timmar och idoler

TISDAG. FNrollspelen började idag. FNrollspel är när elever ifrån skolor över hela Sverige och världen med en massa förarbete samlas i en aula. Alla är uppklädda och har håret uppsatt enligt regler. Man går in i en roll ifrån det land som man har blivit tilldelad. Man sitter i tre och en halv timme och lyssnar på när varje land går fram och berättar om sin ståndpunkt under rollspelet sedan får man god middag. Andra dagen sitter man i utskott och diskuterar alla världens problem och brister och försöker komma fram till en bra lösning och en gemensam resolution som man kan skriva ihop och rösta igenom. Tar ungefär tio timmar att få alla länder att vilja något någorlunda lika. Tredje dagen är det röstning på resolutioner efter att man fått ihop alla resolutioner som ska röstas på. Blir utsökt bufé på kvällen blandat med tre-ords-teater. Rollspeldagen håller på i tolv-tretton timmar. Sista dagen ska allt bara diskuters klart och alla ska avtackas innan de sista åtta timmarna också har tagit slut. Lite snabb matematik = trettiofyra timmar FN på fyra dagar.

Om man räknar på ett ungefär att vi går sju timmar i skolan i fem dagar i vanliga fall så blir det med matematik = trettiofem. Så nu kan vi ju alla själva räkna ut vilken trötthetsgrad ett FNrollspel kan orsaka.

Idol Anna är visst ganska välutbildad, eftersom hon idag var ambasadör och höll hennes lands tal i våran aula. Go idol kändis.


Mina vackra meddelegater, fångade alla           Sååå känd.
deras bästa vinklar.

Updt. Pratar med Veronica nu! Hon mår jätte bra, klockan är ungefär fyra i Brasilien och trettio grader varmt. Hon kan svenskan damer och herrer!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0