bless babyliss

MÅNDAG. Så var vi tillbaka dessa bloody mondays igen, då när skoldagen är kort och tillintetsägande och läxorna tar över eftermiddagen medan blicken söker sig upp emot tvn. När jag missade bussen hem sa jag ordet som är en förfulning av det kvinnliga könet och gick och köpte mitt ett egyptiskt armband. Det kändes bra att få något inhandlat ifrån Kalmar stad då jag märkte att jag inte hade någon koll på någon affärs utbud. Pengarna har endast gått åt på Stockholm, Ullared och körlektioner de senaste månaderna. Nu är det bara någon vecka kvar av betalning till körkortet för det borde snart sitta ett sånt där rosa kort i min plånbok som säger att jag får köra.


Mamma tog topparna lite nu ikväll och testade Babyliss iCurlen. Hollywood svall eller vanliga lockar?


konstig blandning blev succe.

SÖNDAG. Härlig helg får jag erkänna som gått i kärlekens och matens tecken. Middag för mamma, pappa och mormor på nytt recept. Som vanligt går timmarna bara för fort fram och helt plötsligt är man framme tills söndags läxläsande igen. Men för att avbryta alla vanliga söndags mönster så var jag vild idag, det blev glass med tonvis av kolasås, sista dansen innan framförandet och nu sitter jag nöjd hemma hos Lilian med en lokaflaska i munne. Lilian har jag gömt i duschen och hade tänkt gömma mig på samma ställe strax. Tittut I found her!

fläskfilé, potatismorotvåffelblandning kryddat av vitalocket.


kilon rasar när man har bråttom. Lite muskler också kanske?

FREDAG. Jag ställer mig på knä framför avrättning, inte för att jag är kaggare och suger snorp, utan för att jag är värdlens sämsta uppdaterare och världens bästa upptagna kvinna. Jag har alltså hängt i skolan, körskolan, jobbet och framför läxorna den senaste veckan, och det med stil. not. Fick egen nyckel in på körskolan vilket medförde att jag knarkade körprov och vattenoboy enda tills idag kl halv fem. Det är helt enkelt dags att lämna tillbaka nyckeln innan det här blir till ett beroende. Jag kan ändå inte klaga på denna vecka då den har tryckt ner mig nästan fyra kg på vågen, what?! tänkte jag imorse och log mot mig själv i spegeln. Antar att den nya dieten är fixad helt enekelt: mycket vätska, tjugofem minuters snabb promenad och lite småätande. Skämtosido jag är stört pepp på att börja på Nordic och väntar helt enkelt bara på bidrag från mammut och papput och att peppelicious och tukkilucki kan bestämma sig. I need some african dance and body pump, like now.

Vad gör då en dag som denna fulländad? Nyduschad efter svettigt jobb, nyäten av kyckling och vita locket och ny....... ja ni vet innan vi avslutar kvällen med lite ostbricka. Vi sätter upp Gilla tummen i vädret och känner en lugn helg flyta förbi, förhoppningsvis.


bögen, göteborgarna, lustiga familjen och jag.

SÖNDAG. Ullared kallade på mig kvart i fem och det var bara att följa kallet. Det blev mycket sova och inget pluggande alls på vägen upp/ner(?) till den beryckta affären som senare skulle råna mig på 1600 kr som jag knappt förstår vad dom gick åt på. Eller ja, förrutom på inslagspapper.


Gammal Hanna måste falla.

LÖRDAG. Detta lilla men mystiska hem i Påryd, där ingen annan hittar, där hittar man dom - Hanna och Danny. Tackar ödmjukast för kycklingsalladen som smakade som en bit av himlen efter en arbetande dag utan föda. Spel, singstar och allmänt skitsnack förgyllde kvällen även för tjejen som var tvungen att dra sig vid tio för att komma upp vid kvart i fem dagen efter. Därmed missade även tjejen utflyttningsfesten hos Hanna P, men väntar spänt på inflyttningsfesten istället ;)



PS MIA. Kom ihåg alla invites nu :)

The most serious couple of the year, as always.

LÖRDAG. Upp jävlig och dan innan man fick i sig en härlig skål av filmjölk och kelloges, kanske nya favoriten? Inte lika lätt att ta med sig som riskakorna dock. Iväg och jobba och köpa hannapannas födelsedags present, man måste visst tjäna pengar nuförtiden också.. Hem till mormor en snabbis och räffsa den hektar stora trädgården fastän att tiden egentligen inte fanns. Ett löfte äro dock ett löfte och skolla ickes förglömmas, speciellt inte emot mormor som alltid varit värdlens stöttepelare för mig. Men äntligen fick jag ställa mig i den efterlängatade duschen och ta på mig något lagom sofistikerat för Hannas tjugo årsfirande.


Apple bottom jeans boots with the fur

FREDAG. Palace bjöd på sämre än vanligt, det var palacemannen, några turkar och lite lonely wolves. Men varför inte köra ett träningspass ändå? Helt genom svett och nöjda gick vi ändå därifrån och var glada över att vi inte stannade kvar i lägenheten med vårat tjejsnack även de två sista timmarna av natten.



we put it down

FREDAG. Skolproblematik, med stora utropstecken. Det hela slutade med en bank i dörren och en lärare i ovisshet om sin framtid. Körskolan med Amanda och med ett konstigt flin på läparna medans frågorna kom och gick. Gick gjorde även jag till jobbet där det lössläppta teaterfolket återigen förstör mitt arbetsschema. Vad gör man när det springer runt fyrtio utvecklingsstörda barn på det området som tar längst tid att städa? Jo, man får stå utanför och vänta i nära halvtimmen, ogillaknappen stenhårt inpressad.



Nu sitter jag här hos matilda och har lyssnat på de sentimentala samtal som går ända ner till afganistan och tillbaka, sorgligt det där, men eftersom det är frivilligt så kan jag inte säga någonting om det. Det jag kan säga någonting om är att det står en guntrum och två cider på bordet och väntar på mig. Vad matilda ska preparare sitt sinna med denna kväll får bar tiden avgöra (inte knark, även om det kan ha låtit så).



ho ho eller hohohoho, vi väntar och ser.

TORSDAG. klar, så jävla klar för den här veckan. Jag har ont i axlarna så till den grad att jag nästan vill gråta, eller är det kanske stressen som har släppt? Jag har lyckats med högsta betyg hela veckan medans jag slitit som ett djur på jobbet för att hinna kolla på Strindberg, dansa och leva några minuter. Nu tar jag en hjärndöd helg innan jag åter tar upp tre rapporter och tre prov innan tomten säger ho ho, jag säger hohohohopepp! Teori och in med bilen till åhlens smågator nu med pappi och peppi så att jag får bra tider till uppkörning och uppskriving uppbokat efter måndag, sound like a plan that ends with a movie toghether with tha family.


Hänga imon? Hänga på lördag? Hänga på söndag?


inspiration i mörkret

MÅNDAG. Allt var förutbestämt, jag skulle sitta och gotta mig i allas skuldkänslor över att de förstört sina barn och att dom nu var en på miljonen att gå baklänges, istället för att vara en miljonen att dö om man redan har massa sjukdomar. Alla gör som dom själva vill, men läs på innan gott folk. Sedan skulle jag sova en stund på bussen av utmattning efter allt gottande innan jag tog tag i alla läxor i ungefär sju timmar. Tyvär tar det där mörkret som ligger utanför över mig inifrån. På två röda hann jag äta julskinskesmörgås och somna, merit kanske? Ångrar det dock stenhårt när jag redan vet att den här veckan kommer kväva mig med skolgång på dagarna, jobba på eftermiddagarna och göra läxorna och teorin på kvällarna.. Juste, det var måndagen ja, bara några dagar kvar då ju.. Jag är glad.. Jag älskar den här delen av halvåret.. INSPIRATION! COME TO ME!


Trevligt på streck och pluttar.

SÖNDAG. Jag hade ju inte förstått vad vi gav farfar i farsdag present, men i fredags eftermiddag fick jag reda på att det var därför vi skulle till Zorbas samma kväll, oinformerad men välsmakande :). Sedan kom den dära jäkla lördagen som jag visste skulle bli stressig och gå mig på nerverna med jobb, middag, alkohol, middag och alkohol (ja, det var mycket mat och alkohol förtäring). Trevligt sammanfattar vi båda tillställningarna även om de skiljde sig ifrån varandra likt randigt och prickigt. Vi låg kvar i sängen till klockan sju idag och det är inget vi skäms för, håna oss bara om du kan ;).


Stroh rom, rödvin och beilys till förrätt.


Hallonfördrink och Mangodrinkar till efterrätt.


Dagen M

ONSDAG. Dagen då allt handlade om Mode, Mat och komma hem till Mamma. Packning och smälta gårdagen.. Sista (tokbilliga) shoppingen innan vi åter for hem, dock med lite mindre entusiasm.




ärmpuffat linne 100 kr & vintageskor 300 kr från Zara.                     Dragkedje öronhänge, blingbling öronhänge och ring.
Singelarmed 100 kr & lagerpålager 100 kr spettslinne                   Sammanlagt 170 kr från Creole.
från Nicole.

PINK unforgettable.

TISDAG. Det var realism och skepsism blandsat med första världskriget innan vi kom ifrån Staggs skolgård några minuter efter nio. Mofaaasa hälsade på i bilen medans vi susade förbi Kurt Olssons stora soffor. Vipps så var vi där på vårat lillalilla hotell med inspiration av hytter på färjor. Lite lost tar jag på mig skoletterna och håller tummarna på att det inte är så långt till Drottninggatan. Klackarna tar oss till den underbara gatan på tre kvicka minuter och Matilda börjar med som serious shopping medans jag lägger huvudet på sne och granskar plaggen hårdare än vanligt innan jag lättar på plånboken.



Klädombyten, vindrickande och hitta närmsta tunnelbana ut till das Globe med hjärtat i halsgopen på att vi kommer få stå längst bak när vi ser köerna in. Med höga förväntningar sätter vi oss på betonggolvet fyra meter ifrån scenen innan världens sämsta förband börjar. Evermore, aldrig hört talas om, vill inte börja lyssna på och behöver hjälp med sina scenframträdande - man kan inte bygga en hel show på paljettbyxor och skärmar med jobbiga bilder på! Alla stod helt opepp och de flesta hade inte förstått ett ord av vad nya zeeländarna hade ropat ut om att vi skulle bli pepp. En trekvart med playback och filmning på monitorna utav omedvetna människor som satt och kollade datorn eller visade solbrännan på magen.



Så äntligen. Det vi väntat på i ett halvår. Den coolaste kvinna som någonsin levat med rätt attityd och sätt att leverera. Moulin Rough tema i allra högsta grad med sexsexsex skrevskrevskrev bungyjumpbungyjumpbungyjump och fortfarande aldrig en enda felton (förrutom en men då bankade hon micken i golvet och gjorde desto bättre ifrån sig). Tyvär fick jag typ svininfluensan mitt i allt och var tvungen att gå ut i två-tre låter, men när vi förstod att det var för att jag inte ätit på hela dagen så löste vi det snabbt, tack matulda. Nu kan jag inte beskriva mer, måste upplevas.






Det som skulle blivit en mysig kväll på ett nattkafe blev två chees innan vi somnade bums i våran kabyss.


4 års firande.

SÖNDAG. Räffsan gick på högvarv tills det var dags att börja svinga moppen istället, vi varvade med pizza och marängswich (har fortfarande inte kollat upp hur det här ordet ska stavas, men det var iallafall jäkligt gott!) under lördagen, för att vakna till dagen då vi firar far. Daddy fick böcker med dumma politiker citat, Kjelle fick två Triss och äran att göra iordning nya "garderobsrummet". Farfar vet jag inte, men hela släkten var iallafall där och trängdes framför sporten. Hann inte med mycket fika innan det var dags att åka på Jespers överraskning.

Hotellrelax med bubbelpool, bastu och alldeles för mycket diptallrik.
Tack för våra fyra år och en underbar timme i bubblet älskling!
 
                     

Sexparty!

FREDAG. Vi kom hem till Nina och Daniel och jag förstod ärligt talat ingenting förrän jag fattade att en av tjejerna skulle visa upp en massa sexprylar. Jag öppnade vinet, krämade in allt jag hittade i glidmedel och åt snoppar och vaginor, därefter blev kvällen till en ända stor skrattfest med pinsama detaljer och uttalanden. Hela lägenheten skakade tillslut när alla sorters vibratorer var igång samtidigt. Skölpaddan, delfinen, pingvinen och allt vad de nu hette och fungerade. Vi satt där med äldre och folk vi inte kände och ändå var det sjukt kul, så nu ska jag hålla i en likadan!

Så om du tycker om att äta glidmedel, kittla din partner på näsan, köpa sexleksaker, testa en helt ny fest, är kåt i sörsta allmänhet eller bara är min vän så bjuder jag på något storartat i april. Be there or be square - for real! Så håll APRIL månad öppen så mycket som möjligt för helt plötsligt kommer det dämpa ner en inbjudan undertecknad av undertecknad.

       
                              Blev lite för mycket för gamlingarna när de lite större och mer vibrerande sakerna kom fram. 
 
                                                                            Försäljare och en bråkdel av varorna.

ovetande

FREDAG.


Med varsin blå drink i magen var vi redo för sexparty,
ännu helt ovetande om vad som väntar.


A smell of roses.

FREDAG. Det som var meningen blev inte av, istället får jag snart ta bussen in till stan igen och börja jobba. INORMATIONSSAMHÄLLE, pyttsan. Tur att dagen bara kan bli bättre efter det snabba arbetspasset.

 


"Liv pågår"

TORSDAG. Byteatern är verkligen en klass för sig. Jag och mamma hade fått gratisbiljetter och vi är inte svåra så när vi vet att det är fika efterråt. Det som spelades upp på scenen går inte att koppla till det som stod skrivet i tidningen om handlingen. Hon vaknade och gick och la sig, däremellan fick man vara nytänkande och ta det som det kom. Kvinnan står ensam på scen i fyrtiofem minuter och sjunger, springer, tänder ljus, spelar dålig gitarr osv, men vi gillade det mesta och framför allt kakan efterråt. Vi ska försöka vårat yttersta att få tag i receptet, även om det kommer kosta oss en arm, mammas arm.

Vad ska jag göra imorgon mellan halv tio och klockan ett? Sitta på körskolan, dricka vattenoboy och äta riskakor, som taget. Sedan ska jag jobba för första gången på fyra månader, första gången av de dussinet gånger jag fått timmar den här månaden. Cachen rullar in åtta dagar innan julklappsdagen, taget :).


Jag är lycklig med Jesper

ONSDAG. Idag är ingen vanlig dag, idag är dagen för fyra år sen som Jesper var så nervös över att träffa framfusiga Sofie, själv för första gången, att han valde att ta kurvan otroligt långsamt, som Sofie genast kommenterade. Idag har vi varit tillsammans i fyra år och varit förlovade i tre (och nej vi tänker inte skaffa barn och gifta oss inom den närmsta framtiden, sluta vara så tjatiga och konservativa). Ibland har det varit jätte jobbigt och det har ett varit konstant slitande fram och tillbaka mellan hemmen, men vi har rätt ut det där med en massa oseriösiteter och skratt. Nu kom Jesper innanför dörren, nyklippt med en bukett röda rosor! Jag är lycklig.


Våran första sommar tillsammans och våran låt.


levande micheline

ONSDAG. Jag gick med slutna ögon från körskolan och det kändes som om jag hellre skulle vilja bli påkörd än att behöva se snön falle ner. Jag blev inte påkörd och jag såg snön. Jag satt och kände mig efter och jag gjorde provet, jag gick fram och tillbaka med påsen fylld av kläder till Lillsofie, men det näst största jag hade på min tänkande hjärna var hur mycket jag älskar min nya jacka! Jag har inte haft en riktig vinter jacka på kanske fem år (erkän att de är fula, att man blir ful i dom och att dom kostar tråkiga pengar) och helt plötsligt har jag en. Den är liksom varm, ovanligt för mig. Vinden puttade mig framåt men den var aldrig genomträngande och jag kände mig som en levande micheline gubbe. En varm levande micheline gubbe.
Senaste inköpen gick inte ens upp till 500 lappen. Storartat.

 


illa, jag mår illa.

TISDAG. sitter förtröttat och väntar på Matilda så vi kan starta våran första lektion. Känns redan som om hela dagen har gått och jag mår super illa pga den dära killen på bussen som gjorde såna där äckliga läten som om allt var på väg upp. Det är två hårda prov den här veckan och prov är inte något jag favoriserar när hjärnsläppen sätter in. Vi blickar framåt och hoppas på det bästa när det gäller allt just nu :)

Festen där det är okej att se döende ut.

LÖRDAG. tre timmar försent kom jesper till Sveige igen med bilen överfylld med alkohol av alla de sorter, jag har inte sett lagret än men jag antar att det är chockerande. Lite segflytande bestämde vi oss för att åka till gula huset och träffa de sirapssöta där för en trevlig utklädd kväll.

  
 
 

The hippie and the beast.

LÖRDAG. Man tager vad man haver tjugo minuter innan man ska till festen.


RSS 2.0