Going V I P

FREDAG. Tack vare en mycket generös och god Fannie går jag ikväll till Vallen för att bli en av medlemarna till en mycket belevad grupp. Jag pratar om de som blir en Very Important Person på Vallen under hela sommaren och därmed kommer in gratis. Jag känner hur sommarkvällarna kryper sig på mig med drinkar. Nu behöver jag riktigt bra ursäkter för att inte gå ut, och sånt gillas alltid.


Ops I did it again

TORSDAG. Super förbränningen allan kom och hälsade på mig imorse och jag hoppas han kommer åter imorgon efter skolan. Tills dess kan vi glädjas åt att jag kommer vara fin om fötterna till hösten och att jag redan nu kan klä mig i khakigrönt och guld.


Kom inte här med dina dokumentärer

ONSDAG. Den tid jag hade skrapat ihop idag har jag spenderat på tv3play. Kände att jag var tvungen att göra some catching up med norska hollywoodfruar (för övrigt mycket sämre än svenska) och Sofi Fahrmans backstage med SATC 2. Och om jag inte hade velat det tillräckligt mycket innan blev mitt sug efter att gå på SATC kvällen på Baronen imorgon ännu större. Än så länge ser det ut att skita sig och i värsta fall får jag ligga hemma och kolla på 90210 istället. Serier är verkligen inget för mig. Är förresten sjukligt sugen på mjölk fortfarande.

Jag samlade precis på mig sjukt mycket ledig tid.

ONSDAG. Och DÄR (stoppar osynlig klocka) var jag klar med allt skolarbete. Har haft den här nedrans evolutions rapporten i hälarna nu ett tag och var en befriande känsla att släppa den. Jag vet att vi har en vecka till på oss men jag vill verkligen kunna göra precis vad jag vill nu utan det minsta dåligt samvete. Det enda som stoppar mig nu är ekonomin, dessvärre har det aldrig varit ett hinder förut. Har man generösa människor i sin närhet och en pojkvän med hundra lappar i högar på skrivbordet så är en uteservering eller utgång aldrig långt borta (bara sisådär två mil om jag är hemma i Hagby). Vad som dock är ett extremt dilemma är mina upptagna eller panka vänner. Jag är rädd för att jag kommer stängas av från gymet snart, vad ska de tro när man kommer in nästan två gånger om dagen? Men det är inte mitt fel, det är alla andras fel. Alla andra i hela världen som inte har tid för mig.

Bapelsin gubbjävel!

TISDAG. Regn och sol och sol och regn och så lite regn och sol igen. Varför inget mellanting eller bara ett utav dom? Vädret avspeglar mitt humör just nu. I mitten på denna vecka (typ som idag) skulle vi egentligen ha varit och kollat på en lägenheten vid slottsallén som jag är säker på att vi skulle vilja ha. Igår morse skickar gubben och säger att han har gett den till någon annan. Hur är det möjligt? Vi sa ju att vi kunde komma när som helst och att han bara kunde ringa så fort badrummet blev klart. Vi skulle alltså kunnat flytta i början på nästa vecka, istället får vi börja om allt detta eviga letande igen. Vi blev sjukt Bitter och Butter och imorse skrev jag upp mig på tre andra. Det här letandet efter att få ha ett eget jävla gemensamt hem går mig på nerverna, så till den grad att jag inte kan glädjas över att jag är klar i skolan. Istället tränar jag och försöker att inte tänka på min totala avsaknad av snusklubbor

Jesper, Jesper hur mycket är klockan?

SÖNDAG. Jag låg där och tänkte om jag den här gången ändå skulle väcka honom för att kolla hur mycket klockan var eftersom jag tyckte det var onödigt förra gången jag vaknade till. Det kändes som om den var mycket men ändå hade ju inte hans alarm på kvart över 7 ringt. Jag tyckte ändå det var värt risken att få en lite nyvaken och vresig pojkvän för att själv slippa resa sig upp och hämta mobilen. I panik börjar jesper nästan att klä på sig innan han ens hunnit säga hur mycket klockan är. Det är en halvtimme tills vi ska vara vid kyrkan. På med vad som låg överst och strunta i båda mat och hämta present. Nu gällde det att inte bli försenad och därmed utskämd i fader guds hus. Två timmar i kyrkan med en väldigt annorlunda konfirmation så var det äntligen dags att få i sig lite blodsocker.



Upplyst på olika sätt.

LÖRDAG. Med en vän på soffan blir det lätt något DH och Cougar town för mycket medan hjärntrollen bankar på hjärnbalken och godispåsen blivit en kletig röra. När jag och jesper äntligen lämnade källaren märkte vi av solen och har sedan dess suttit i den både hemma på altanen och ute vid sjöboden. Pappa har fått munktröja, blommor, vinkaraff och choklad som uppskattning för att han föddes för fyrtiotre år sedan, imorgon, och jag har fått årets första rabarberpaj. Efter kusin lek är jag sliten och nu får ännu en "the end of the world" film fylla vår kväll. För som jesper säger, är jag den den enda upplysta, som har förstått att världen redan är körd.



Du är snügg, mücket snügg!

FREDAG. Som en sista resort tog jag min bästa vän under armen hem till ljungbyholm för grillning och chillning. Bildligt talat alltså, för egentligen fick hon visa leg för att få åka med bussen och köpte en pizza innan jag ens hunnit lägga ögonen på henne. Danny och Hanna kom med kött och Nemo (japp vi hittade honom) som fick leka med Charlottes lilla Diesel (alltså inte jeansen). Senare kom även lilian, jennie, granberg, calle, plane och jonsson på en kort och torr visit. Något som inte kan räknas till torrt var min och matildas strupe. Vi återfuktade den ofta och väl med blandning av systemets läckerbitar, tysklands härligheter, matildas berömda baileys och min egenblandade lakritsshot. Med härliga ego boosts och fia med hutt avslutade vi natten framför Desperate Housewives med en snarkande jesper mellan oss.



    

stekare.

FREDAG. Imorse fick jag så där lagom lustiga blickar för min klädsel. Folk tyckte väl inte riktigt att den stämde in på vädret eller så var de bara sura för att de legat vakna hela natten på grund av åskan. Själv sov jag som en stock och kände på mig att jag var helt rätt ute med tunna elefantbyxor, tisha och ballerinor. Nu ser det ut som om moder natur har varit och strött ut blingbling lite här och var där regn ligger kvar och gnistrar emot solen, det är vi värda efter det som vi än så länge kallat vår. Jag har laddat upp med tidningar och godis och är redo för stek. Sol oljan med doft av cocos tog jag på redan i morse så den borde vara redo för användning.


När byxorna fortfarande var blöta men självförtroende var på topp.


lite till bara.

TORSDAG. Gick ut på stan för att köpa en sol olja och pappas present, kom hem med lite mera och ganska mycket skoskav.

 
Sol oljor och bra sol bhar. Jag förstår att inte dagens större inhandlanden stämmer överens med vädret men tack vare vädret så var de så pass billiga att jag kunna svika sommarvädret för en sekund. Och kväll blir det ju även på sommaren. mys- och lusekofta.
 

från apa till råplugg.

ONSDAG. Sitter och beställer kläder för att slippa göra läxor, inte för att det känns som ett tvång men plånboken får lida för mitt sista pluggande. Som om det vore något nytt? Bara natur och lite pill på partiprogrammet så är jag verkligen klar med skolan. Jag kan inte riktigt förstå det, och då kan jag inte ens sätta mig in i vilken lättnad de är för dom som inte ska plugga vidare. Men ändå, tänk, jag får ledigt fram till första september. Och om jag inte kommer in på den linje jag vill så har jag mer ledighet från skolböckerna. Hur som helst är det mindre än tjugo dagar kvar i skolan på Stagnelius, på internationella, på stressen. Jag suckar och skriver om människans utveckling från apa till homo sapiens sapiens.

          

2 vackra saker och en gammal sofie.

TISDAG. Hunnit träna galet och vara Amish och få pressade frågor av Charlotte samtidigt som jag lyckades hålla lugnet. Yey me och så tänkte jag fortsätta veckan.

Har glömt visa två mycket vackra saker jag fått.


En rokoko stol som skriker kunglig. Sollan och Kjelle tyckte              En liten del av dagens klädsel och den
den stod och dammade så jag tog emot den med öppen famn.         vackra blomman från i lördags.

Sexparty

LÖRDAG. Jag vet att många vet att jag är present kåt och att jag tar varenda chans jag kan för att få saker. Men när jag såg sällskapet Hanna, Danny, Charlotte och Tukk kliva ur bilen med en stor bukett kom jag genast på att jag glömt skriva med min ironi bakom "den försenade födelsedagsfesten". Buketten är faktiskt en av de finaste jag sett och jag är extremt tacksam och hoppas det inte sved något extremt i deras plånböcker. Handen på hjärtat var det faktiskt inte meningen att någon skulle ha med sig något annat än kött och alkohol, och de till sig själva. Grillen gick hett (vad annars?) och alla tryckte snabbt i sig det som knytkalaset hade att erbjuda för att vara klara tills "sextanten" kom. Robins bild av en sönder färgad, utmärgad, piercad kvinna i fyrtiofem års åldern blev snabbt omvänd när Gabriella från himelriket klev in och började plocka upp sina oljor. Oljor kletades och smakades tills alla var mätta och våta nog att ta en paus. 

Under puasen togs det tunga ateleriet fram och när alla åter var på sina platser började gapskratten och de pinsamma kommentarerna flöda. Lite sexkomplex verkar vi alla ha och de verkar verkligen komma ut på olika sätt. Populärast var nog den gigantiska lila snoppen som gick och fästa överallt; på väggen, på min rygg eller i marcus panna - your choice! Lösvaginor är också kul, speciellt när Antevarg av mistag fick den till fontänorgasm och Robin blev nästan blind av ett snärt med rörvaginan i ögat och krossade senare ett av mina fina glas i fläkten.




Jag är inte bitter utan tackar istället för en rolig kväll med öppensinnade människor med lagom stora plånböcker. Era vackra siffror gjorde mig och jesper en sexleksak rikare utan extra kostnad. Nästa gång behöver vi dock bara bjuda hem Hanna och Danny ;).



ledighets-senil?

TORSDAG. Haha, ser ni att jag har skrivit fel dag på de senste inläggen och då har jag bara varit ledig i två dagar, hur ska detta gå? Jag har fyra lediga dagar kvar och jag kommer nog hinna glömma bort vad dagarna heter tills dess. På två dagar har jag hunnit göra alla läxor och har nu bara tre saker kvar att göra nästa vecka sedan är alla skolarbeten klara. Efter den tjugoförste tänkte jag mest sitta och göra absolut ingenting i nästan en månad innan jag springer ut ifrån stagnelius för sista gången. De fyra dagarna jag har kvar ska jag hinna tjäna en liten hacka (typ en spades storlek), shoppa för mycket, ha ett galet sexparty och kolla på mina fyra serier. Jag älskar mitt liv utan läxor.

Kopping

TISDAG. Direkt efter frukosten hoppade mamma på mig med koppingen och jag som trodde vi skulle göra det ikväll var inte känslomässigt förbered (man koppar igenom att suga fast små blå bollar på det ställa som gör ont). Mamma är zonterapeut och älskar att plåga och hjälpa människor. Mig plågar hon mest eftersom jag har så stora problem med mina axlar. Jesper hjälper hon och tar helt bort hans pollenallergi. Ja, vi behandlas alla olika, pappa hade blåmärken flera dagar efterråt. Jag la mig med mina enorma sugmärken i ett renande bad och när jag tömde ur vattnet kände jag mig några gram lättare och renare. Men klockan är snart tolv och det är STOR tid för mig att plugga. Moralen och de politiska kunskaperna ska tömmas ut på papper och det innan kvällen!









Det ska hinnas bleka tänder och sola också, för imorgon är det fredag och då ska man vara fin :)

Testråtta

MÅNDAG. Sedan jag började hård träna har jag gått upp två kilo i muskler. Nu har jag gått ner ett och ett halvt och hoppas innerligt att det är hull som lämnat mig. Fast vågar inte väga mig idag efter två dagar där godis har varit tillåtet. Måste våga, måste ta steget, för forskning om inte annat. Hur mycket kan man gå upp i vikt på två dagar är dagens undersökning.

UPPDATERNG: Jag älskar mitt undermedvetna som ibland glömmer jobbiga saker åt mig, typ sånt som att väga sig på gymet.

Inspiration board

MÅNDAG. Igår hade vi debutgrillning och det smakade grillat. Det är tyvärr aldrig samma fröjd att grilla här hemma som hos jesper där grädde och krydda inte är förbjudet. Vi fick en och en halv dag av riktig vår och det väckte mina behov att handla tunnt och vackert.


Inspiration board.

Helgen börjar... nu!

TISDAG. ja, jag skriver tisdag, men jag lever fredag! Jag har bunkrat upp ett godis lager framför datorn och är redo för att få allt skolarbete klart. Fast det tänkte jag inte börja med försen i morgon, för idag är det fredag hos mig. Och i vanlig ordning så tränar jag järnet innan en helg och då ännu värre om min helg består av sex dagar. Fräshar upp varendra vrå av min kropp och gör endast sådant som räknas som onödigt. Sånt onödigt kan vara att klippa ut allt vackert ur ELLE, och det är precis vad jag ska göra.

Welcome B&J

MÅNDAG. Varje morgon åker jag in en buss tidigare för att hinna träna, det brukar oftast vara öde och absolut ingenting att kolla på när jag skyndar över larmtorget. Men vad ser jag idag? Ben & Jerrys ska öppna precis brevid Subway. Jag som alltid sett Kalmar som en ganska smal och hälsosam stad där skräpmaten ligger lååångt borta på baronen. Men jag antar att vi alla kommer öka något extra gram i sommar med Ben & Jerrys sortiment mitt inne i stan. Och även om de lite smått korkade amerikanerna i biggest loser tror att Subway mackor är nyttiga måste vi väl ändå ge oss själva så pass mycket cred att vi vet att en smörgås inte blir nyttig för att man lägger sallad på den. Bröd är fortfarande bröd och ett salladsblad innehåller faktiskt inget nödvändigt alls. Tack och adjö smala Kalmar och välkommen Amerika.

en död jätte hamster på huvudet.

SÖNDAG. Jag är nysolad och har precis fått håret urtunnat av frisörmamma. Det röda på mitt huvud vägde ungefär ett ton och det låg en död jätte hamster på golvet efter vi var klara. Men jag har fortfarande D-vitamin och hår över för att försöja alla bleka nordbor med skört hår.


Grattis gamla farmor

SÖNDAG. Då har farmor gått och blivit gammal hon med. Sextiofem gick hon och fyllde och på det satte hon ett stort kalas. Eftersom hon varit ledig halva livet så var det ingen större omställning på det viset men hon verkade lycklig över presenterna. Dom håller fortfarande på där inne i stan och farmor var iallafall fullast när jag åkte därifrån. Tyvärr får jag inte se upplösningen eftersom jag måste analysera det brittiska valets upplösning. Jag har fortfarande inte förstått vem som vann, men det ska jag ta reda på och skriva två sidor om nu. Joppe är en hyvens kille på att ge läxor över helgen. 

När inget blir som man planerat men ändå rätt bra.

SÖNDAG. Jag hatar Kalmar för dess korta öppetider på lördagar, har man nu valt att inte vidare utbilda sig och istället stå i en butik då får man väl stå ut med att jobba längre lördagar åtminstonde. Blev alltså inget inhandlat för mig och Jesper utan vi tog en gyros tallrik i bilen och körde ut till vattnet. Jesper tyckte det var romantiskt, jag blev mest kissenödig och frös av bara tanken på hur kallt det där guppande blå egentligen var. Matilda bjöd på tjejkväll, som blev till myskväll när jesper fick hämta hem marcus vid sju tiden som var full som ett kryss. Det pratades och drack vin till date movie och linas kvällsbok samtidigt som jag åt rån med brieost för en halv förmögenhet. Ni ska få en slant för mitt vräkeri senare. Marcus var glad och mumlade jätte konstiga saker, Matilda åt mörka Polly och berättade om sin egoboost, jag drack vin och åt brie, Jesper åt bara brie och stackars Hanna måste bara undrat vad det var som hände egentligen. En lyckad kväll, jag längtar redan till nästa gång!

Klagosång

FREDAG. Första tanken som slog mig imorse när jag drog upp rullgardinen var; varför är det höst och vem fan tycker att det är så jävla kul att fucka med mitt huvud så den har bytt ut min kalender till att tro att det är maj? Eller första tanken var egentligen vad som hänt med Simon som hoppade runt på kryckor utanför. Det hör inte hit. Det engelska valet var inte avklarat när jag kom till skolan och jag förstod snabbt att jag kommer få jobba med den sämsta uppgiften någonsin under helgen. Fast innan det blev helg och jag fick bestämma över min egna tid skulle vi ha världens sämsta genomgång av hur vi har skapats ifrån apan. Vet ni att det fanns en dvärj människa som åt dvärj elefanter? Nä jag tyckte inte heller att det var en jätte användbar information men jag snappade upp den efter lärarens stora fasination över det hela.

Efter att ha tränat bort en kalori för varje dag av året duggade de dåliga nyheterna lika tätt som stänket från himlen. Matilda ställde in vår underbara chickflick kväll och mitt hem var invaderat av en gammal senil gubbe som kollade in varenda vrå. Visst hann jag bläddra igenom nya ELLE men inte min totala uppfräshning jag som annars brukar göra. Istället får jag nu sitta halvuppfräshad, äta citron muffins och vänta på tacos. Slipper iallafall dåligt samvete. Jesper säger att kvällen bara kan bli bättre, jag hoppas på honom.

dags att leta upp skägget.

TORSDAG. Nu kanske du tror att jag har legat och myst sedan i tisdags. Fel fel fel fel. Jag fick inte ens gosa då, inte ett dugg faktiskt. Pluggade till nio, gav min man lite glass och bananer innan vi snabbt däckade. Ja, så fick det firandet bli, bananer och glass. Jag har tyvärr fått behålla pluggprofilen hela veckan med undantag ifrån en afroträning igår kväll. Just nu sitter jag vid datorn och teven och roar mig själv för första gången sedan i söndags och så fort jag trycker på publicera måste jag gå tillbaka till skolarbetet. Eller gå förresten, jag ska åka iväg och spela in våran presentation och handla paj för att göra Charlotte glad. Och de som känner Charlotte vet att hon inte delar med sig av leenden hur lätt som helst. Jag vill vara klar med skolan, jag vill ligga framför teven och gosa hela dagarna. Låt mig vara! Näää, ska få klart allt skolarbete tills den tjugoförsta, ett eget alldeles heligt löfte. Måste gå, dags att leta upp skägget, jag är amish denna eftermiddag.


Sofie & Jesper 4½ år.

TISDAG. Idag är en sån där kul dag som jag firar bara för att det ofta är fint väder denna dag, om man jämför iallafall. Det är fyra och ett halvt år sedan jag och jesper blev ett par, och jag är fortfarande förvånad över hur jag kunna finna kärlek i en så tråkig och ful månad som november. Som vanligt sken väl jesper upp min tillvaro och jag struntade i mitt, annars så vanliga, höstdepp. Jag är tacksam över att november finns, även om det kunde vara lite bättre väder då. Det är inte lätt att hitta nya sätt att fira våran stora dag i regn och blåst, så därför firar jag det även lite under våra halvår. Dubbelt upp är ju aldrig fel!

Liten önskelista i misären

MÅNDAG. Skrivit en rapport idag. Det har fått gå undan, bara diskussionen kvar.

Jag önskar mig fler såna här kvällar med matilda!


"onödig" information.

MÅNDAG. Med vetskap om att det är mindre än en månads skoldagar kvar till studenten, Adams information om att inga pengar kan dras in under en så kort tid och det faktum att jag har hundra procent närvaro i alla ämnen förrutom två (enligt dexter) så har jag kommit fram till den insikt att jag nu kan bestämma helt och hållet själv vilka lektioner jag ska gå på. Alla uppgifter som ska göras denna sista tid i gymnasiet har lämnats ut och ska mest nu bara bli gjorda. Varför ska jag då sitta i skolan och lyssna på onödig information när jag kan vara hemma och få dom uppgifterna gjorda? Jag vill få så mycket gjort som möjligt nu när vädret fortfarande inte håller måttet och innan folk börja fira sin frihet med dunder och brak. På tal om dunder och brak - det har varit fyra stora naturkatastrofer nu sedan det nya året påbörjades. Såna stora katastrofer som vanligtvis sker med decennier emellan. Tänkte bara att någon skulle uppmärksamma det eftersom alla verkar strunta i det ganska så hårt.

Caroline och Markus Gustafsson

LÖRDAG. Här kan man inte klaga på feststämningen. Det var ett vackert bröllop mellan två fina individer och en halvgalen kvinna till präst. Det var tre rätters serverat till platsen och ändlöst med drycker för alla åldrar. Som vanligt blir ett bröllop bara roligare ju fler timmar som passerar och ju mer likör som slinker ner. Jag slutade hålla någon som helst koll efter tre glas vitt, två cider och sex shots, det var ungefär då jag satte mig brevid mamma som fortsatte att fylla upp glasen.







nytt valborg

FREDAG. Valborg är inte vad valborg tidigare har varit. Nu är det en stor buffé på Zorbas och ett halvtomt gula huset. Även om feststämningen aldrig infann sig och kameran aldrig åkte upp ur väskan är jag nöjd med det nya valborg.


Tårar ner i glassen

SÖNDAG. Jag sitter med en skål glass och gråter till When a man loves a woman. Känner mig som en överviktig amerikanska efter ett breakup. Fastän att mitt största problem är att mitt huvud håller på att explodera. Undra om likörer sätter sig på hjärncellerna, jag känner mig liksom dummare idag.

RSS 2.0