Varför bilderna?

SÖNDAG. Äntligen ligger jag här i mina stilla, alldeles för stora säng, med ett ljus, doftande av kanelbulle, vid min sida. Det är söndags kväll och jag har inte varit full ett endaste dugg denna helg vilket har medfört att jag faktiskt fått något gjort om dagarna och kan komma ihåg allt som har hänt under kvällstid. Man kan säga att jag har spenderat tiden i Bergkvara/Torsås dessa tre dagar som jag gärna vill räkna som helg. Det har varit övernattning hos Sollan och Kjelle, revy i torsås och sedan födelsedags firande för Kjelle. Fram och tillbaka har den röda frontalkrockade faran gått för att vi skulle kunna luckta gott, se fräsha ut och förfesta på sprit och bananer så som mamma och pappa tidigare i veckan hade lovat.

Så förrutom alldeles för mycket nätshopping, nakna karlar och lokala skämt så har helgen varit befriande lång till skillnad emot många andra. Men efter denna nerskrivna mening från Lilian "Jennie och jag har även några nyheter inför helgen som du måste höra." tror jag mig veta att kommande helg kommer att vara som ett bombnedslag med tillhörande bakisdag.


För att det är snyggt, för att det är galet billigt.



För att jag tyckte aporna var söta, för att pappa försöker
vara en utav dom, för att jesper är utstött.

vi firar nitton så här dagen innan

ONSDAG. Så stod hon där vid mitt skåp idag vid kvart över tolv och log, det kändes bra att senare få gå på date och skämma bort henne med gåvor. Eller egentligen var det Matilda som väntade på mig så att vi kunde köra till Holmgrens. Där köpte jag en kopp the medan matilda bjöd på bullen vi senare skulle försöka mumsa på så långsamt som möjligt tills det var dags för matilda att öppna sina presenter. Om ni inte förstått än så fyller Matilda nitton vintrar imorgon men är en upptagen kvinna så här dagarna innan hennes afghan kommer hem. Matilda blev så där lagom nöjd över sina presenter, vilket hon uttryckte genom att använda orden jätte fin och tack ungefär tusen gånger innan jag fick henne att sluta. Sedan dess har jag hunnit fylla på garderoben rätt saftigt och tömma den till Lillsofies glädje, dock blev hon lite ledsen när hennes hårfärg visade sig vara lite rödare än förpackningen utlovat, blev inte bättre när kvinnan fick stå ute och vänta på bussen i en halvtimme för att sedan komma in hit och värma sig igen. Nu är det helt klart dags för mig att sluta sitt här och smörja och byta om till bounciga kläder.

Updt. Mamma och pappa lät mig inte köra in till dansen ikväll, sorgligt, men jag antar att dom vill mitt bästa. Lantvägarna är verkligen inte de bästa..

  

tidens gång.

TISDAG. Jag tycker att Shakespeare skriver jobbigt och att internationella är dumma och inte låter de små ettorna tala normalt. Då hade dom inte behövt göra bort sig totalt i alla fall. Medans detta förändras genom tidens gång åker jag och pumpar småtyngder.


modedepression.

MÅNDAG. Jag håller på att gå ner i depression. Jag vill helst inte göra någonting, förrutom att träna, men jag vill helst inte vara med om resan dit och hem. Jag har ingen hjärnork och känner mig mest bara ful. Matilda säger att det är vädret, delvis rätt eftersom jag kände mig gladare under de timmarna solen sken idag. Men min egna uppfattning har mer med mode att göra. Jag är helt enkelt trött på det tjocka, mörka, fodrade och platta. Det finns enstaka snygga vinterkläder men de är sedan långt tillbaka förbrukade utan att snön följde dom bort. Som en av världens mest frusna människor har jag fåtal gånger kunnat klä mig vackert denna årstid och när man heter Bambi i andra namn har man inte ens fått känns sig lång eller ha bra hållning. Ta bort snön så har vi kommit en bra bit på vägen, när vi sedan börjar prata tio-femton plus så är jag nöjd. Vi ska inte ens tala om när jag börjar bli lycklig med fjorton centimeter och slanka ben som slutar synas vid kjolkanten.

Outfits som gått under åren och som gör mig glad. Undra om det är kläderna eller minnet av sommrarna?



avslappning i olika former.

MÅNDAG. Jag som skulle gå och lägga mig tidigt igår kväll råkade bli sugen på att sticka en halsduk. Detta höll mig vaken lite för länge och gjorde denna dag rätt frånvarande. Slutade med att jag kom hem och stickade lite till. Men snart får det vara nog på halvsovandet och handstickandet, det är dags för träning ikväll. Även om det bara är yoga så tror jag att det ger stor skillnad eftersom jag alltid har träningsvärk efterråt.


ska vi boxa?

FREDAG. Jag hade boxen, ansiktsmasken och humöret i högsta hugg när jag entrade Lilians våning där jordgubbarna låg på tining. Där spenderade vi våran kväll fastän att den inte blev som sådan den var planerad att bli. Ansiktsmasken hann inte ens åka på under hela kvällen då killarna kom och pratade skit istället.



Jag älskar mitt liv ändå.

FREDAG. Nu börjar nittiotvåorna fylla myndiga och det gör ont i mig för många anledningar. Jag känner knappt någon yngre så det blir inte många storslagna och pirriga artonårsfester för mig utan istället får jag glatt stå och titta på när alla visar legitimationen för första gången stolta som tuppar. Om jag har räknat rätt känner jag tre godingar som är året yngre och som detta år ska firas in i krog-gemenskapen. Men som jag och jennie sa igår, vi är inte nitton, vi är inte vuxna, vi vill fylla arton igen! Så jag tänkte för mig själv i början av detta år att jag kommer få ett tråkigt händelselöst liv nu efter allas myndighetsförklaring. Men då slog det mig när, jag för någon vecka sedan, fick ett litet brev, det är ju nu livet börjat! Det är ju dags för studenter och för guds skull glöm inte att vi blir äldre och folk fyller faktiskt också tjugo år, börjar gifta sig, få barn eller skaffar hus där galna fester kan hållas. Nästan allt är tillåtet, och det ända som kan stoppa oss är ekonomin och man bestämmer faktiskt själv om man verkligen vill ha ett extra jobb eller inte. Så det kanske inte är helt fel att bli äldre ändå? Visst kan jag känna mig lite gråhårig ibland, men då är det bara att tänka efter, sätta på sig heelsen, hångla upp fästmannen för att sedan gå ut och have the time of my life med tjejerna. Nämnde jag att jag älskar mitt liv?

Det var inte meningen, men jag ångrar det inte.

TORSDAG. Det som var meningen att bli en snabbis på stan och kolla presenter till matilda, innan lilian och jennie lyckats ta sig in ifrån Jenny, blev något mer passande för shoppingblåsan. Jag fick inköpt alla matildas presenter (förrutom en som måste hållas färsk) och hann även med lite underkläder och rosett inköp innan töserna ens hade nått kvastens marmorgolv. Så stod jag där med ett par skor men hade inte en aning om hur mycket de kostade på grund av procentantalet skrivet på lappen, då kom de och räddade mig med lite halvdan mattematik och övertygande ord. När de små två hade förstått att detta procenttal var överväldigande i hela butiken var det där vi fastnade och tömde alla tres konton till dagens shopping gräns.

För mig som inte shoppat sedan mellandagsrean så var detta en befriande men också utmattande historia och koppen the på fyra kök satte sig som en värmande vän runt mina nerver. Det gjorde också jennie och våran pratstund där över kopparna. Pratstunden resulterade i att vi köpte ansiktsmask, kollade priset på jordgubbar och skiljdes åt i all hast for the bloody buses sake.



3 av matildas presenter. 3 trosor och enorm rosett, H&M. Guldklackar, linne och feta chinos, Monki.
Mönstrade spets tights, Glitter.

shorts? I januari?

TISDAG. Vaknade och höll mig nyvaken i några timmar idag. Var så trött så jag ville gråta många gånger, ändå fick jag mer gjort på projekt arbetet än de tidigare månaderna sammanlagt. Det kanske mest var kroppen som sov efter två riktigt dåliga nätter och gårdagens två timmars dödarpass på gymmet när jag testade alla Les Mills passen på rad. Sitter här och funderar på om jag ska börja koka nudlarna nu så att hyllan kan bli klar, vi kan åka hem till jesper och fixa den och sedan till slut och i sista sekund plugga inför morgondagens religionsprov.


Det var järntjejerna.. och znaosan.

FREDAG. Vacker kväll med vackra människor, självklart är det där jag var! Det blev någon drink och något glas vitt innan bibeln åkte fram och vi lärde känna de vi aldrig tidigare träffat och fick reda på allt om de vi träffat alldeles för många gånger. Det var delar av båda mina järngäng och jag trivdes som fisken i vattnet och handen i handsken. Man kunde bara ha önskat efter lite högre musik med tillhörande dansgolv, gratis alkohol för alla och roligare kalmariter, annars håller jag tummen uppe och tänker glatt tillbaka på kvällen då jag trillade ner för trappen och fick en spricka i tån. Kanske även som den natten då vi drack upp en flaska vitt på bussen och jag drog den sämsta skämtflörten någonsin med de sämsta raggningsreplikerna någonsin.






jag vet vem jag är när jag är hos dig.

FREDAG. Rapporten som har tagit upp min vecka tog upp en bra famn med tid även igår innan den äntligen kunde skickas in. Annars var det fritt fram med skridskorna och yoghurten. Själv föredrog jag yogurten eftersom jag inte är något vinterbarn och därmed inte har några skills varken på skidor eller skridskor. Inga pirruetter för min del men när magen kurrade efter en dag utan mat fick den sin yogurth innan sängen tog över hela kroppen. Hela kroppen förrutom tandvärken där min visdomstand håller på att växa ut.

Idag är jag allmänt lycklig, inte festlycklig utan så där så att det inte spelar någon roll om någonting går på tok. För jag missade religionsprovet, kom för sent till naturen och glömde mitt USB i skolan, men jag blev inte ens arg för Pia på biblioteket fixade mitt USB till säkerhet. Mamma glömde mobilen så fick skjutsa runt på henne och jag får sitta på den stationära för laddaren till den bärbara är sönder. Men jag mår utmärkt och är lugn i hela min själ, tackar melissa lite för det just nu. Eller just nu tackar jag mina föräldrar för att dom har ett solarium jag får låna utan gränser. Jag ska riva mina murar tills vi ser varann, för jag vet vem jag är när jag är hos dig, trallala och glädje på lysrör i denna årstid.


Så internt det kan bli

ONSDAG. Det är mitt i veckan och jag vaknar med träningsvärk i hela kroppen och trötta hjärnceller. Detta tackvare yoga och Lilians chock så där på kvällskanten. Jag gillar chocken, absolut. Men den är super hemlig och "jag får inte berätta den för någon". Det ska jag inte heller, förrutom för några utvalda få. Jag säger så här till er andra: Man ska inte springa och titta uppåt på stenblock. Eller varför ska jag säga så egentligen? det är ju så internt det kan bli och ni förstår ingenting av det hela.




Photoshop VS Paint skills jag besitter. Vad röstar vi för?


Ingen träningsnarkoman.

TISDAG. Träningsnarkoman? Nej, inte jag. Men fan vad jag gillar det! Stannade kvar i skolan igår mellan klockan två och halv fem för att sedan förflytta mig till stadbiblioteket till halv sju. Detta för att hinna göra så mycket av rapporten som möjligt men ändå få träna. Och jag ska inte klaga på gårdagen för bussen var bara en halvtimme försenad och jag glömde bara mitt arbete i skolan och fick springa som en tok och stadsbiblioteket var inte så illa som den tuffa sidan av mitt inre alltid trott. Visst det satt lite utvecklingstörda där och kollade på snyggast.se och lite annat sånt smått och gått, men jag fick ändå någonting gjort när jag inte var upptagen med att tjuvkika. Så äntligen var det dags för mitt första pass på Nordic när det nya schemat var kommet, och vi gillade det. Blev Body Jam och jag kan erkänna att jag är alldeles för fast i dansskolans räknesätt, för när man ska svettas i steg räknar man visst lite annorlunda och mestadels får man improvisera om man inte ser vad dom gör med ben och dylikt. Tog ut den sista energin på cykel och trampmaskin innan jag fick säga godnatt till min ömmande kropp vid halv tio med några rånkex framför tvn.

Men varför förlata sig? Jag packade om till en annan väska och ny outfit och ställde klockan på yoga klockan nio. Så det var jag, barnet, hunden och plankan imorse tillsammans med några andra krävande positioner. Det finns en anledning till varför det kallas snigelkarate men helt klart både psykiskt och fysiskt utmanande och görs gärna om. Skoldagen var inte lång och inte särskilt givande, den gav mig fakta om att det fanns fyra bilar i USA 1894, det är nittioen dagar tills jag tar studenten och att dadaisterna var allt annat än normala homo sapiens sapiens.


A lion would never cheat on his wife.. but a tiger wood.

SÖNDAG. Nu har jag och Jesper legat till sängs hela helgen och inte fått någonting gjort. Förrutom lite tacos, hamburgare och natur rapporten som vi började med och sedan var klar och inskickad fem timmar senare. Annars dött med hjärn- och kropps aktivitet över täcket. Jag behöver en lägenhet och många gympass just nu känner jag, för att liksom komma tillbaka i leken. Så länge får jag nöja mig med en peeling, solning och målade naglar för att inviga skolans korridorer efter tre veckor av intjänade pengar och ledighet.

dålig sömn och skolfritt, fast den tråkiga sidan.

TORSDAG. Visst har jag känt det komma krypandes, men inte trodde jag väl att det skulle slå ut mig så här pass. Det är helt enkelt min förkylning, feber, huvudbankande och halsont jag pratar om. Dåligt med sömn och ingen skola står på schemat. Känns verkligen inte bra när jag vet att jag borde ha kommit igång med skolan så fort som bara möjligt. Sen ska vi inte ens tala om träningen och lägenhets kollandet, det är både nödvändigt och kul men för mig untouchable for the moment. Nehepp om man skulle börja på den avvikande rapporten nu när man ändå inte kan göra så mycket annat.

20 blonda år

TISDAG. Sista arbetsdagen för denna period avklarad och skjuts in i duschen för nu var det tjugo års kalas på ingång. Anton kände för att lämna åren som tonåring och då fick vi självklart hjälpa honom med det genom god middag och efterrätt. Jag blev uppskriven som fyllechaffis och fick endast kolla på när de andra fick rödvinsdrinkar, whiskey och rom. När alla antingen hade åkt hem eller ut till Sandra vid elva tiden fick jag sitta och lyssna på allt om dom nya bilarna som alla ville ha och dess bränsle innan jag vid halv ett äntligen fick skjutsa in födelsedagsbarnet och Danny in till Scotts för att få komma hem och slockna som en stock.




Sluta pladdra?

LÖRDAG. Varför går det inte sova ifatt en utmattning? Varför måste man lida något så otroligt för någonting som var så fantastiskt? Idag var dagen jag var tvungen att komma tillbaka till verkligheten igen, det blev pyssel med små kusinerna och sedan började vi äntligen på våran hylla. Hyllan kommer bli one of a kind och jag har starka förhoppningar på att den kommer bli awesome. För att få in hyllan i Jespers rum så möblerade vi om lite i förhand och då måste barskåpet tömmas. Vad står då inte där inne? Champagne. Och jag som inte hade någon med mig på nyår. Dåligt, fruktansvärt dåligt, men möbleringen blev perfekt. Det kommer ju faktiskt fler tillfällen för skumpa. Studenten? Jag vill in och träna, eller först vill jag göra klart hyllan, men sen träna och äta massvis med spaghetti och kötfärsås i det tomma huset där hemma. Mamma och pappa övergav mig för min syster, jag får bara hoppas att dom får med sig något fint från Malmouöe.

Nytt decennium

TORSDAG. Så var det den trettioförsta december och enligt tradition så ska man fira detta datum med skumpa och ståt. Men för att inte känna den minsta skuld över kvällens frossande i kalorikarnevaler så stack vi till gymmet innan middagen sattes in i ugnen. Efter att den utsökta middagen hade fått tränga sig ner i magen tillsammans med Jesper smarriga drink så gick det endast uppför. Folket kom och något klockvarv senare var vi alla i gula huset och började fira in det nya året med tequila rose och lakrits shots. Eller jag började mer festen med att få öppna mina julklappar från JL, fint svart nagellack som Lilian hade i rosa och glamouröst armband i guld som jag hade tänkt ge till Jennie i silver. Jag tror vi kan det här helt enkelt! Efter det vet alla hur det går, det är raketer, ciggarrer och mouserat vin som vi kallar champagne. Dans till halv fem för mig, eg och Lilian meddan Jennie låg och sov på en smörgås, Kalle på köksgolvet, Jesper och matilda på bordet och de andra som intagit mer bekväma möbler.







Inga nyårslöften, bara tummen ur.

ONSDAG. Det är inte så ofta man är tillräckligt duktig till att få plocka ut två bevis på sitt förbättrade jag på en dag. Men det fick jag! Efter jobbet åkte jag till posten och hämtade ut mitt körkort, det var vackert och jag var upp över öronen nöjd över mig själv. Men varför stanna där? Varför inte åka hem och duscha, åka till doktorn för att sedan åka till gymmet? Låter det bra? Det var det. Doktorn skickade mig vidare till en annan doktor efter att komplimangierat (nytt ord från mig) mina magmuskler och jag tror det kommer bli bra med ärr och sånt. Sedan kom det negativa på dagen. Jesper var på käfthumör och pojkarna satt och åt istället för att vara klara för gymmet, men vi fick se genom fingrarna på den incidenten för att komma till dagens höjdpunkt. Trumvirvel tack. Jag skrev in mig på Nordic club och tränade skiten ur mig direkt! Det var underbart och flashbacks ifrån när man körde idioten på fotbollen kom tillbaka till mig och jag minns hur mycket jag älskar att träna egentligen. Att få ta ut sig på någonting som inte är läsbart eller fruktansvärt koregrafiskt ansträngande var en befrielse. Och sen att man kan göra det framför en tv! Praise the lord och alla hans medhjälpare på tvbolagen. Jag kan knappt vänta till nästa utmattning och jag kan verkligen inte vänta tills passen går som vanligt igen. Det blir jag, yogan, afrika dansen och body jamen som kommer hänga stenhårt. See you tomorrow Nordic.


RSS 2.0