

Ikväll är det ,som varje vecka den här dagen, fredagskväll och det brukar ju alltid firas med påmpa och ståt, men än så länge ser det bara ut att bli middag här hemma med föräldrarna och deras vänner. Känns både bra och dåligt. Jag är inte på bästa humör och har en känning av huvudvärk men å andra sidan har jag aldrig varit så nykter ute som jag var i onsdags och inte festat med älskling sedan kräftskivan i Påryd. Vi får nog låta jesper avgöra kvällens schema.

väst Lindex, body Gina, höga jeanshorts Lindex, väska Marknad.

vanliga lektioner efter klockan 1

TORSDAG. Hade läst det där på hemsidan vanliga lektioner efter klockan ett, men aldrig trodde jag väl att det verkligen var så! Som tur var så är joppe alldeles för intresserad av våra liv för att ta tag i en vanlig lektion utan det blev att sitta och prata om sommarlovet, världsrekord och judar till klockan tre istället. Nu måste jag duscha och göra mig fin så att jag kan glänsa lite mer i skolan imorgon, för dagens glans var endast glitterpuder ifrån Isadora.


Morgnar är bäst med en drickyouhgurt.

München meets Kalmar.

ONSDAG. Vi fick dansa ragga och musik-anpassad da da dada da dans på streeten och det var super skönt att vara tillbaka och svettas så där igen, och kanske, bara kanske börja jag nu börja dansa ragga på söndags kvällarna också? Motionen behövs. Efter lite trassel kom jag hem till matilda och duschade så snabbt man nu bara kan och sminka till sig över skakande muskler. Så fort vi fått upp kapsylerna och satt oss på bussen var festen igång, förrutom att matilda först var tvungen att äta. Vi blessade KM med vår engelsktalande närvaro till tyskarna innan vi dansandes smög oss därifrån till Vallens kullar. Där ser man kvinnan man hade hoppats slippa se ifrån det att vi slutade ljungbyholmskolan. Denna jämnåriga plåga jag har dragits med och denna kväll gjorde jag allt i min makt att slippa gå nära denne - vad gör hon då inte? Hon axlar mig! Hon är inte så bred att det var av misstag. Det gjorde lite ont i käkarna att bli arg. Så jag shakebattlade lite med några okända tjejer för att tömma huvudet på ilska för att sedan sätta mig lugn borta hos grabbarna grus.


(läs: det här)

ONSDAG. Körlektionen gick så jävla bäst, jag som trodde att jag aldrig skulle få det där kortet efter min hemska (läs: självmordsbenägna) dag igår. Vi åker självklart ner till Sollan och Kjelle, en vecka är inte fulländad om man inte varit nere i Ragnabo! Och så som vi suttit och sprättat och plockat trådar (läs: Sollan) ifrån min pälsjacka, huana mig vilken tur att man har en gamal syslöjdsfröken till svärmormor. Nu är det sallad på intåg sedan drar jag mig in till terminens första danslektion, avancerad street and we looove it! Hoppas att jag får bort träningsvärken genom att dansa mig igenom natten på någon utav Kalmars alla krogar (läs: två) med några groggar (läs: många) för att seda slockna i samma säng som matilda <3


fördömda körtider..

ONSDAG. Jag som hade lovat mig själv att vakna tidigt för att hinna med så himlans mycket innan jag ska in och köra ännu en gång, men min sömn hade då inte alls samma tanke. Vaknade nyss och pappa är hemma med feber, jag skulle behöva gå igenom en miljon bilder för att veta vilka tusen som ska skrivas ut och hinna gå en del, dumma sköna säng! Nu får jag istället trycka in alla bilder på ett usb och några mackor i munnen innan duschen blöter ner mig och gör så att jag luktar gott igen. Varför la jag körtiden mitt på dagen?

my place.

TISDAG.

hårrosett, smycken Indiska, stickad tröja Gina, glatt linne H&M,
minibag H&M, jeans Blend, gladiator NewY.

Jag blir vackrare för varje steg.

TISDAG. Varit upptagen till tusen, men nu är jag tillbaka i mitt vanliga element igen. Äntligen är det dags att gå tillbaka till rutiner och former, detta innebär att vi måste äta rätt och röra oss lätt. Så jag började gårdagen med att övningsköra med mamma ut till citygross och köpa frukt och grönsaker åt ett helt land, men som vanligt så ska jag sätta i mig allting utan att ge bort en ända vindruva till ett fattigt barn. Var ute och gick våra tio tusen steg på kvällen och kände oss så där lagom hurtiga när vi somnade in. Och varför börja sämre när båda fortfarande är lediga? En rask promenad runt södra Hagby  och peka med det lilla fingret på alla saker man varit med om som frikopplat barn på bygden. Kommer hem och jag gör smörgåsar med banan och gurka med tillhörande te, my good youre healthy tänker du nu, men det tar verkligen inte slut än! Vi går på stan och jag övningskör i två förvirrade timmar innan jag går hem ifrån busshållplatsen innan min egna, då fick jag mina tio tusen igen.

De senaste tre ggr jag har dietat så har jag bara ändrat kost utan att förändra mitt tränande nämnvärt, detta funkar väldigt snabbt men verkligen inte in the long term. Mina dieter har innehållit allt ifrån äpplen, tabletter, onyttigheter (redbull och werthers orginal) till att över huvudtaget inte äta - inte så realistiska. Därför har jag bestämt mig för att fixa detta med mina uppsatta mål:

  • Jag förbjuder inte mig själv att äta onyttigt, men jag skriver upp det på kvällen så jag får skuldkänslor.
  • Jag börjar med tiotusen steg nu i fyra dagar, sedan ökar jag det till ett lämpligt antal i fyra dagar osv.
  • Om jag skulle misslyckas att gå mina steg av någon dum anledning så sjunker jag ner på antals-stegen igen, och det är ingenting man vill om man är en tävlingsmänniska som jag..
  • Dricka så fruktansvärt mycket mer vatten än vad jag gör nu.
  • Äta vitaminer i överflöd tills hy, muskler och vikt ligger på min utgångs (= när jag träffade jesper) nivå.

Kräftskiva, igen.

LÖRDAG. Vi kom alla nyktra ner till sjön men sedan blev vi bara blötare och blötare både utanpå och inuti. Denna gång fanns det både kräftor och alkohol i överflöd och det var något vi tog till fasta.


möblering, möglering, ryggförnedring.

FREDAG. Satt och kollade på äckliga pratande grisar samtidigt som jag la upp festbilderna ifrån i onsdags, detta gjorde mig väldigt illamående så åt inte frukost försen vid två medans mamma var och hämtade våra kappor och trenchcoats. Satte också igång att tömma rummet på saker jag inte längre vill ha och då blev det ommöblering på det. Och då kan jag tillägga: PUSS på det! Det blev jätte fint, det ända negativa är att jag fick ryggskott för en timme. Så nu ska jag gå och lägga mig på värmedynan på golvet igen för att slippa ha så ont i morgon. För imorgon är det dags för det sjuka.. Risk1an i tre och en halv timme..

    
before                                     after

Updt. Nu står jesper och gör paj införmorgondagens kräftskiva, duktig pojke. Saker du borde ha koll på: En golfboll ska ha 336 fördjupningar för att få kallas just golfboll. Vem orkar räkna?

aldrig dricka igen..

TORSDAG. Vaknar faktiskt redan vid halv elva, men jag kan inte röra mig ur sängen försen vid halv ett och då får jag endast i mig en halv barn jouice. Som jag senare får ut samma väg som den kom in, och det var endast dryck där i toalettstolen (to much information it can seem) vilket fick mig att börja skaka av hunger och jag fick i mig en halv toast. Då kommer jag på att jag måste in till körskolan, kollar klt och har jag då inte missat den med två minuter?

Jag lyckas ändå komma in tack vare matilda, tack. Men då har Ewa fått låna in en ny bil som jag skulle köra, då ser jag alkoblåset som sitter på instrumentbrädan, DAMN! Men Ewa är snäll och jag fokuserade så gott jag bara kunde. Resten av dagen spenderades i en konstig position framför teven. Som jag sa till paret M "Det här är en sån dag som man säger att man aldrig ska dricka igen" och det ska jag inte heller, inte försen på lördag.

Summarize of girls night out.

ONSDAG. Alla hade samlats på arbetsplatsen, som också kallas matilda och marcus lägenhet, när klockan slog en åtta. Tyvär började vi inte shotta även om det hade rimmat bättre.. Utan vi drack vad vi hade med oss i den hastighet som krävdes samtidigt som vi sprang ut några i taget och rökte på altanen och tog seriösa snack. Bara massa prat och inga lekar, vi hann liksom aldrig så långt försen Ida stod färdigklädd i hallen och skrek att bussen gick. Phuhu, jag tog det nypåfyllda citronvodka plastglaset i handen och gick! Vingla hit och vingla dit, helt plötsligt var vi på KM utan att jag har något ordentligt minne utav det hela. Sitter i varandras knä för att få plats runt bordet närmast baren, många påfyllningar! Då kommer andra bröstbärare - Lilian, Jennie med flera. Lilian skulle bjuda mig på Tequila (vilket jag verkligen inte behövde) men den tog Jennie åt mig utan min vetskap, fy jennie, fy. Sedan minns jag att Amanda sitter ute på gatan och byter skor innan vi går in på Vallen. Där inne är det så galet mycket med dans, när folk sätter sig för att ta en drickepaus börjar jag ta seriösa snacket med Lilian. Stackarn, jag satt säkert och malde på i en timme! Sånt ska jag inte göra igen (tummisar med mig själv). Jag drack allas drinkar som stod kvar på bordet när de hade beträtt dansgolvet igen. Jag blev fullare och fullare medans vi satt där all serious and all. Sedan dansade vi i någon/några timmar till, sedan fick även jag ge upp efter att tappat bort båda mina skor och sedan funnit dom igen. Tack för en minnesvärd kväll tjejer! Även om inte jag minns så jäklans mycket utav den <3
 

Ut ikväll?

ONSDAG.


mamma kom hem, för jag längtar efter dig.

ONSDAG. Yeey, jag har kokat mitt första ägg! Har försökt koka ägg kanske två ggr innan, men att slänga ägg är aldrig skoj. Men nu tror jag att jag har fattat, detta firar vi med att bjuda familjen på pastasallad med ägg i. Så får det bli när mamma är borta hela dagen, vart är du? Hade behövt hennes hjälp med kvällens kläder också..

måla hit och måla dit.

ONSDAG. Nu är galgarna äntligen målade, vilket innebär att jag inte kommer kunna hänga upp mina kläder idag eftersom dom torkar så jäklans långsamt. Istället får jag lägga ut allt över sängen och välja därifrån eftersom jag ändå inte ska sova hemma ikväll. Vart jag ska sova är dock ännu ett mysterium. Alla mina naglar är nu glittriga och chockrosa, otippat ohyes! Jag är så huslig så det är inte sant, tvättmaskinen och torktumlaren går på högvarv, jag borde få betalt, housewife liksom. Jag har fötjänat en bit äppelpaj :)

iiiiih.

TISDAG. Sitter och pratar med Ida och hon peppar ett redan färdig pepprat pepparkorn! Jag är så på att gå ut imorgon med en del av det gamla tjejgänget och träffa andra där ute i vimlet också. cant wait, det är som på julafton, lika bra att gå och lägga sig nu så att man vaknar snart!

jag skulle kunna vara stark..

TISDAG. Jesper kom hem efter första dagen på pappas jobb och jag kan bara använda två ord skit slut. Han som alltid pratar och skojar om allt och alla satt bara helt stilla och förstod inte handlingen över huvudtaget på filmen som stod på i teverutan. Nu kan man förstå att pappa nästan gått in i väggen och har psoriasis lite lättare, han har det sjukt stressigt på jobbet och han gör det ju självklart inte bättre genom att alltid springa fram och vara sjukt petnoga.. Saker du borde ha koll på: Om man lägger ihop den maximala styrkan i alla männsikans muskler ska vi vara kapabla att lyfta ca 25 ton. Det är nästan så mycket jag lyfter..

städastäda.

TISDAG. Jag trodde att vårat rena hem skulle ta kanske två tre timmar att städa från tak till golv, fy så fel jag hade, jag glömde visst att det fanns glasrutor, speglar, soffor och andra tidsförlängande saker så som dammvippning av tak. Självklart kom det inte ner så mycket skit någonstanns i vårat pedanta hem men jag förstod att det bara var att få det gjort då mamma och pappa senare kommer syna varenda centimeter av huset. Hela huset innebär också min systers rum, vilket betyder att hon kommer få kyssa mina fötter eller tvinga sin kille att göra drinkar till mig i helgen. Allt skiner åtminstonde, något positivt i ryggsmärtan och de dammtäppta porerna i mitt ansikte.

Ska se om jag har någon energi kvar efter två avsnitt Hills till att måla mina topp galgar, så att jag äntligen kan få in mina fabulous new clothes in to the closet imorgon! Men än så länge så sitter och jag bläddrar i Glamour.

björnbär.

MÅNDAG. Galgerna blev inköpta och kottletraderna blev uppätna, dumma matilda att trycka i mig mat på IKEA. Blev verkligen inte någon längre tid på körskolan då jag ganska snabbt förstod att jag är dålig på det hela och att det inte hjälpte att sitta och klicka på en massa svar på frågor som man inte var säker på. Träffade My på mcdonken hon verkade nykär och bubblig tillsammans med sin lite hungrande familj, även det blev ett kort besök då tandläkar tiden inte lät sig skjutas upp. Tandsten och klagomål om gnisslande tänder senare så var jag uppe på Nikila och kollade priserna på mina plattor i magen, damn jag är sugen!

Följer med mamma för att plocka björnens bär och vi plockade och plockade och plockade, seriously. Satte mig på en semment pelare och fick massage av mamma medans pappa och jesper försökte få bort en stubbe i en och en halvtimme. Vad gör jag inte för min familj? Imorgon ska jag städa hela huset för en körlektion tex.

fuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck fuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck fuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck fuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck fuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck osv

MÅNDAG. Kom in på Gaybloggen imorse när uttråkigheten slog till med för lång sovmorgon och för kort sovning. Bara varit inne där en gång innan och då handlade allt om vad han hade i sin handväska (och det tänker jag inte nämna här), men den här gången handlade allt om bloggkriget i stockholm. De två gamla vännerna Amir och Paow till Kissie har nu totalt vänt henne ryggen tillsammans med Dessire, så det är en emot tre situation fastän att de egentligen är precis lika dana allihopa både till utseende och beteende. Men jag gissar på att de alla får väldigt många läsare på att slänga skit på varandra. Suck, ser ni hur tråkigt jag har ibland..

Strax bär det av in till stan där matilda plockar upp mig och vi åker ut till IKEA, blir bara en välbehövd snabbis innan jag måste sätta mig och plugga på körskolan, och som om inte det är nog med hemskheter så ska jag till tandläkarn! Saker du borde ha koll på: I filmen Pulp Fiction används ordet fuck i olika sammanhang sammanlagt 271 ggr. Det är en gång var sjunde sekund i filmen. tradigt?

fiffiga fiffi.

SÖNDAG. Duschat och tagit på mig min herrskjorta och mysiga höga strumpor. Skrivit ut invetations till en liten del av släkten och till vänner av familjen som ska ha kräftskiva nu i helgen. En sån där inbjudan med en tecknad kräfta på som alla över fyrtio tycker är jätte fiffig och skrattar glatt åt när de öppnar kuvertet. Nä, nu är det dags att stänga av telefonerna, låsa dörrarna och förbanna sig över att man inte har persisnner i tv rummet, det är the Rachel Zoe project och inget får störa!

vad jag äter innan vi slutar äta.

SÖNDAG. Det som vi trodde skulle bli en liten kräftskiva i ljungbyholm blev en ostbricka nere i jespers rum, men inte var vi bittra över det, brien och blåmöglen på smörgåsrånet var toppen. Såg på The land of the lost, komedi med Will Ferrell, verkligen rolig och jag rekomenderar den starkt.
Vaknar så där skönt i morse med, det bästa med en lugn hemma kväll är att slippa bakfyllan. Därför är nu jesper uppe och gör pannkakor till frukost, I cant wait! Vad jag mer inte kan vänta efter är mitt och jespers hälsoprogram som vi ska börja på om någon vecka, vi får hoppas på att magen försvinner och att muskler på rumpa och vader blir finare.


vad erbjuder posten?

LÖRDAG. Efter att suttit och smakprovat jespers mojitos under kvällen tog vi en välbehövlig utsovning till halv tolv imorse. När man vaknar var det dags att öppna paketet som kommit med posten, och vad döljer förpackningen?


   M                O                J                  I                 T                O              S


11 cm scotskrutig och lackad med inbygd platå 300 kr, Halens.

<3 västen

FREDAG. Kom hem och packade upp alla gamla kläder för att bara ha de roliga kläderna kvar tills imorgon, tyvär har jag inte galgar nog. Antingen ska jag vänta med att packa upp allt tills nya galgar är inhandlade eller så slänger jag bara något så länge så att jag får upp det nya och fräscha. Nu när ni ser allt jag har lagt mina pengar på kanske ni tänker wath the f*uck och jag förstår er, det gör jag verkligen, för jag har inte köpt ett enda par skor eller en enda väska! Men ni kan börja andas igen, jag hade faktiskt lovat både mig själv och andra att absolut inte köpa varken skor eller väskor, fastän att jag kände på alla bakom hyllor när ingen såg mig..


Overknee strumpor 80 kr, Cubus. Rosettdiadem i siden 50 kr, Bÿou Brigitte. Pälsväst med
siden foder 500 kr, Veromoda (Inspiration: Rachel Zoe). SvampBob Collegieblock 30 kr och
veckokalender till Jesper 80 kr, Bokia.

Malmö III

FREDAG. Det som var meningen att bli en väldigt tidig morgon med en sista shoppningrunda och plocka upp saker vi tidigare kollat på innan vi for hem blev mer en ganska skön sovmorgon med impulshandlanden. Syster som vi redan sagt hejdå till kom ändå till stdan och gick med oss även denna dag innan hon började jobba, men när det var dags för biltema så hoppade hon ur micran och jag önskar att jag också kunnat göra det. Istället letade vi efter åttatrefyror (vad det nu var för något vet jag inte) och åt innan vi tog oss ut på E22 för att följa 120an hem till Kalmariet igen.


next time..

FREDAG. Nu är vi vackra att gå ut på stan åter igen, ska bara fylla magen lite grann med något annat än smågodis först. Efter stan blir det biltema för att sedan sitta de där timmarna hem igen, blä. Nästa vända ner kanske blir något längre med lite mer nöjen.

MOJITO

TORSDAG. Ont i huvudet och bultande fötter försökte jag döda med nyponsoppa och godis

gick tyvär inte så jätte bra..                   Så när kycklingen började tinades 
                                                                   och mojiton skapades blev leendet
                                                                   mer äkta.


Mojiton uppfyller alla våra drömmar och jag   Det blev en bananaskid drink till tevespel :)
kan inte vänta på att få smaka nästa drink
Eas ska blanda till.

Malmö II

TORSDAG. sex timmar till på staden idag, nu har vi varit i de tre centrumena i Malmö och jag kan då inte välja någon favorit, då är det tur att syster bor nära dom alla. Så efter två dagar på stan så kan vi visa upp -



Sweater 90 kr och spetskjol 90 kr, J-store. Stor blocktröja 70 kr och nagellack 40 kr, Cubus. Sammets blus 300 kr, H&M. Bolero 140 kr, tshirt 100 kr och tunika 170 kr, NewYorker. Svarta fjäder öronhänge 80 kr, Svarta discokulor öronhänge 50 kr och guldiga pluppar 40 kr, Bÿou Brigitte. Sweater 160 kr och linne 130 kr, Zara.

Det som jag har köpt för 1460 på endel reaor och andra kampanjer skulle egentligen gått på 2268, jag är alltså bäst på att handla, mamma jag vet att du är stolt över mig.


Sweater 300 kr, H&M. tshirts x3 260 kr och olle 270 kr, NewYorker.


Snyggo <3
Scarfen och armbandet även nytt.

Ready to go now.

TORSDAG.





Malmö I

ONSDAG. Klockan sattes vid sex imorse och det är också sedan dess jag har fått vara vaken. Halvsov till sju och sedan bara rörde jag mig inte ur sängen försen kvart i åtta då jag slängde på mig resmjukikläder och satte mig i bilen. Efter lite tvekan på gps:ens förmåga så kom vi ändå ända fram till systers dörr vid ett hugget. En snabbdusch som gick ganska långsamt då jag var tvungen att testa alla hennes schampoon och sedan var vi på stan. Och tänka sig, jag har endast köpt två plagg och de är ifrån JC´s barnavdelning och Jesper fick också bara med sig två plagg hem idag och de från H&M´s ungdomsbutik. Vad ska man säga? Vi hade helt enkelt inte tiden på våran sida då alla började slå igen dörrarna bakom våra ryggar. Det blir istället väldigt tidigt imorgon och då snålar jag inte på något!


118100 eller 118118?

TISDAG. satt och kollade å¨project runway som för en gångs skull verkligen presterade, då kom pausen med dessa jäkla 118100. Tänkte what the heck och skickade - Vem är Sofie Johansson i Kalmar och vem är Sofiesallt?

sofie Johansson är en glad och charmig 18 åring med mycket humor och livlig fantasi! På fritiden tror vi att hon helst umgås med sina nära och kära, spelar tennis eller sorterar sina strumpor i färgordning. Vi tror även att hon är väldigt förtjust i smörstekta kantareller och kan rapa hela alfabetet.

Bloggen Sofiesallt.blogg.se drivs av en 18-årig tjej i Kalmar. På sin blogg skriver Sofie intressant och tankeväckande om sitt fantastiska liv. 

Var ju tvungen att testa syster numret 118118 också.

Vi på Eniro tror att Sofie Johansson är en glad tjej i sina bästa år. På fritiden tycker hon om att kolla på tv, umgås med sina vänner och sola&bada. Hon tycker även om att spela basket och följer NBA stenhårt.

Hej! Sofiesallt är Sofie von Fisenknopfhs alias när hon skriver i sin blogg. Hon gillar inte när det regnar men tycker däremot om att shoppa VÄLDIGT MYCKET. Hon tycker att Julia Roberts är en duktig skådespelerska och äter gärna mango och ananas.

Jag tycker det är väldigt roligt hur dom luskar sig fram till låtsas saker genom google och hittar på resten helt själva, men gulligt att dom försöker i allafall :)

Bara det slutar regna..

TISDAG. Satte klockan på tjugo över nio och ser vädret utanför.. Vad kan man säga? Vi som skulle hjälpa mamma och pappa nere i Hagbyhamn idag och flytta massa saker som måste hållas torra innan torsdag. Nu får vi istället sitta och kolla ut genom fönstret och vänta på något uppehåll och fort som attan ta oss ut och börja lyfta brädor. Kollat på Julia Roberts för att uppehålla mig själv medans jag äter ananas, mango, päron youghurt. Snart ska det packas till malmö och pengarna är redan översatta på rätt konton. Bara det slutar regna så går alla planer i uppfyllelse.

Updt. Lycklig tjej när mamma kommer in med ett brev och beter sig som ett litet barn över att jag ska öppna det. Det är ett skattebrev och dom skriver att jag när jag vill bara kan gå till banken och plocka ut 1600 kr, jag blir glad. För det är pengar som kan behövas i Malmö.

gula löv - höst shopping.

MÅNDAG. Bäddat om sängen och klickat hem lite fina trenchcoats och kappor efter att ha sett de första gula löven liggandes på våran annars gröna gräsmatta. Jesper log pga löven och försökte uppmuntrande med Men då får man ju ta fram höstgarderoben. Höstgarderoben är nog den fulaste, för man måste anpassa sig så fruktanvärt men kan ändå inte ha de största halsdukarna med de stickade mössorna ännu. Därför köper vi trech och hoppas på det bästa. Blev även bikinis, men de väntar vi med att visa upp tills jag ska till simhallen i vinter.


Svart trenchcoat och ljuskitt Kappa. Mamma köpte en ljuskitt trenchcoat som jag också kan låna flitigt, vi är helt enkelt nöjda med våra köp. Något jag däremot inte köpte fastän det kliade som galet i mina fingrar är denna underbara mössa, jag menar jag kan ju hamna i fjällen någongång..

mimmi mouse

MÅNDAG. Såg en rosett på youtube och satte mamma till att försöka göra den i mitt hår. För att vara första gången utan några förberedande produkter eller rätta spännena så får vi sätta ett godkänt, men vi ska lyckas med det hela fullt ur någon dag. Bara musse och mimmi tröjan som saknas.

Zara.

MÅNDAG. Nu har vi skrivit i våra kalendrar att vi ska befinna oss i Malmö onsdag till fredag, blir bara en snabb visit ner till big sis men vi ska nog hinna med some serious shopping, träffa nya familje medlemen och kolla in deras stadsfest ändå. Jag är riktigt sugen på att ta några varv inne på Zara, sett att de har underbart sortiment nu. Resten av pengarna ska jag bara spendera på allt som kommer i min väg och de där med att inte inhandla nya toppar och linnen är helt bortglömt! en jag ska ändå hänge de nyköpta kläderna med galgarna åt rätt håll så att jag använder de felhängda först.. tror jag ;).

Saker du borde ha koll på: fyrtio procent av alla kvinnor har någon gång slängt en sko på en man. Så om du gör det, så är du nästan normal..

femtio tusen dollar om dagen

SÖNDAG. Sitter framför teven och har äntligen fått datorn att funka till att lägga upp alla bilder. Jesper kollar på John Tucker must die, lite hormon förändring? Som varje söndags kväll så har jag tittat på Rachel Zoe project och ännu en gång blir jag less på mitt lyckliga svenne liv. Varför bor inte jag i en lyxsvit i New York under fashion week och har endlessly med dollars? Hennes opererade man är ju också snäll och sen får hon hänga med både rock Taylor och underbara skolpojken Brad. Hon får femtio tusen dollar om dagen för att känna på vackert sammansatta tyger, själv springer man runt i Kalmar och försöker få pengarna att räcka till så många plagg som möjligt för att inte tråka ut sig på sin garderob.

Kräftskiva

LÖRDAG. Gästerna kom två timmar försent så det blev stressat med att få maten i våra hungrande förberedande magar. Köttet är som vanligt överflödigt egentligen men killarna slutar liksom inte försen faten är slickade. Lekar och shottar om vartannat, att lakrits och antastning går så bra ihop ;). Sedan kom dom äntligen - Kräftorna! Tyvär var det ungefär fyrtio st för några för att vi skulle kunna känna någon nöjdhet och vissa av oss fick inte ett enda vitlöksbröd heller. Jag och Hanna fortsatte istället stadigt på lakrits shotten och kollade på sjungande killar. Det kändes som ute delen av kvällen gick väldigt fort för helt plötsligt var vi inne och dansade till Danny intagit soffan liggandes vid tre och ostbrickan hunnits smakas på.


Old times.



Aldrig tidigare visade bilder ifrån Hannas mapp, sånt här vi tycker om :)

lj-style

LÖRDAG. Jag och Hanna rockade city gross med en massa hundra lappar och virrvarr, det var tur att vi fick pannkakan där i början ;). Fyra timmar senare så sitter vi här nere i Påryd med första groggen och lugnar våra nerver efter att varit ute och letat efter Nemo. När vi varit ute och letet i desperation i fem minuter får vi reda på att Hanna tagit honom med sig till sin mamma, phu! Det är helt enkelt kräftskiva lj-style - galet men ordnat.


Glasen Glitter, Linnet Monki, Shortsen Lindex, Väska H&M, Skor NewY.


Glaset behövs fyllas på och det är dags att jag tar mitt koka potatis uppdrag på allvar!

funky fresh.

FREDAG. Såg sån där behind the scene på nya Harry filmen, blir riktigt sugen på att se den, men efter att ha hört av Lilian att den liksom är uppdelad i två så känns det bättre att vänta lite grann för att slippa vänta så länge på den andra delen. På tal om Lilian så sitter hon i Turkiet nu, får hoppas på att hon får mycket trevligare än vad vi har befarat.

Saker du borde ha koll på: En genomsnittlig människa spenderar sex månader av sitt liv på toaletten, då borde man ha kunnat komma längre med inredningen på en toalett, funky fresh.

Den hänger lite där..

FREDAG. Vaknar vid elva av att Jesper säger att vi måste ner till stranden, och det fort! Och när jag kommer ut förstår jag verkligen vad han menar. Tyvär blir det ingen strand utan vi åker hem till Plane och solar på hans baksida och tänker hoppa i poolen, men jag vet faktiskt inte varför killarna inte gjorde det, jag var nästan på. Istället åker vi hem till en sliten EG och lagar hans bil innan han ens hunnit komma utanför dörren.

I alla mina år som huge kräftätare har jag alltid bara fått ett fat placerat framför munnen vid åtta tiden och sedan har jag ätit tills dom är slut och mina fingrar är förstörda. I år har det varit lite annorlunda pga killarna kräftfiske. Jag tror nästan att jag kommer ha lite problem att äta, fastän att jag varken var med vid fiskningen eller vid kokningen. Berättelser räcker mer än nog..


1 ½ liter skumpa.

TORSDAG. Paketöppning med munspel, drinkmixer, blommor och enorm skumpa följdes av thaimiddag. Första gången jag åt thai, ätit kina, men aldrig gillat det, men hemmagjord thai var en helt annan femkrona! Som ensam tjej med åtta killar så får man liksom hålla skenet uppe och få i sig så mycket utav en och en halv liters skumpan som möjligt, vilket inte var en större svårighet då det bara var jag och födelesedagsbarnet som verkligen njöt av den. Som vanligt blir det stressigt de gånger vi ska ta buss någonstans, men allt går vägen och vi hamnar utanför fängelset. Ett gäng på tretton satt vi i sällgraven och drack upp våran dricka innan vi gick in till staden och Scotts. Tyvär är Kalmar fylld med gamlingar och flickor under femton vid såna här tillställningar, varken dansband eller publikt glädjetjut lockade oss så vi tog oss på bakgatorna in till Pipes. Inom den första minuten man kommer innanför dörrarna så ser man det värsta som så vackra ögon som jag har kan se i dagsljus, men vi glömmer det fort och sitter sedan och socialiserar i värmen. Elva drar vi oss utåt och Danny skaffar sig hennatattuering på skinkan och går i förtvivlan när han inte får köpa sin rosa cowboyhatt. Vid halv tolv säger vi tack och adjö till staden för att supporta de som skulle jobba vid nästa grynning.




EG goldfish 20 år

TORSDAG. Gör iordning mig för en speciell dag, ne idag är ingen vanlig dag. Idag är det el sheriffo, eg guldfisk, svinpäls och alla andra namn det finns på våran legends födelsedag. Pojken blir tjugo fastän att det kändes som igår han var sexton och hade sina första granberg fester, sicka minnen och luckor ;P. Han kan ha blivit en aning förslappad sedan skolan slutade men när festen är där så är han på - eller rättare sagt dit eg åker blir det fest.


Jag har fortfarande långt hår!

TORSDAG. Kollade på någon disney film igår där tjejen klippte av sitt långa hår för att hjälpa hennes tvillingbror. Vaknar lite halvsnyftandes mitt i natten och tänker "Vad fan har jag gjort? Jag som har sparat mitt hår så länge!" Jag tar mig för huvudet och märker att mitt hår fortfarande är långt och jag blir så lycklig att jag sätter mig upp och kammar genom håret med fingrarna nästan lite sentimentalt i säkert tio minuter innan jag somnar igen.

Saker du borde ha koll på: Man får i sig cirka femton insekter varje år meddans man sover, detta genom alla hål..

Garderobslösning.

ONSDAG. Nu när flera har klagat över att det hänger kläder i min garderob med lappar kvar på och att de aldrig sett mig i vissa plagg så har jag tagit den tråkiga stunden i akt och - tada vänt alla galgarna om! Då kanske ni undrar varför jag har gjort det, för lapparna hänger ju faktiskt kvar även om man inte längre ser dom lika väl. Jag har kommit på ett system som ska hjälpa mig att både hålla kostnader och utrymme på en behaglig nivå när det gäller toppar och linnen: När jag använt ett linne och det kommer tillbaka ifrån tvätten så hänger jag in det på galgen åt rätt håll. Jag ska sedan använda alla toppar så att alla galgar hänger åt rätt håll innan jag får börja använda något en gång till. De som jag aldrig får ihop en utstyrsel utav, på ca två månader åker i soporna. Så nu har jag köpstopp tills alla linnen används en gång, sedan kommer jag vara sjukt less på dom och köpa en massa nya :)


huvudpain.

ONSDAG. Kvällen igår var varken sen eller lång så därför var den tvungen att vara snabb och effektiv. detta resulterade i fruktansvärd huvudvärk igår natt och denna fina dag med, så nu när solen är uppe är mina ögon alldeles för känsliga. Idag får vi istället träffa Lillsofie, prata strunt, klippa lite och känna på vackra kläder, titta på Greek, städa rummet och skriva ut papper. Livet är alltid så fruktansvärt underbart dagen efter, don´t you think?

du är väl inte för slö Lindö, höhö?

TISDAG. Man märker att det är en underbar sommar när man kan festa och grilla ute på en halvö med enkla medel som kubb och tändvätska en mulen tisdag.






alt, alt, alt och alt.

TISDAG. Stan med Fannie, trevligt men damn vad den kvinnan snackar och när allt det där snackat nittio procent handlar om sex, vad ska man göra? oralt, kanalt, minimalt och maximalt åt alla håll och kanter. Så hemskt att åka ifrån stan utan en enda påse, inte ens en sån där liten ifrån kicks.. Helt tomt.

Varit barnvakt åt Theo lite granna idag och vilken söt unge han kan vara när han lyssnar och håller sig lugn, han har inte varit sur en sekund eller bett oss att inte prata med honom. Var och handlade inför grillkvällen hos Lilian, ska bli gott och socialt :).

stan eller ljungbyholm

TISDAG. Man sover så oerhört dåligt när något är galet i ens liv, det finns liksom inget lugn i andningen. Ett av problemen tas om hand just nu utav pappa, men det problemet har funnits längre och det upprör mig bara någon dag efterråt. Det som håller mig sömnlös och orolig kan jag inte göra mycket mer åt nu. Idag vill jag bara vara upptagen och inte behöva tänka. Hoppas Fannie snart smsar, så jag vet om jag ska till stan eller ljungbyholm vid tolv. Fast ännu mer sugen på att grilla ikväll, undrar om det blir stan eller ljungbyholm där me, humm..

grå celler dränks lätt.

MÅNDAG. Mår inte ett dugg bra, inte sjuk eller så, bara väldigt ledsen och det värsta är att jag inte tror att det kommer försvinna inom den närmsta tiden. Folk pussas hellre än att verkligen bli älskade. Försökte få tag i folk att dela drink med, men gav snabbt upp när upprivenhet lagt sig lite. Istället ska jag försöka fylla mina timmar med aktiviteter, så som staden med Fannie imorgon och förhoppningsvis grillkväll med trevligt sällskap och några glas. Ja, jag tror jag försöker dränka det hela lite, det känns så mycket bättre när man slipper tänka på saker som i så många år har tagit en stor del av ens grå celler.

toddlers & tiaras

MÅNDAG. Eftersom vädret var tråkigt idag och min hud hade börjat suckta efter solsken ifrån igår så har jag spenderat de senaste timmarna i solariumet och i duschen, alla borde ha ett där hemma för sådana här dagar och för alla de andra månaderna det är dåligt väder i Sverige.

Sitter och kollar på Tyra show som handlar om beautycontests för små barn mellan två till åtta år, helt sjukt! De stackars barnen är totalt hjärntvättade och jag vet inte ens om det är föräldrarnas fel för de är liksom lika borta dom. Det är mer hela samhällets syn på det hela, detta americat. När man själv vill lägga sig under en yta för att se bättre ut, när man är gammal nog att ta ett sånt beslut är det okej, inte en dag innan dess. Utnyttja sminket och fabrikatets glans till det yttersta på något som redan är så vackert och rent som barnen, skäms!

Malmöian till Hagby.

MÅNDAG. Härligt väder, ja igår alltså. Då var det båtfärder med solglitter som gav lite bränna och trevligt sällskap, idag ser man nog varken sol eller strand. Syster kommer hem i ett dygn i dag, hoppas hon har några fina heels med sig till mig denna gång med :P. Ska snart ner till Malmö också, men det datumet kommer vi nog på dagen innan avfärd.
 

SvenssonSvensson

LÖRDAG. Gustav gustav gustav Svensson, vad säger man om denne helgjutna karl? Fotboll eller frugan frågar man sig så som sandwish eller tophat. Det är blått med lite grönt i, som allt här i världen. Och tänka sig att min körskolelärares ena dotter var boven i dramat och att jag aldrig såg danstjejen härifrån Kalmar som går i Johannas klass. Jag glömde nog att nämna att dom som ska gå på denna teater inte skulle läsa här ;).


Sunny beach, we will soon be back.

LÖRDAG. Var nere i Hagbyhamn nu och tittade på när de andra badade, inte för att de njöt så mycket och för att jag var tvungen att putta i mamma men för att de så gärna ville i. På vägen upp till bilen diskuterades det vilt om vårat älskade Bulgarien. vi vill så gärna tillbaka en tredje gång (andra gång för jesper). Sunny beach är paradiset på jorden! Billiga varor, super billig alkohol, billig god mat, precis lagom varmt så att man står ut, inte för mycket salt i havet, strandpromenaden som erbjuder all shopping binder samman hotellen och den vita stranden, allt är perfekt. Denna gången kanske det bara blir en flygstol ner och sedan tar vi det som det kommer där nere eftersom we know the territory by now :).

Kalle anka eller sport bilar?

LÖRDAG. Hunnit slänga ett släp med grenar åt mamma och pappa som tagit dagen ledig för att slöa och bada på kristianopel med vänner. Nu sitter jesper och blippar på teven mellan disney chanel och viasat explorer, vet inte vad han vill att jag ska tycka om det hela. Själv vill jag egentligen bara in i duschen och göra mig fin inför kvällens SvenssonSvensson upplevelse, lite i förtid då det inte börjar försen halv åtta, men man kan aldrig göra sig fin länge nog.

Saker du borde ha koll på: Det är totalt omöjligt att nysa och titta samtidigt.

RSS 2.0